Moslims in Noorwegen willen ” dag van woede “, na koranverbranding en vrijheid van mening aanpakken

Moslims in Noorwegen willen ” dag van woede “, na koranverbranding en vrijheid van mening aanpakken

10 december 2019 0 Door Indignatie redactie

 Als ik naar Pakistan zou gaan en de koran zou verbranden, zouden ze me zeker doden, maar als ik naar Pakistan ga en de Bijbel verbrand, zouden ze me eren, ze zullen me groeten “ – Lena Andreassen

Een duister incident in Noorwegen wordt in beslag genomen om het opleggen van internationale godslasteringwetten te rechtvaardigen.

Op 16 november 2019 trok een gewelddadige aanval veroorzaakt door het verbranden van een koran in Kristiansand, de hoofdstad van Zuid-Noorwegen, de aandacht van wereldwijde media. Het begon toen Lars Thorsen, de leider van Stop Islamisation of Norway (SIAN), de koran in brand stak, uit protest tegen de islamitische heilige boek. Thorsen werd onmiddellijk aangevallen door Umer Ilyas, een islamitische getuige van de gebeurtenis, die bedoeld was als een verklaring tegen de voortdurende aanval op vrije meningsuiting in het Westen.

Voor zijn waargenomen godslastering werd Thorson gewelddadig geslagen toen de politie haastte om de brandende koran te blussen en te beschermen. In de nasleep van het incident is de gewelddadige reactie van Umar Ilyas gevierd en zijn copy-cat acties aangemoedigd.

Momina Basit on Twitter

A racist group in Norway(SIAN) tried to burn the #HolyQuran;while others watching this brave Muslim guy jumped over the safety fence and saved the HolyQuran. The hate crime took place in the largely Muslim-populated city Kristiansand.Strict notice expected by the Govt of #Norway

Kate Moore Barry on Twitter

@imwaqarafridi So you prefer physical violence instead of just walking away?

Lena Andreassen, een fotograaf en SIAN-lid, fotografeerde het evenement. RAIR Foundation USA ging met Andreassen zitten voor een exclusief interview over de organisatie SIAN en de staat van vrije meningsuiting in Noorwegen.

Andreassen bepaalt het podium voor het evenement (zie video):

We hadden vier toespraken die heel goed gingen. De laatste toespraak was van de oprichter van SIAN, Arne Thumyr. Hij sprak over hoe vandaag een historische dag in Noorwegen was en we de koran zouden moeten verbranden. Arne Thumyr gooide zijn exemplaar van de koran in een vuilnisbak. Op hetzelfde moment stak Lars Thorsen zijn exemplaar in brand. Het was chaos.

Drie politieagenten kwamen aanrennen om het vuur te blussen. Op hetzelfde moment werd Lars aangevallen door een gewelddadige moslim. Het escaleerde en verschillende moslims doorbraken de barrières. 

Kijk maar:

Volgens Andreassen is de missie van SIAN om “de islamisering van Noorwegen tegen te gaan, te stoppen en om te keren.” “We zijn erg bang onze vrije meningsuiting te verliezen,” zei ze, “Vrijheden en onze cultuur wordt ons ontnomen. ”Andreassen bevestigde dat het doel van SIAN is om het publiek te informeren over de islam, tegen de sharia te vechten en vrouwen, homo’s en ex-moslims in Noorwegen te beschermen die worden aangevallen door islamitische supremacisten.

“Onze statuten zijn gebaseerd op democratie, de beginselen van de rechtsstaat en de Verenigde Naties, Universele Verklaring van de Rechten van de Mens .”

Tijdens die bijeenkomst beschrijft Andreassen hoe ze gewelddadig werd aangevallen door een moslimvrouw (zie afbeelding hieronder):

“Ik was bezig foto’s van het incident te maken, dus ik zag de moslimvrouw niet die de barrières had doorbroken. Eerder tijdens de demonstratie noemde ze me een hoer en spuugde ze me in het gezicht. Toen ik haar achter me zag, vroeg ik haar weg te gaan, ze greep mijn haar. Ze trok eraan en scheurde eraan terwijl ze me in het hoofd sloeg, ik belandde op de grond. Twee mensen van SIAN probeerden haar van me weg te krijgen, maar toen sloeg ze hen ook met de andere hand. Eindelijk kwam er een politieagent die haar liet vallen. De vrouw schreeuwde dat ik moest worden verbrand en toen ze door de politie werd weggevoerd, schreeuwde ze dat ze me zou vermoorden. De politieman liet haar gaan.

moslim

De vrouw die Lena Andreassen aanviel

Andreassen wijst erop dat het branden van een bijbel in het openbaar toegestaan ​​zou zijn in zowel Pakistan als Noorwegen, maar ze zou worden vermoord omdat ze hetzelfde zou doen met een koran in Pakistan. 

Als ik naar Pakistan zou gaan en de koran zou verbranden, zouden ze me zeker doden, maar als ik naar Pakistan ga en de Bijbel verbrand, zouden ze me eren, ze zullen me groeten. Als iemand een bijbel in Noorwegen verbrandt, kan het niemand schelen omdat we niet gewelddadig zijn in onze religie en dat is het verschil. Als je een koran verbrandt, zijn er demonstraties over de hele wereld, ze willen Noorwegen boycotten, maar als je de bijbel in een moslimland verbrandt, zullen ze je eren. Dat is het verschil tussen de islamitische cultuur en onze cultuur zijn we niet gewelddadig. Mensen kunnen onze bijbels verbranden, ze kunnen onze vlaggen verbranden, we zullen niet in paniek raken en gewelddadig zijn en we zullen niet overal ter wereld demonstraties geven.

In een poging om de gevaren van islamisering en Antifa-radicalen te documenteren, bezoekt Andreassen bijeenkomsten en fotografeert ze haar ervaringen. In verschillende gevallen is ze bedreigd door deze radicalen die bij haar thuis zijn komen opdagen om haar en haar buren te fotograferen.

Na de laatste rally hierboven beschreven, is de veiligheid van Andreassen toegenomen onder bedreiging omdat ze door de politie is gewaarschuwd om niet alleen naar de stad te reizen. 

Dit alles heeft hoge kosten met zich meegebracht. Ik heb de vrijheid verloren om rond te lopen zoals ik wil. Ik ben vrienden kwijt. Ik kan niet langer alleen naar de stad gaan. Ik moet voorzichtig zijn en mijn ogen open houden.

Op de vraag om de reactie van de media op SIAN en de bijbehorende protesten te beschrijven, legde Andreassen uit dat de media haar groep routinematig kwaadaardig maken door ze racisten en andere lasterlijke termen te noemen.

Het grappige is dat we twee geweldige Iraanse jongens bij ons hebben, Karim en Mansoor. Toch noemen de linksen hen nazi’s en racisten.

Zoals ze opmerkt, lijkt de media het idee niet te begrijpen dat zij en anderen alleen proberen hun vrijheden te behouden en de veiligheid te waarborgen van hun LHBT en ex-moslimvrienden die worden bedreigd en regelmatige aanvallen van islamitische supremacists. Andreassen wees er ook op dat haar groep ook probeert ervoor te zorgen dat vrouwen vrij en veilig in Noorwegen kunnen wonen. Met de afstemming van Antifa en islamitische supremacisten worden deze bedreigingen met de dag alleen maar gevaarlijker.

Tijdens het interview beschrijft ze de impact die de islamisering van Noorwegen heeft gehad op haar dagelijkse leven en vrijheden. Andreassen bood een voorbeeld van recente busritten in een gebied van Oslo dat zij beschreef als een door moslim gedomineerd gebied. Tijdens die busrit waarschuwde een moslimvrouw Andreassen zichzelf te bedekken en vroeg of ze zich realiseerde waar ze was.

Naast de fysieke gevaren, becommentarieert Andreassen ook de internationale media-woede als gevolg van het verbranden van een koran. Het incident met Kristiansand trok wereldwijde aandacht en leidde tot veel gecoördineerde protesten in de hele islamitische wereld en veroordelingen van hun leiders. Het evenement wordt gebruikt als een nieuwe poging van islamitische leiders om het Westen te intimideren en onder druk te zetten om kritiek op de islam te criminaliseren.

Enorm gecoördineerde internationale respons

Lees ook:  Europa kan niet langer vertrouwen in de Verenigde Staten. Kijk beter naar het oosten

Pakistan sprak zijn ‘diepe bezorgdheid’ uit en startte een diplomatieke actie over het verbranden van de koran in Noorwegen. Duizenden Pakistani eisten dat hun regering de banden met Oslo verbrak om de “islamofobe” trend van de Noorse samenleving recht te zetten. Demonstranten staken Noorse en Amerikaanse vlaggen in brand , evenals beeltenissen van Noorse leiders. Ironisch genoeg verwierf Andreassen’s foto en video van de zogenaamde gewelddadige heroïsche interventie door een islamitische man genaamd Umer Ilyas hem publieke toejuiching. 

Met opmerkelijke snelheid werden grote en gecoördineerde demonstraties georganiseerd in heel Pakistan, waar deelnemers glanzende en duur ogende posters toonden met hun gewelddadige held, Umer Ilyas.

Bekijk een demonstratie:

Umer Ilyas verdiende zelfs veel lof van de woordvoerder van de Pakistaanse strijdkrachten, Asif Ghafoor.

Ghafoor prees de gewelddadige ‘moed’ van Umer Ilyas en schreeuwde islamofobie , een woord dat in de gezichten van mensen werd gegooid om hen het zwijgen op te leggen en westerse landen te dwingen zich te onderwerpen aan islamitische godslasteringwetten.

Asif Ghafoor on Twitter

Salute to brave #Ilyas for displaying courage to stop an absolutely deplorable action. Such Islamophobia based provocations only promote hatred & extremism. All religions are and must stay respectable. Islamophbia is threat to global peace and harmony. #TheGloriousQuran #Norway https://t.co/CRahq5mazf

Bovendien heeft het hoofd van het directoraat voor religieuze zaken van Turkije (Diyanet) het Noorse evenement aan de kaak gesteld en opgeroepen om degenen die achter de brand staan ​​in de rechtbank te berechten.

“We verwachten dat dergelijke acties worden voorkomen en dat degenen die verantwoordelijk zijn zo snel mogelijk voor de rechter worden gebracht,” zei het ministerie van buitenlandse zaken vorige week in een verklaring.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken riep de Noorse chargé d’affaires in Teheran op en waarschuwde Noorwegen voor ernstige gevolgen van het verbranden van hun koran. Iran waarschuwde voor de ernstige gevolgen van dergelijke daden met betrekking tot de verspreiding van extremisme en geweld. Iran riep ook de “Noorse regering op om de herhaling van dergelijke opruiende daden te voorkomen en om de daders te behandelen.”

Debatten volgden over het verbranden van de koran in Noorwegen en andere vrije landen over de vraag of het verbranden van de koran binnen de vrijheid van meningsuiting valt – of dat het illegaal zou moeten zijn.

Opdat de lezer in Amerika zich zeker voelt van het Eerste Amendement dat het recht op vrije meningsuiting garandeert, is er een groeiend koor van stemmen dat oproept tot haatspraakwetgeving in Amerika. Iets meer dan een maand geleden bijvoorbeeld, probeerde Richard Stengel, de secretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor openbare diplomatie en openbare aangelegenheden van 2013 tot 2016, de schokkende zaak te maken die brandt in de koran, of zelfs elke “hatelijke toespraak die geweld kan veroorzaken, ‘ Mag niet worden beschermd, zoals gemeld bij RAIR Foundation USA .

Vrijheid van meningsuiting

Elk land dat van vrijheid houdt, moet zich afvragen of soevereiniteit en vrijheid impopulaire gedachten en uitdrukkingen moeten toestaan, inclusief het verbranden van de Koran of de Bijbel of de Torah.

Als een voorbeeld, het ‘kunstwerk’ bekend als ‘ The Piss Christ ‘ was een katholiek kruisbeeld geplaatst in een pot met urine van de kunstenaar. Dit kunstwerk werd getoond in nationale galerijen en kreeg veel lof. Geen enkele westerse overheid eiste de criminalisering van deze ‘kunst’, die zelfs werd gesubsidieerd met belastingdollars.

De poging om speciale wetgeving in te voeren om de islam te beschermen in westerse en seculiere landen is een gezamenlijke islamitische en marxistische poging om elke vorm van afwijkende meningsuiting te stoppen. Een afwijkende uitdrukking is typisch elke poging om de westerse, en vooral Amerikaanse cultuur, waarden en identiteit te verdedigen.

“Hate speech” is de marxistische versie van islamitische godslasteringwetten.

Het individu versus het collectief

Oproepen voor het onderdrukken van spraak na het Noorwegen-incident doen denken aan de voortdurende eisen van de Organisatie van Islamitische Samenwerking [OIC] dat wetten over godslastering wereldwijd via meerdere mechanismen moeten worden geïmplementeerd. De VN-resolutie 16/18, een OIC-initiatief, evenals de Verklaring van de Rechten van de Mens, ook bekend als de Verklaring van Caïro, werd aan de VN gepresenteerd als de officiële positie van de islamitische wereld in termen van hervorming van de mensenrechten weg van een individueel perspectief, namelijk westers, voor een islamitisch en marxistisch perspectief, namelijk gebaseerd op het collectief.

Mensenrechten zijn altijd gebaseerd geweest op de rechten van het individu tegen het collectief of de staat. Islam en marxisme ontkent die rechten door ze te herformatteren als geen rechten voor het individu en alle rechten voor de groep en de staat. Maar het wordt ingevoegd met behulp van pc. Zoals Hate speech die neerkomt op godslastering.

Voorspelbaar is dat linkse leiders in het Westen graag verplichten door beperkingen op te vragen voor de vrijheid van meningsuiting die niet-gespecificeerde groepen kunnen beledigen. De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil dat godslastering de vrijheid van meningsuiting beschermt:

Moeten ‘democratische’ landen speciale rechten toestaan ​​voor de ene groep en niet voor de andere? Islam belichaamt misschien vooral weinig tolerantie voor andere religies – of zelfs gebrek aan religie. Het verlenen van de islam – of wie dan ook – speciale rechten is de doodsklok voor een samenleving die is gebaseerd op gelijke rechten.

In feite zijn zowel de islamitische wet (sharia) als het marxistische gedachtegoed niet alleen onverenigbaar met de westerse cultuur, maar zijn ze specifiek ontworpen om een ​​vernietigende kracht te zijn voor de joods-christelijke waarden die historisch met het Westen worden geassocieerd.

Het antwoord op de brandwond in de Noorse Koran is een zorgvuldig gechoreografeerde ” dag van woede “, uitgevoerd door de islamitische wereld, specifiek afgestemd op het ontmantelen van vrije meningsuiting.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Zweden: verkrachtingshoofdstad van Europa


Comments

comments