The Great American Shakedown

The Great American Shakedown

11 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De Democratische Partij en haar liberale aanhangers staan ​​perplex. Ze presenteerden uren bewijs van een onaantastbaar misdrijf, hoewel ze zorgvuldig vermeden Donald Trump te beschuldigen van onaantastbare misdaden ook uitgevoerd door Democratische presidenten, inclusief de voortzetting of uitbreiding van niet door het Congres verklaarde presidentiële oorlogen, uitoefening van vetorechten op regelitems, spelen van officier van justitie, rechter, jury en beul om individuen, inclusief Amerikaanse burgers, overal ter wereld te doden, waarbij het gepaste proces wordt overtreden en executieve bevelen worden misbruikt. 

Omdat civics niet langer op de meeste Amerikaanse scholen wordt onderwezen, wijdden ze  een dag aan constitutionele geleerden die de Civics 101-zaak voor beschuldiging voorzag. De liberale pers, die het beschuldigingsproces aanmoedigde, verzadigde het medialandschap met live verslaggeving, eindeloze analyse, constante karaktermoord op Trump en duizelingwekkende speculatie. En toch heeft het geen verschil gemaakt. De publieke opinie blijft grotendeels onaangetast .

Misschien, verdedigers van afzetting beweren, hebben ze niet de juiste techniek overgenomen. Misschien hebben journalisten, door stem te geven aan tegenstanders van beschuldiging – die inderdaad in een wereld leven die niet op feiten is gebaseerd – een valse gelijkwaardigheid gecreëerd tussen waarheid en leugens. Misschien, zoals  Bill Grueskin , een professor aan de Columbia University Journalism School, schrijft, moeten advocaten voor beschuldiging $ 1 miljoen uitgeven om een ​​soort filmtrailer te produceren voor al diegenen die de uren van hoorzittingen niet hebben bijgehouden, om “de essentie van de film ‘en’ bieden een snel maar intens inzicht in de personages, waardoor de scène met levendige beelden wordt geplaatst – om mensen te verleiden een maand later terug te keren naar het theater voor de volledige film. ‘Of misschien moeten ze blijven tikken op Trump totdat zijn steunwanden afbrokkelen.

De liberale klasse en het leiderschap van de Democratische Partij hebben, zelfs na hun nederlaag in de presidentsverkiezingen van 2016, niet begrepen dat zij, samen met de traditionele Republikeinse elites, hun geloofwaardigheid hebben verkwanseld. Niemand gelooft hen. En niemand zou moeten.

Ze verspilden hun geloofwaardigheid door te beloven dat de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA), zoals beweerd door president Bill Clinton, 200.000 nieuwe, goedbetaalde banen per jaar zou creëren; in plaats daarvan gingen enkele miljoenen banen verloren. Ze verspilden het door bedrijven toe te staan ​​productie naar het buitenland te verplaatsen en buitenlandse werknemers in te huren tegen daglonen die niet overeenkwamen met wat een Amerikaanse vakbond in een uur maakte, een situatie die de onderhandelingsmacht van de Amerikaanse arbeidersklasse uitwiste. Ze verspilden het door bedrijven toe te staan ​​de dreiging van “offshoring” van productie te gebruiken om vakbonden te vernietigen, lonen te onderdrukken, draconische concessies te extraheren en miljoenen werknemers naar de uitzend- en kluseconomieën te duwen, waar er geen voordelen of werkzekerheid zijn en het loon 60% is of minder van wat een fulltime werknemer in de reguliere economie ontvangt. huishoudschulden tot $ 13,95 biljoen. Ze verspilden het door rijkdom omhoog te leiden, zodat alleen al tijdens de Clinton-administratie 45 procent van alle inkomensgroei naar de rijkste 1% ging. Ze verspilden het door kleine boeren in Mexico uit te roeien, ongeveer 3 miljoen van hen uit hun land te verdrijven en velen te dwingen om in wanhoop naar de Verenigde Staten te migreren, een menselijk tij dat de Amerikaanse rechtervleugel en president Trump direct toenemende woede jegens immigranten zag. Ze verspilden het door van onze grote steden stedelijke woestenijen te maken. Ze verspilden het door het snijden van welzijns- en sociale dienstprogramma’s. Ze verspilden het door eindeloze, zinloze oorlogen te steunen met een algemeen prijskaartje van tussen de $ 5 biljoen en $ 7 biljoen. Ze verspilden het door een surveillancesysteem op te zetten om elke Amerikaan te bespioneren en er vervolgens over te liegen. Ze verspilden het door tegemoet te komen aan de grote banken en financiële regels uit te halen, waardoor de economische ineenstorting van 2008 begon. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Greta Thunberg, een hulpmiddel van de superklasse van de wereld?

Ze verspilden het door de US Treasury te plunderen om banken en financiële bedrijven die schuldig waren aan massale financiële misdaden te redden, en beval de Federal Reserve naar schatting $ 29 biljoen over te dragen aan de wereldwijde financiers die verantwoordelijk waren voor de crash. Ze verspilden het door dit verbluffende bedrag niet te gebruiken in plaats daarvan om gratis collegegeld te verstrekken aan elke student of universele gezondheidszorg, onze afbrokkelende infrastructuur te herstellen, de overgang naar schone energie te vergeven, de studentenschuld te vergoeden, lonen te verhogen, onderwaterhuiseigenaren te redden, openbare banken te vormen om te bevorderen investeringen in onze gemeenschappen tegen lage rentetarieven, zorgen voor een gegarandeerd minimuminkomen en organiseren een enorm banenprogramma voor werklozen en werklozen, wiens rang ten minste dubbele officiële statistieken zijn. Ze verspilden het door de kinderhulpprogramma’s af te snijden – het meest drastisch tijdens de Clinton-administratie – met als gevolg dat 16 miljoen kinderen elke nacht hongerig naar bed gingen. Ze verspilden het door op een bepaalde dag meer dan een half miljoen Amerikanen dakloos en op straat te laten. Ze verspilden het door wetten aan te nemen die studenten belast houden door de massale schulden van de universiteitslening die is opgelopen tot $ 1,4 biljoen, schulden waar ze zichzelf niet van kunnen bevrijden, zelfs als ze failliet gaan. Ze verspilden het door de politie te militariseren en ‘s werelds grootste systeem van massale opsluiting te bouwen, één met 25% van de wereldbevolking. 

Ze verspilden het door het juiste proces en habeas corpus in te trekken. Ze verspilden het door massale belastingverlagingen door te voeren voor de rijken en voor bedrijven, federaal tekort, nu op $ 779 miljard  en oplopend. Ze verspilden het door alles te privatiseren, van het verzamelen van inlichtingen tot openbaar onderwijs tot het opzwellen van bankrekeningen van bedrijven op kosten van de belastingbetaler. Ze verspilden het door bedrijfsgeld toe te staan ​​- naar schatting $ 9,9 miljard zal deze presidentiële verkiezingscyclus worden besteed aan politieke reclame – om politici te kopen in een vorm van gelegaliseerde omkoping waarmee bedrijfslobbyisten wetgeving schrijven en wetten maken. Ze verspilden het door niets te doen om de dreigende ecocide te stoppen.

Het probleem is geen berichtuitwisseling. Het probleem is de boodschapper. De dodelijke verwondingen aan onze democratische instellingen zijn tweedelig. De traditionele republikeinse elites zijn net zo gehaat als de democratische elites. Trump is verachtelijk, imbeciel, corrupt en incompetent. Maar voor een grotendeels blanke arbeidersklasse die door soberheid en neoliberalisme opzij wordt gezet, beschimpt hij tenminste de elites die hun gemeenschappen en hun leven verwoestten.

De shakedown die Trump onhandig probeerde te orkestreren tegen de president van Oekraïne in de hoop Joe Biden, een potentiële rivaal in de presidentsverkiezingen van 2020 in diskrediet te brengen, verbleekt naast de shakedown die wordt georganiseerd door de elites die heersen over de werkende mannen en vrouwen van Amerika. Deze shakedown ontnam die werknemers hun hoop en, meer onheilspellend, hun hoop voor hun kinderen. Het vergde veiligheid en een gevoel van plaats en waardigheid. Het nam van hen een stem in hoe ze werden bestuurd. Het nam hun land van hen over en overhandigde het aan een kliek van wereldwijde corporatisten die van plan zijn hen in horigen te veranderen. 

Deze shakedown stortte miljoenen in wanhoop. Het leidde velen tot zelfvernietigende verslavingen aan opioïden, alcohol, drugs en gokken. Het leidde tot een toename van zelfmoord, massale schietpartijen en haatmisdrijven. Deze shakedown leidde tot bizarre samenzweringstheorieën en verzinsels geventileerd door een neofascistische rechtervleugel, misleidingen ondersteund door de leugens verteld door degenen die belast zijn met het houden van de maatschappij geworteld in waarheid en verifieerbaar feit. Deze shakedown leidde tot het einde van de rechtsstaat en de vernietiging van democratische instellingen die, als ze waren blijven functioneren, de opkomst van een demagoog als Trump hadden kunnen voorkomen.

Er is nul kans dat Trump uit zijn ambt zal worden verwijderd tijdens een proces in de Senaat. De elites van de Democratische Partij hebben dat toegegeven. Ze voerden, beweren ze, hun burgerlijke en grondwettelijke plicht. Maar ook hier liegen ze. Ze kozen wat handig was om Trump te beschuldigen en lieten het rotte systeem dat ze hielpen ongemoeid. De verdeeldheid onder Amerikanen zal alleen maar groter worden. De haat zal alleen maar groeien. En tirannie zal zijn dodelijke tentakels rond onze kelen wikkelen.Lees ook:  Bezorgdheid over persvrijheid in Catalonië door politie-aanvallen op journalisten

Comments

comments