VK: meisje bijna gewurgd met hoofddoek op bus is te bang om het huis te verlaten en naar school te gaan

VK: meisje bijna gewurgd met hoofddoek op bus is te bang om het huis te verlaten en naar school te gaan

11 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De vrouw die het 14-jarige islamitische schoolmeisje Redena Al Hadi in Sheffield, Verenigd Koninkrijk aanviel, is vrijgelaten. Naar verluidt werd Al Hadi na de aanval naar het ziekenhuis gebracht en werd het behandeld voor een gebroken oogkas. #UK #racisme #Islamafobie

Zwarte en blauwe ellende overschaduwen de foto’s van Redena Al Hadi, die 14 jaar oud is. Redena reisde met haar 13-jarige zus, Wida, op 4 december in een bus naar Sheffield. Ze probeerden na een dag op een school in Sheffield thuis te komen. Het was 4.30 uur ‘s middags. Het was allemaal gewoon routine – totdat ze werden aangevallen.

Gevangen op camera, toont het incident een vrouw van middelbare leeftijd die het jonge meisje duwt, haar begint te slaan en vervolgens haar hijab gebruikt om haar te wurgen.

De twee minderjarigen reisden met een andere vriend, vertelden ze de Britse media later, toen ze werden geconfronteerd met een 44-jarige man die obsceniteiten naar de meisjes riep. Toen een omstander probeerde in te stappen, werd ze naar verluidt geslagen. Bang voor de vluchtigheid van de situatie probeerden de meisjes uit de bus te stappen; helaas volgden de vrouw ze. De vrouw bleef op Redena inslaan, op een gegeven moment bovenop haar zitten om met haar vuisten op haar gezicht te stompen.

DOAM on Twitter

Woman who ‘strangled schoolgirl with her own #Hijab’ let off with a caution Redena Al-Hadi, 14, & her sister Wida, 13 have been left furious & terrified after being viciously attacked on the bus home from Silverdale School in #Sheffield. #Islamophobia https://t.co/HQnEtmQb6P https://t.co/LGv7BKvYbq

De video toont vervolgens de partner die binnenstapt om de vrouw tegen te houden. Omstanders worden ondertussen door beide aanvallers opzij geschoven.

Politieagenten komen vervolgens aan en arresteren beide op verdenking van racistisch verergerde mishandeling en openbare orde. Ze werden echter later vrijgelaten met slechts een waarschuwing, meldden de media, die tot publieke woede leidde.

Een woordvoerder van de politie van South Yorkshire door MailOnline geciteerd als volgt: “Ons onderzoek naar meldingen van racistisch misbruik in het Ecclesall Road-gebied van Sheffield op woensdag 4 december gaat door.

“Het onderzoek wordt momenteel ook volledig geëvalueerd. Dit omvat opnieuw bezoeken en spreken met getuigen.

“Officieren blijven in contact met het slachtoffer en haar familie en houden hen op de hoogte.

“Een 40-jarige vrouw, gearresteerd ter plaatse, is gewaarschuwd voor mishandeling, terwijl een 44-jarige man op borgtocht blijft als het onderzoek voortgaat.”

De politie zei ook dat het met de slachtoffers van de aanval goed gaat. Redena werd echter geciteerd door de Mirror dat ze bang is – te bang nu om zelfs haar huis uit te gaan. ‘Ik voel me er ziek en bang van,’ zei Redena tegen de Mirror na haar afschuwelijke aanval. ‘Ik wil niet naar school. Hoe kan een volwassene een kind aanvallen voor het dragen van een hijab? Ik ben een jong meisje dat naar huis probeerde te gaan. Ik voel me zo slaecht. Dit is wie ik ben.

‘Toen ze me wurgde, dacht ik dat ik zou sterven. Ze zou niet op straat moeten zijn. Ze zou dit een andere moslim kunnen aandoen. Ik ben nu te bang om mijn huis te verlaten. ‘

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments