VK: meisje bijna gewurgd met hoofddoek op bus is te bang om het huis te verlaten en naar school te gaan

VK: meisje bijna gewurgd met hoofddoek op bus is te bang om het huis te verlaten en naar school te gaan

11 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De vrouw die het 14-jarige islamitische schoolmeisje Redena Al Hadi in Sheffield, Verenigd Koninkrijk aanviel, is vrijgelaten. Naar verluidt werd Al Hadi na de aanval naar het ziekenhuis gebracht en werd het behandeld voor een gebroken oogkas. #UK #racisme #Islamafobie

Zwarte en blauwe ellende overschaduwen de foto’s van Redena Al Hadi, die 14 jaar oud is. Redena reisde met haar 13-jarige zus, Wida, op 4 december in een bus naar Sheffield. Ze probeerden na een dag op een school in Sheffield thuis te komen. Het was 4.30 uur ‘s middags. Het was allemaal gewoon routine – totdat ze werden aangevallen.

Gevangen op camera, toont het incident een vrouw van middelbare leeftijd die het jonge meisje duwt, haar begint te slaan en vervolgens haar hijab gebruikt om haar te wurgen.

De twee minderjarigen reisden met een andere vriend, vertelden ze de Britse media later, toen ze werden geconfronteerd met een 44-jarige man die obsceniteiten naar de meisjes riep. Toen een omstander probeerde in te stappen, werd ze naar verluidt geslagen. Bang voor de vluchtigheid van de situatie probeerden de meisjes uit de bus te stappen; helaas volgden de vrouw ze. De vrouw bleef op Redena inslaan, op een gegeven moment bovenop haar zitten om met haar vuisten op haar gezicht te stompen.

DOAM on Twitter

Woman who ‘strangled schoolgirl with her own #Hijab’ let off with a caution Redena Al-Hadi, 14, & her sister Wida, 13 have been left furious & terrified after being viciously attacked on the bus home from Silverdale School in #Sheffield. #Islamophobia https://t.co/HQnEtmQb6P https://t.co/LGv7BKvYbq

De video toont vervolgens de partner die binnenstapt om de vrouw tegen te houden. Omstanders worden ondertussen door beide aanvallers opzij geschoven.

Politieagenten komen vervolgens aan en arresteren beide op verdenking van racistisch verergerde mishandeling en openbare orde. Ze werden echter later vrijgelaten met slechts een waarschuwing, meldden de media, die tot publieke woede leidde.

Een woordvoerder van de politie van South Yorkshire door MailOnline geciteerd als volgt: “Ons onderzoek naar meldingen van racistisch misbruik in het Ecclesall Road-gebied van Sheffield op woensdag 4 december gaat door.

“Het onderzoek wordt momenteel ook volledig geëvalueerd. Dit omvat opnieuw bezoeken en spreken met getuigen.

“Officieren blijven in contact met het slachtoffer en haar familie en houden hen op de hoogte.

“Een 40-jarige vrouw, gearresteerd ter plaatse, is gewaarschuwd voor mishandeling, terwijl een 44-jarige man op borgtocht blijft als het onderzoek voortgaat.”

De politie zei ook dat het met de slachtoffers van de aanval goed gaat. Redena werd echter geciteerd door de Mirror dat ze bang is – te bang nu om zelfs haar huis uit te gaan. ‘Ik voel me er ziek en bang van,’ zei Redena tegen de Mirror na haar afschuwelijke aanval. ‘Ik wil niet naar school. Hoe kan een volwassene een kind aanvallen voor het dragen van een hijab? Ik ben een jong meisje dat naar huis probeerde te gaan. Ik voel me zo slaecht. Dit is wie ik ben.

‘Toen ze me wurgde, dacht ik dat ik zou sterven. Ze zou niet op straat moeten zijn. Ze zou dit een andere moslim kunnen aandoen. Ik ben nu te bang om mijn huis te verlaten. ‘

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments