Frans Timmermans wordt gekker met de dag! ‘Heeft u enig idee van de persoonlijke kosten, van tragedies?’

Frans Timmermans wordt gekker met de dag! ‘Heeft u enig idee van de persoonlijke kosten, van tragedies?’

11 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Als Frans Timmermans niet bezig met zijn vlek uit zijn trui te krijgen dan komt hij wel met debiele klimaatplannen om ons burgers te pesten. Althans zo lijkt het, er lijkt namelijk geen enkel gezond verstand achter zijn plannen te zitten. De plannen die Timmermans voor ogen heeft zijn zoals gewoonlijk totaal niet realistisch.

2050 moet het gebeuren volgens Timmermans, dan moet de EU klimaatneutraal zijn. Onze uitstoot moet hiervoor nog wel drastisch naar beneden, hoe ze dit voor elkaar willen krijgen? De burgers van de EU economisch helemaal fijn knijpen en breken. Hiervoor heeft Timmermans allemaal ambitieuze plannen bedacht:

  • Timmermans wil dat er 2 miljard bomen worden geplant en de elektrische auto moet definitief doorbreken door het neerzetten van 1 miljoen laadpalen.
  • Er komt een overgangsmechanisme met daaraan gekoppeld een zogeheten Just Transition Fund met daarin 100 miljard euro. Dit is bedoeld om armere lidstaten de overgang naar schonere energie te laten maken. In landen als Polen worden elektriciteitscentrales nog op bruinkool gestookt. Het fonds maakt onderdeel uit van de nieuwe EU-meerjarenbegroting.
  • Er komt binnen honderd dagen een klimaatwet waarin het doel van klimaatneutraliteit in 2050 wordt vastgelegd.
  • Er komt een plan voor biodiversiteit.
  • Er komt een actieplan voor een circulaire economie.
  • De handel in uitstootrechten (ETS) voor de industrie wordt waar nodig aangepast.
  • Plan voor slimmere mobiliteit. Dit voorziet onder andere in een betere infrastructuur voor laadpalen, schonere brandstoffen maar ook een vorm van beprijzing van autorijden. Ook scheepvaart en luchtvaart moeten vergroenen.
  • Een ’boerderij-tot-bord-strategie’, waarbij het doel is de landbouw te vergroenen. De milieu-impact van voedselproductie moet worden teruggedrongen door bijvoorbeeld met goede alternatieven voor vlees te komen. Ook verpakkingen worden vergroend.
  • Een strategie om private investeringen voor vergroening aan te jagen.

Voor al deze plannen rekent Timmermans op honderden miljarden euro’s, waar hij dit vandaan wil halen? Voornamelijk uit de private sector, maar dat lijkt me eerder een naïef ideaal. Uiteindelijk zal de rekening komen te liggen bij de vermogende EU lidstaten, wat erop zal neerkomen dat wij nogmaals extra kunnen gaan betalen voor de waanzinnige klimaatplannen van eurofielen, wat een plezierige gedachte toch!

Lees ook:  Westers christendom Hulp aan het oosterse christendom: te weinig te laat


Comments

comments