Times Persoon van het jaar: Open brief van Indignatie aan Greta Thunberg

Times Persoon van het jaar: Open brief van Indignatie aan Greta Thunberg

11 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Juist omdat je iets totaal ongelooflijks hebt gedaan voor je leeftijd, verdien je ernstige meningsverschillen als je het mis hebt. Nee, we hebben je jeugd niet vernietigd. We hebben een wereld gecreëerd die jonge mensen betere levenskansen biedt dan ooit tevoren.

Beste Greta, je hebt een onschatbare dienst bewezen aan de wereld, door het bijna alleen te maken, om klimaatbescherming in de politiek en de maatschappij eindelijk te maken wat het nuchter is: het grootste menselijke probleem in de 21ste eeuw. Juist omdat je iets totaal ongelooflijks hebt gedaan voor je leeftijd, verdien je ernstige meningsverschillen als je het mis hebt. Nee, we hebben je jeugd niet vernietigd. We hebben een wereld gecreëerd die jonge mensen betere levenskansen biedt dan ooit tevoren.

Sinds de mensheid bestaat, wordt deze geplaagd door drie grote plagen: honger, epidemieën en oorlogen. Het aandeel ondervoede mensen wereldwijd is sinds 1970 gedaald van 28% naar 11%. Ziekten zoals pokken en pest zijn uitgeroeid. Terwijl in de 20e eeuw bijna honderd miljoen mensen om het leven kwamen in oorlogen, zijn de afgelopen 20 jaar minder dan twee miljoen oorlogsslachtoffers rouw. De levensverwachting van een pasgeborene in 1800 was nog 30 jaar. Vandaag is de tijd dat een man op 72-jarige leeftijd mag leven. De kindersterfte wereldwijd is in dezelfde periode gedaald van 44% naar 4%.

Lees ook:  Iran en Amerikaanse functionarissen wonen een Russisch veiligheidsforum bij maar niemand praat erover

Deze bijna ongelooflijke prestaties zijn het resultaat van het plannen van actie in complexe en genetwerkte systemen. Staten, instellingen en bedrijven werken hand in hand voor betere levensomstandigheden in mensen. Ja, we hebben het welzijn van de levende natuur uit het oog verloren. De ecosystemen zijn in gevaar. Klimaatverandering bedreigt ons allemaal. We moeten u volgen om onmiddellijk en daadkrachtig te handelen in plaats van te blijven slapen zoals onze federale overheid . Maar we moeten niet in paniek raken, want dan vernietigen we de structuren die de meerderheid van de mensheid hun leven te danken heeft en die we ook nodig hebben om de klimaatverandering te stoppen.

Met vriendelijke groet,
Erich Brink
Indignatie.nl

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments