Linkse extremisten zetten zich in voor brandstichtingaanvallen op het Duitse belastingkantoor

Linkse extremisten zetten zich in voor brandstichtingaanvallen op het Duitse belastingkantoor

10 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Linkse extremisten zijn de verdachten in de brandstichting van het Saksische belastingkantoor in Leipzig.

De aanval werd gedaan om aan te tonen “dat we overal in Leipzig kunnen optreden”, staat in een brief die werd gepubliceerd op de extreem linkse portal barricade.info.

Onbekende mensen sloegen op zaterdagavond ramen in het belastingkantoor van de staat en verlieten het kantoor in brand. Eén kamer was volledig tot as gereduceerd, maar de totale schade is nog onbekend. De eenheid van de politie die extremisme en terrorisme van de Staatscriminele politie van Saksen controleert, onderzoekt onder meer het incident.

De anonieme auteurs verwijzen naar krakers in Griekenland en het linkse gedomineerde district Connewitz in Leipzig. Ondanks de speciale commissie van de Saxon State Criminal Police Office tegen links extremisme, zal er verder verzet zijn, kondigden ze aan.

De afgelopen maanden hebben linkse extremisten herhaaldelijk aanvallen in Leipzig uitgevoerd. Na verschillende brandstichtingaanvallen had het Home Office in november de “Soko LinkX” opgezet.

Voorheen waren er verschillende aanvallen op een onroerendgoedbedrijf in de stad. Een medewerker van het bedrijf was ook gewond geraakt. Op de vorige oudejaarsavond lanceerden assaillants een brandstichtingaanval op een gerechtsgebouw.

Bijna 90 procent van de politiek gemotiveerde brandstichtingaanvallen sinds 2017 in Hamburg heeft een linkse extremistische achtergrond. De veiligheidsautoriteiten van de Hanzestad hebben 65 van de 73 van deze zaken toegewezen aan de linkse extremistische scene, zoals onthuld in een antwoord van de Senaat op een vraag van de AfD-factie in het Hamburgse parlement.

Tijdens de G20-top in 2017 in Hamburg in 2017, registreerden de autoriteiten 57 brandstichtingaanvallen, waarvan 53 werden beoordeeld als politiek gemotiveerde linksen. Slechts één brand werd in hetzelfde jaar gestart door rechtsextremisten, terwijl twee andere werden gestart door buitenlandse extremisten. Eén geval kon niet duidelijk worden toegewezen.

Vorig jaar heeft de politie zeven van de negen brandstichtingaanvallen toegewezen aan het uiterst linkse spectrum. In twee gevallen was er geen duidelijk politiek motief. Volgens de Senaat zullen vijf van de zeven van deze misdaden dit jaar worden toegeschreven aan linkse extremisten.

De leider van de AFD-Fractie, Dirk Nockemann, riep de regerende sociaal-democraten en groenen op om de gevolgen onder ogen te zien. “De rood-groene senaat moet hieruit de juiste conclusies trekken en niet blind zijn in het linkeroog. De rechtsstaat moet ten onder gaan tegen deze linkse meedogenloosheid, ‘zei hij.

Politiek gemotiveerde brandstichters dragen bijna altijd een ‘rode handtekening’, concludeerde Nockemann.Lees ook:  Coronavirus van Amerika: het uitbreken van het Trumpisme

Comments

comments