Grote problemen voor Schiphol; Extinction Rebellion gaat groots demonstreren komend weekend

Grote problemen voor Schiphol; Extinction Rebellion gaat groots demonstreren komend weekend

11 december 2019 2 Door Indignatie redactie

De Pietendiscussie lijkt voor nu weer even te verdwijnen in de ijskast, en Kerst duurt nog twee weken. Ideaal moment voor onze klimaatdrammers om nog even mensen te gaan CO2-shamen op schiphol. Komend weekend ( 14& 15 december) zijn onze rebellen van de Groene Khmer te vinden op Schiphol en op andere plekken in Nederland. Want we moeten nu in actie komen, want anders gaan we eraan binnen tien jaar….. of zoiets….

Komende zaterdag kan men lieden van diverse milieugroepjes verwachten voor de deuren van Schiphol. Dit om klimaatracisten, klimaatontkenners en klimaatsceptici bewust te maken dat ze op het punt staan de aarde te vernietigen!

Extinction Rebellion Utrecht on Twitter

Dit weekend zijn wij op Schiphol bij Protestival. Kom ook! #ExtinctionRebellion #Protestival #RebelForLife

De Groene Khmer wil vlak voor kerst nog een statement maken, organisaties als Greanpeace en XR slaan hierom de handen ineen, zowel binnen als buiten Schiphol kan men acties verwachten. We zijn benieuwd of er nog politici aanwezig zijn. Wie weet wordt Jesse Klaver zelf nog even op de vingers getikt omdat hij er niet vies van is om lekker te vliegen.

We hebben petities getekend, klimaatmarsen gelopen en gestaakt voor het klimaat. Nu gaan we samen actievoeren! In het weekend van 14 & 15 december kan iedereen meedoen met Protestival op Schiphol.

  1. Kom naar de ondersteunende manifestatie
  2. Of doe mee met de massa-actie

Waarom Schiphol? Omdat grote vervuiler Schiphol ruim baan krijgt om door te groeien en nóg meer te vervuilen, terwijl we midden in een klimaatcrisis zitten. We willen op de meest centrale plek laten zien: Schiphol, kom met een klimaatplan!

Met Protestival pakken we het podium in Schiphol Plaza: het centrum van alle vervuiling. En ook op het plein voor de Plaza is een podium met programma. Daar kan iedereen de actievoerders aanmoedigen. Ons doel is niet om reizigers te hinderen, maar om Schiphol op zijn grote vervuiling aan te spreken.

EXTINCTION REBELLION GAAT NAAR PROTESTIVAL SCHIPHOL

Protestival – XR joins mass action Schiphol Plaza

Extinction Rebellion NL sluit zich aan bij het Protestival Schiphol op zaterdag 14 en zondag 15 december. De luchtvaart levert een desastreuze bijdrage aan het verergeren van de gevolgen van klimaatverandering. Het initiatief voor deze eerste nationale klimaatactie op de luchthaven is van Greenpeace Nederland, Greenpeace eist van Schiphol een deugdelijk klimaatplan. Veel organisaties en honderden omwonenden staan achter deze eis en doen mee, wij ook. Wij verwachten van de overheid zelf ook een veel beter klimaatbeleid voor het vliegverkeer. Juist voor de luchtvaart zijn technische oplossingen om CO2 emissies te beperken dramatisch klein. Toch wil het kabinet in december met een plan komen het aantal vluchten vanaf Schiphol te verhogen met veertigduizend. Dat voornemen moet van tafel, krimp is noodzakelijk en daarom is het nu tijd voor een Noodlanding voor het Klimaat.

Wij roepen de duizenden rebellen van alle 35 lokale XR afdelingen uit het land om samen mee te doen met het Protestival. Rebelleer, kom in Opstand voor het Leven. De vreedzame, geweldloze massa-actie is binnen, op Schiphol Plaza. Om mee te doen raden we jou aan om mee te doen met de speciale actietraining van Greenpeace. Aanmelden doe je hier. Daar vind je ook antwoord op de meest gestelde vragen.

Binnen is de massa actie, buiten is voor iedereen de mogelijkheid je stem te laten horen bij de ondersteunende manifestatie, zaterdag vanaf 13.00 uur. Het hoofdpodium is direct voor de ingang. Het Protestival duurt 2 dagen, overnachten is onderdeel van het actieplan.

In tijden van klimaatcrisis kunnen we de uitbreiding van Schiphol en het voortdurende gebruik van belastingvrije fossiele brandstoffen niet accepteren!

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments