Erdoğan: Moslims moeten zich verenigen tegen het Westen is dit het begin van een burgeroorlog

Erdoğan: Moslims moeten zich verenigen tegen het Westen is dit het begin van een burgeroorlog

11 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan wordt herhaaldelijk beschuldigd van het uitvoeren van neo-Ottomaanse plannen en wil Turkije terugbrengen naar zijn vroegere omvang. In een toespraak in Istanbul claimde hij opnieuw de claim van Turks leiderschap in de islamitische wereld.

De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) is de tweede grootste intergouvernementele organisatie ter wereld na de Verenigde Naties en heeft haar hoofdkantoor in Jeddah (Saoedi-Arabië). In totaal behoren 57 landen tot de OIC, met een bevolking van meer dan 1,8 miljard mensen. Op 8 en 9 december vond in de Turkse metropool Istanbul – het oude Constantinopel een OIC-ministerraadvergadering over ontwikkeling en politieke regeling in Afghanistan plaats.

Als gastheer gebruikte president Erdoğan het grote podium om de claim van Turkije als leider van de islamitische wereld te onderbouwen. Hij herinnerde de deelnemers eraan dat zijn land de 13e grootste economische natie ter wereld is en ‘onovertroffen’ is in het weerstaan ​​van wereldwijde handelsoorlogen en ‘schommelingen’ in financiële markten. Hij benadrukte ook de toeristische aantrekkelijkheid van zijn land en benadrukte het bezoekersaantal van 46 miljoen in 2018, 2019 zou zelfs de 50 miljoen moeten bereiken.

Terwijl de tweedaagse conferentie in Istanboel zich vooral op Afghanistan richtte, riep het de deelnemende landen op hun religieuze verplichtingen na te komen en de zakāt te betalen. Met deze bindende sociale bijdrage, waarvan het bedrag afhankelijk is van het bezit en de rijkdom van de gelovigen, moeten normaal gesproken mensen in nood worden ondersteund. Erdoğan klaagde dat ondanks de immense rijkdom van de Arabische Golfstaten, 21 procent van de mensen in IOC-landen nog steeds aan de armoedegrens leeft.

Lees ook:  Israëls handen spreiden wijd en graven diep

Maar de Turkse president ging nog verder. Hij eiste een islamitische eenheid van de “broers en zusters”, die zich moet verenigen tegen het Westen en zijn “samenzweringen”. Bovenal beschouwde hij de westerse aanvallen op het traditionele begrip van het gezin als een gevaar. Daarom wil zijn land “kinderen, vrouwen, ouderen en gehandicapten beter beschermen tegen westerse bedreigingen” om “onze gezinsstructuur te beschermen”. Alleen op deze manier kon de islamitische beschaving naar zijn “rechtmatige plaats” worden gebracht. 

Turkije is een “eenzame stem” geworden voor de Palestijnen en daarom ook slachtoffers van “terroristische aanslagen” vanwege de “principiële houding” van Ankara tegen de “onderdrukking in Jeruzalem”. Hij beschuldigde Israël ervan de “situatie in Jeruzalem en Palestina” dagelijks te verergeren door de rechtvaardigheid, de wet en de mensenrechten te vertrappen. Dit “verdiept de crisis in de regio tegen moslims”, zei Erdoğan.

We zullen nooit stoppen met het verdedigen van de rechten van de Palestijnen en solidair zijn met degenen die onderdrukt worden.

De Koerden die vluchtten vanwege het Turkse offensief in Noord-Syrië vinden dat hij daar niet als onderdrukt naar toe moet gaan.

De toespraak van Recep Tayyip Erdoğan diende opnieuw om zijn stempel te drukken als leider van de islamitische wereld. In de oude zetel van de overheersing van de Ottomaanse sultans gebruikte hij de taal die op straat in Algerije, Bosnië, Libanon, Pakistan of Indonesië wordt begrepen. In Saoedi-Arabië, dat zich de titel ‘Dienaar van de twee nobele heilige plaatsen’ van Mekka en Medina had toegeëigend sinds Mustafa Kemal Atatürks ontslag van de kalief in 1924, zullen de aspiraties van Recep Tayyip Erdoğan met grote bezorgdheid zijn geregistreerd.

 

Lees ook:  18 Statistieken die bewijzen dat Amerika een "idiocratie" is geworden
OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments