De alliantie tussen Rusland en China is een niet te stoppen krachtpatser

De alliantie tussen Rusland en China is een niet te stoppen krachtpatser

11 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De alliantie tussen Rusland en China is een niet te stoppen krachtpatser van visionaire infrastructuurprojecten in het Noordpoolgebied, Eurazië, Afrika en Europa, mooi geïllustreerd door het zich ontwikkelende Belt and Road Initiative en BRICS. Deze coöperatieve alliantie heeft gebruik gemaakt van een strategische realiteit van de echte gemeenschappelijke belangen van de mensheid, die zo krachtig is dat zelfs landen die voorheen met elkaar in oorlog waren en onderwerpen van imperiale manipulatie steeds meer losbarsten om deel te nemen aan dit nieuwe paradigma.

Deze coalitie van landen die werken met een gezond verstand van zowel de manipulatieve hand achter de schermen als een gemeenschappelijke focus voor toekomstige samenwerking is misschien een nieuw fenomeen in onze moderne tijd, maar het is zeker niet zonder historisch precedent. Niet alleen ontstond zo’n internationale coalitievorm na de overwinning van de vakbond in 1865 in de burgeroorlog, waarbij landen als Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Brazilië, Rusland en Japan een anti-Britse imperiumalliantie vormden voor industriële vooruitgang en openbare werken, maar het gebeurde ook tijdens een piek van de Europese Gouden Renaissance met een alliantie bekend als de Liga van Cambrai (1508-1512).

Echter, net als de 19 e eeuw coalitie van de vooruitgang werd ontspoord door een golf van moorden, revoluties en oorlogen, zo was ook de vroegere Liga van Cambrai gesaboteerd voordat haar missie om te reinigen de wereld van oligarchism kon worden voltrokken.

Met de wetenschap dat geschiedenis zich niet herhaalt, maar dwazen geschiedenis herhalen – een korte analyse van de oorzaken van de vorming van de Liga van Cambrai en de ultieme zelfvernietiging onder de verfijnde intriges van Venetië (toen de zetel van een internationale financier oligarchie) kan het best worden begrepen, en potentieel dwaze beslissingen kunnen herhaling voorkomen. Onder de vele auteurs die ik dank verschuldigd ben voor dit onderzoeksrapport, zijn onder meer Gerald Rose, Robert Ingraham en ten slotte Webster Tarplay wiens 1981-onderzoeken gepubliceerd in Campaigner magazine blijven bestaan ​​als enkele van de meest grondige analyses die beschikbaar zijn voor moderne onderzoekers.

Waar komt het potentieel van vandaag vandaan?

De alliantie tussen Rusland en China is een niet te stuiten krachtpatser van visionaire infrastructuurprojecten in het Noordpoolgebied, Eurazië, Afrika en Europa, mooi geïllustreerd door het zich ontwikkelende Belt and Road Initiative. Deze coöperatieve alliantie heeft gebruik gemaakt van een strategische realiteit van de echte gemeenschappelijke belangen van de mensheid, die zo krachtig is dat zelfs landen die voorheen met elkaar in oorlog waren en onderwerpen van imperiale manipulatie steeds meer losbarsten om deel te nemen aan dit nieuwe paradigma.

Het leiderschap van zowel Rusland, China als een groeiend aantal geallieerde landen hebben een nuchtere kijk op het geopolitieke landschap dat is ontstaan ​​in de nasleep van de rampzalige regeringswissel zonder einde in de Arabische wereld en de onvermijdelijke nucleaire oorlog die zou voortkomen uit een beoogde NAVO-confrontatie met Rusland of China en de beslissing om te overleven door de “spelregels” te veranderen was een no-brainer.

Deze coalitie van landen die werken met een gezond verstand van zowel de manipulatieve hand achter de schermen als een gemeenschappelijke focus voor toekomstige samenwerking, kan een nieuw fenomeen zijn in onze moderne tijd, maar het is zeker niet zonder historisch precedent. Niet alleen ontstond zo’n internationale coalitie in de nasleep van de overwinning van de vakbond in 1865 in de burgeroorlog, waarbij landen zoals Duitsland, Frankrijk, Argentinië, Brazilië, Rusland en Japan het ‘Amerikaanse systeem’ van protectionisme en dirigisme voor industriële vooruitgang en publiek zagen werken, maar het gebeurde ook tijdens een piek van de Europese Gouden Renaissance met een alliantie bekend als de Liga van Cambrai (1508-1512).

Echter, net als de 19 e eeuw coalitie van de vooruitgang werd ontspoord door een golf van moorden, revoluties en oorlogen, zo was ook de vroegere Liga van Cambrai gesaboteerd voordat haar missie om te reinigen de wereld van oligarchism kon worden voltrokken.

Met de wetenschap dat geschiedenis zich niet herhaalt, maar dwazen geschiedenis herhalen – een korte analyse van de oorzaken van de vorming van de Liga van Cambrai en de ultieme zelfvernietiging onder de verfijnde intriges van Venetië (toen de zetel van een internationale financier oligarchie) kan het best worden begrepen, en potentieel dwaze beslissingen kunnen herhaling voorkomen.

Waarom is de competitie ontstaan?

De Gouden Renaissance is een ongelooflijke singulariteit in de menselijke ervaring.

Als we uit een eeuwenlange donkere eeuw komen, wordt wat we tegenwoordig ‘de Renaissance’ noemen bij de eerste benadering gekenmerkt door een piek van de menselijke bevolking, een lange levensduur en productieve capaciteiten. In plaats van deze anomalie te behandelen als ‘bewijs’ dat we gewoon een kanker zijn die moeder Gaia besmet zoals moderne radicale ecologen dat gewoon zijn, is het waardevoller om het te zien voor wat het was: het materiële EFFECT van een bloei van creatieve ideeën, en ontdekkingen die alle kennisgebieden raken: medisch, artistiek, muzikaal, architecturaal, wetenschappelijk en economisch. De onderliggende oorzaak hiervan was een diepere verschuiving in het begrip van de natuurwet op basis van het idee dat de wetten van de mensheid alleen legitiem waren als ze coherent waren met de te ontdekken wetten (morele en fysieke) van de natuur. Dit werd uitgedrukt door de vroege Renaissance-filosoof kardinaal Nicholas van Cusa die in 1433 verklaarde:

Lees ook:  Het nieuwe Mystery Virus in China is aan het 'Aanpassen en muteren' en geen enkel bekend medicijn werkt ertegen

“Er is in het volk een goddelijk zaad krachtens hun gemeenschappelijke gelijke geboorte en de gelijke natuurlijke rechten van alle mensen, zodat alle autoriteit – die van God komt zoals de mens zelf – wordt erkend als goddelijk wanneer het voortkomt uit de gemeenschappelijke instemming van alle onderwerpen … Dit is die goddelijk gewijde huwelijkstoestand van spirituele vereniging op basis van een duurzame harmonie waardoor een gemenebest wordt geleid in de volheid van vrede naar eeuwige gelukzaligheid. ‘

Dit was een diepgaand inzicht dat het populaire idee verwierp van “de mens gemaakt naar het beeld van modder” dat Europa had geregeerd onder de feodale structuren van oligarchisme sinds de vernietiging van het Karolingische rijk van Karel de Grote.

Het duurde even voordat deze concepten actieve organisatieprincipes werden bij de vorming van het eerste nationale statenstelsel van Louis XI van Frankrijk in 1461, maar toen ze aantoonden dat ze effectief waren in het organiseren van een natie en het realiseren van de creatieve krachten van de burgers, het verspreidde zich als een lopend vuurtje. Lodewijk XI kwalificeerde zichzelf als een serieuze filosoofkoning waarvan zowel Plato als Confucius in hun tijd wisten dat deze de sleutel was voor de redding van de samenleving toen hij zei : ‘Wanneer gerechtigheid regeert in een koninkrijk, wordt het algemeen welzijn goed bewaakt, en zo ook het specifieke: omdat Gerechtigheid is zo’n deugd die menselijk gezelschap en het gewone leven in stand houdt, op voorwaarde dat iedereen een verstandig gebruik maakt van gewone dingen als gewoon; en van bepaalde dingen als bijzonder. ”

Na het corrupte bank- en belastingstelsel van zijn naties te hebben gereorganiseerd en de schatkisten opnieuw te hebben geleid naar openbare werken en massa-educatie, groeide Frankrijk onder Lodewijk XI aan de macht en slaagde erin militaire vermaningen te voorkomen die Europa eeuwenlang kenmerkten. Zijn succes werd al snel gerepliceerd in Engeland toen Henry VII van Tudor Frankrijk verliet om de kwade Plantagenet-dynastie van Richard II in 1485 omver te werpen en het voorbeeld van Louis XI volgde. Deze “nieuwe statecraft” kreeg tegelijkertijd stoom in de Italiaanse stadstaten Florence en Milaan en manifesteerde zich met de opkomst van prominente figuren als Cosimo de Medici, Leonardo Da Vinci en Nicollo Machiavelli. De vooraanstaande humanist Aeneas Piccolomini, een volgeling van Cusa, werd in 1460 tot paus gekozen en werd Pius II, die de heilige Romeinse keizer Friedrich III beïnvloedde voor de humanistische zaak.

Toen Machiavelli in 1502 de tweede kanselier van Florence werd, stelde hij Da Vinci onmiddellijk aan als hoofdingenieur van Cesar Borgia en de twee werkten jarenlang nauw samen bij de hervorming van de militaire praktijken ter verdediging van Florence.

Machiavelli, Leonardo, Borgia (die met hulp van Machiavelli de leider van Milaan werd) begrepen de aard van het kwaad dat probeerde het nieuwe paradigma dat ze verdedigden ongedaan te maken. Het is hier op dit moment dat werd gerealiseerd dat voor het overleven van het renaissanceproces, een bron van kwaad dat de mensheid eeuwenlang had geteisterd, moest worden vernietigd. Zoals we later zullen zien, was het Venetië dat de primaire kracht was geweest die de wereld actief in oorlog had gehouden en de bevolking in de modder voor eeuwen en die vooraanstaande humanisten wisten dat deze kracht niet zou rusten tot de renaissance ongedaan was gemaakt en de mensheid werd ondergebracht totale onderwerping. Samen en toonaangevende co-denkers in heel Italië, Frankrijk en Spanje organiseerden ze een alliantie die dit kwaad in 1508 bijna van de aardbodem wegvaagde, genaamd de Liga van Cambrai.

Wat was Venetië?

Hoewel Venetië zichzelf een republiek achtte (letterlijk zichzelf ‘de serene republiek’ noemde), was het in alle voorwendselen een totale oligarchie. De stadstaat werd gesticht door vooraanstaande families van de Romeinse oligarchie die hun toevlucht zochten voor Visigoths en Huns toen het rijk in 450 instortte. Het groeide eeuwenlang als een junior partner van het Byzantijnse rijk en vormde een unieke vorm van bestuur. Een senaat van bijna 1500 leden van de adel werd gevormd, die zelf werd geleid door een Raad van 10. Boven op deze piramide was een raad van drie die de figuur van een gekozen doge gebruikte om zichzelf te rechtvaardigen. Het systeem was zo effectief dat in zijn meer dan 1000 jaar slechts één poging werd gedaan door een doge om af te treden – een misdaad waarvoor hij in 1355 publiekelijk werd onthoofd.

Van onderaf was de bevolking van puur vee dat leefde onder een continuïteit van carnavals, prostitutie, pest en armoede.

Vanaf 1201-1204, was Venetië in geslaagd om een staatsgreep van het Byzantijnse Rijk met de plundering van Constantinopel uitgevoerd tijdens de 4 e kruistocht. Dit was een meesterlijk kwaadaardig genie dat gebruik maakte van fanatieke Europese troepen uit Frankrijk en het Heilige Roomse Rijk die dwaas dachten dat ze een kruistocht begonnen om tegen de Turken in het Heilige Land te vechten. Deze dwazen waren overtuigd om eerst schulden te betalen die ze aan Venetië verschuldigd waren (voor gebruik van de transportschepen van laatstgenoemde) door belegering en plundering van de christelijke stadvan Constantinopel. Met dit dubbelzinnige plan kon Venetië niet alleen hun oudere zus vernietigen, maar nam ze ook de controle over al haar op zee gebaseerde handelsroutes om op te starten. Venetië ontving ook een enorme omkoping van het Ottomaanse Rijk omdat het de kruisvaarders uit hun weg had gehouden – waardoor de Turken werden bevrijd om de restanten van de renaissance-humanistische cultuur van Bagdad in 1258 te vernietigen.

Lees ook:  De toespraak van president Poetin tijdens de plenaire zitting van het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg

Tegen 1350 had Venetië controle over de wereldfinanciën door zijn monopolie op goud en zilver, maritieme handel en het meest geavanceerde inlichtingennetwerk op aarde. De beheersing van Venetië van het manipuleren van oorlogen onder potentiële bondgenoten terwijl alle partijen werden gefinancierd, was niet beperkt tot Europa. Dit “nieuwe Rome” had zelfs zijn tentakels door Azië verspreid en kreeg een monopolie van de handel in door Mongolië gecontroleerde gebieden in ruil voor het aanbieden van politieke inlichtingen aan de Khans wiens succes doordrong in Rusland, Kiev, Bulgarije, Hongarije en daarbuiten mogelijk werd gemaakt door dergelijke Venetiaanse agenten als Marco Polo en zijn vader (Polo werd zelfs de adviseur van Kublai Khan).

Venetiaans kwaad opgeroepen

Cosimo de Medici (sponsor van Cusa en de Raad van Florence uit 1438) zei over de Venetianen: “Associatie met de Venetianen brengt twee dingen die altijd door mannen van wijsheid zijn verworpen: verderf en schande” en Ludovico Sforza, een bondgenoot van Machiavelli zei : “Venetianen zijn hardnekkig en verhard, houden altijd hun mond open om de macht te kunnen afbijten en de staat van al hun buren toe te eigenen om de eetlust van hun ziel te vervullen om Italië en daarna te veroveren, net zoals de Romeinen, denkend om zichzelf te vergelijken aan de Romeinen toen hun macht op zijn hoogtepunt was. ‘

Een andere bondgenoot van de Liga, Lodewijk XII van Frankrijk, zei dat de Venetianen ‘handelaars in menselijk bloed waren, verraders van het christelijk geloof die de wereld stilzwijgend hebben verdeeld met de Turken en die al van plan zijn bruggen te gooien over de Donau, de Rijn, de Seine, de Tagu en de Ebro, in een poging Europa terug te brengen tot een provincie en het onderworpen te houden aan hun legers ”.

Het meest uitpuilend in zijn aanval was paus Pius II die zei: “Wat de brute dieren betreft, hebben waterdieren de minste intelligentie, dus onder de mensen zijn de Venetianen de minst rechtvaardige en de minst capabele mensheid … Ze zijn hypocrieten. Ze willen als christenen voor de wereld verschijnen, maar in werkelijkheid denken ze nooit aan God en behalve de staat, die ze als een godheid beschouwen, houden ze niets heilig, niets heilig … Alle wet en recht kunnen worden geschonden omwille van de macht .”

Het succes van de competitie

De Liga van Cambrai werd opgericht op 10 december 1508 en verenigde de zeer corrupte paus Julius II, het Heilige Roomse Rijk Maximiliaan, Frankrijk van Lodewijk XII en Ferdinand I van Spanje onder de gemeenschappelijke oorzaak van het verpletteren van dit “nieuwe Rome” uit bestaan. Machiavelli was de drijvende kracht achter de competitie die het project in 1507 in gang zette, toen hij Maximilian regelde om aan boord te gaan met de overeenkomst dat Florence en Milaan de oorzaak zouden financieren en strategische inlichtingen zouden verstrekken.

Met behulp van gehuurde huurlingenlegers konden de Venetianen zich niet verdedigen tegen de aanval die op hen viel. Venetiaans gecontroleerde gebieden zoals Padua en Pisa werden gewonnen door Florentijnse burger-soldaten georganiseerd door Machiavelli, Da Vinci en Borgia en met de beslissende overwinning van Frankrijk op Agnadello, werden de Venetiaanse legers vernietigd op 14 mei 1509. De doge berichtte de paus smekend om genade en Machiavelli vierden het schrijven van de overwinning dat de Venetianen op een dag “verloren wat het hen 800 jaar inspanning kostte om te overwinnen.”

De Venetianen waren zo goed als af … geen leger meer om zichzelf te verdedigen en de meest krachtige coalitie van machten verenigd met alle mogelijkheden om ze af te maken … dus wat gebeurde er?

Het falen van de competitie

Gebruikmakend van de zwakste schakel in de coalitie, paus Julius II, haalden de Venetianen een geheime smeergeld af met alle verloren territoria van Rome en meer aan de paus, evenals een belofte om alum van pauselijke gebieden te kopen tegen opgeblazen waarden in plaats van met de Turken. Deze steekpenning veranderde de paus, en dienovereenkomstig Maximiliaan tegen Frankrijk en Florence toen de Liga moest desintegreren en een nieuwe door Venetië gecontroleerde alliantie werd opgericht in 1512 genaamd de Heilige Liga die al snel Engeland Henry VIII en Ferdinand I van Spanje omvatte. De legers van Lodewijk XII werden gedecimeerd tijdens de Slag om Ravenna in 1512 en dwongen zich terug te trekken naar Frankrijk en Florence te verlaten om spoedig te worden verslagen. Het burgerleger van Machiavelli werd onmiddellijk afgeslacht en de grote leider werd gemarteld en verbannen terwijl Da Vinci de dood ontweek door naar Rome en later Frankrijk te vluchten.

Het moment van groot potentieel was een tijdperk van onrust ingestort en er was oorlog losgelaten die geen grote respijt zou zien tot de oprichting van de Vrede van Westfalen in 1648 (zelf gesaboteerd door dezelfde Venetiaanse strijdkrachten die tegen die tijd in beweging waren hun machtscentrum naar de meer strategische locatie van Engeland en Nederland).

Lees ook:  Wat blijft er over van Groot-Brittannië?

In de 2008 manuscript The Modern Nederlands-Britse Empire: It’s Origins, Evolution and Anti-Human Outlook , historicus Bob Ingraham vertelt in smerige detail hoe de leidende families van Venetië verhuisden hun werking uit van de lagunes in de 17 e eeuw om te worden het Anglo-Nederlandse rijk. Dit waardevolle onderzoek vertelt de oprichting van een nieuw systeem van centraal privébankieren, geïnnoveerd door Banco della Piazza di Rialto in Venetië uit 1587, dat in 1619 in de Bank van Venetië veranderde. Dit nieuwe bankparadigma creëerde het model dat werd gebruikt bij de oprichting van de Bank van Amsterdam in 1609 en later bij de Bank of England in 1694 nadat de Venetiaanse Partij van Engeland een staatsgreep orkestreerde die bekend stond als de “Glorious Revolution”.

Deze financiële innovatie was gebaseerd op het besef dat het beter is om de uitgifte van bankbiljetten en kredietbrieven door een land te beheersen, terwijl een privé-onderneming zich voordoet als een nationale instelling, in plaats van simpelweg te proberen eenvoudige woeker aan een natie op te leggen, zoals eerder eeuwenlang was gedaan .

Hoe de geschiedenis niet te herhalen

Terwijl de Vrede van Westfalen  in 1648 een heractivering van het door Cusa uitgesproken renaissanceprincipe zag, viel Europa al snel terug in georganiseerde oorlogvoering en bleven de mooie principes van het verdrag over op perkament. Terwijl de 1776 Amerikaanse Revolutie opnieuw zag een reactivering van dit principe, werd de verspreiding ervan in heel Europa en daarbuiten ook verpletterd met de perversie van de Franse revolutie , die door 1791 omgezet in een onherstelbare bloedbad, terwijl de 19 ste eeuw alliantie van soevereine naties aanneming Het systeem van Lincoln resulteerde ook bijna in een nieuw tijdperk van vooruitgang en win-win-samenwerking, het werd ook vernietigd door kleinzinnige dwazen die ten prooi vielen aan spellen op korte termijn en hun eigen ego’s.

Vandaag zijn 135 landen in solidariteit gebracht met de alliantie tussen Rusland en China en dit nieuwe momentum voor vooruitgang en samenwerking heeft een nieuw nationalisme in de hele trans-Atlantische gemeenschap geïnspireerd, dat tijdens de twintigste keer zo diep onder Anglo-Nederlandse financiële controle was gevallen. Eeuw die weinigen hadden geloofd dat hoop nog steeds kon bestaan. Zelfs de constitutionele tradities van Amerika geloofden ooit verloren door de conversie na JFK in de domme gigant van Groot-Brittannië, en lijkt een broodnodige opleving te hebben onder president Trump.

Met bijna 8 miljard zielen op de planeet en de kracht van het atoom binnen handbereik, zijn de belangen nog nooit zo groot geweest en de vrijheid om dwaas te handelen tegenover het Venetiaanse kwaad is nog nooit zo ondraaglijk.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments