Britten beslissen of ze het carnaval van soberheid willen verlengen

Britten beslissen of ze het carnaval van soberheid willen verlengen

12 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Voor kiezers in het Verenigd Koninkrijk eindigt een vrij vacant verkiezingsseizoen – en wacht een onzekere toekomst.

Het voelt een beetje alsof vandaag het einde van de wereld is; of op zijn minst het einde van Groot-Brittannië. De algemene verkiezingen die vandaag in mijn thuisland worden gehouden, voelen als de laatste kans om een ​​medelevend, gezond land te worden. Dit is natuurlijk een arrogante misvatting: iedereen die heeft gewerkt om de Tories te verslaan zal er morgen nog zijn. Maar na vier jaar van Jeremy Corbyns leiderschap van de Labour Party, die de partij wegjaagde van de morele afwezigheid van Blairisme, na een algemene verkiezing en een leiderschapsuitdaging, voelt het alsof Boris Johnson de laatste baas is in zijn hele project. Behalve, in tegenstelling tot het spelen van Super Mario, kun je het niet gewoon oppakken en opnieuw beginnen, en kun je zelfs sterven .

Na de Amerikaanse berichtgeving over Brits nieuws zou je kunnen denken dat Brexit het enige probleem is dat we hebben, maar dit is volkomen verkeerd. Het gebruik van voedselbanken is hoger dan ooit. De armoede onder kinderen en ouderen is toegenomen . De National Health Service heeft onvoldoende geld , wat leidt tot lange wachttijden voor spoedeisende en routinezorg. Gemeentebesturen hebben hun geld zien leeghalen, wat leidde tot sluiter openbare programma’s en voorzieningen, dankzij de politiek van soberheid – een weloverwogen, wrede beslissing om degenen die afhankelijk zijn van openbare diensten, dwz de armen, te straffen en schade toe te brengen. We moeten niets anders verwachten: dit is wat een Tory is geboren om te doen. Hij wordt geboren in een landhuis op een zijden kussen, wordt alleen gevoed met fazantenpaté en port en wordt samengevoegd naar Eton en Oxford ter voorbereiding op het runnen van het land. Hij arriveert vervolgens in Westminster om de armen aan te vallen, die het zo gemakkelijk hebben gehad.

Jeremy Corbyn heeft zich in deze campagne gericht op de duistere realiteit van armoede en soberheid. De partij heeft zijn Brexit-beloften – een nieuw referendum met een “geloofwaardige verlofoptie” die dit keer echt is beschreven – maar de campagne is gericht op het herstellen van gesneden sociale diensten en, in het bijzonder, het redden van de NHS. Corbyn heeft kiezers gewaarschuwd dat Johnson de NHS ‘te koop’ zou aanbieden aan Amerikaanse bedrijven, en delen van haar kernfuncties zou privatiseren en verkopen als onderdeel van een handelsovereenkomst met Trump. Het spook van de private gezondheidszorg in Amerikaanse stijl is voldoende om het bloed van de meeste Britten koud te maken. Ondertussen, in een beweging die absoluut geen gruwelijke historische precedenten heeft, beloven de Tories om zigeunerkampen te “pakken” .

Lees ook:  Adiós, Máxima, je kansen zijn verkeken

Britse verkiezingen lijken altijd een paar Armando Iannucci-achtige momenten van absurde en ondraaglijke inhoud te dienen, en deze is niet anders geweest. Premier Boris Johnson bestuurt een graafmachine met het label ‘Get Brexit Done’ door een bakstenen muur met het label ‘Gridlock’, gevolgd door een verbijsterde stilte. Een Tory-kandidaat wordt betrapt op een hete microfoon en probeert een bekende supporter op te zetten om zich als een willekeurig lid van het publiek te gedragen voor een interview met een journalist, die hem telefonisch vertelt: ‘Maak niet duidelijk wie ik ben, dat je weet dat ik ben de kandidaat, maar niet een vriend, oké?”(de supporter verpest de plot om een goed gesprek te verzekeren wanneer hij vertelde de journalist dat de problematische sociale woningen huurdersmoet de ‘kat met negen staarten’ krijgen en een ‘roze tutu’ inpakken.) Net de dag voor de verkiezingen verstopte Boris zich in een inloopdiepvriezer om een ​​journalist te voorkomen.

En dan was er de schandelijke sage van de jongen die op een stapel jassen in een ziekenhuis sliep, en de Punch That Never Was. De foto van de vierjarige Jack Williment-Barr, die bij Leeds General Infirmary was met vermoedelijke longontsteking, ging deze week viraal. Het was een vreselijk beeld en een aanklacht tegen de verschrikkelijke toestand van de NHS na jaren van Tory-onderfinanciering – zijn kleine arm die één oog afschermde tegen het licht en een zuurstofmasker op de grond naast hem. Op maandag, vier dagen voor de verkiezingen, toonde Boris Johnson zijn kenmerkende politieke scherpzinnigheid door te weigeren naar een foto van de jongen te kijken terwijl een ITV-journalist hem tijdens een interview probeerde te tonen en uiteindelijk de telefoon van de journalist in zijn eigen zak stopte. Een mobieltje gebruiken om de bibliotheken te bezitten.

Lees ook:  Longread: Baudet is een antisemiet, complotdenker, homohater en viruswappie

Bij wijze van schadebeheersing stuurden de Tories gezondheidssecretaris Matt Hancock naar het ziekenhuis van Leeds. Terwijl assistenten hem naar zijn auto haastten langs de schreeuwende demonstranten, liep een van de assistenten in de uitgestoken hand van een demonstrant. Een beetje een gênante fout, het soort dingen dat je zou kunnen fronsen en mompelen “kijk ernaar, maat” maar vergeet het na 30 seconden luisteren naar een podcast. Niet deze keer. Het verhaal van Bloke Clonks Into Other Bloke’s Hand werd gemeld door enkele van de meest prominente Britse journalisten , waaronder senior politieke redacteuren en correspondenten bij de BBC, als een Labour-ondersteunende demonstrant die een Tory-assistent in het gezicht sloeg. Tegen de tijd dat video verscheen laten zien hoe volledig alledaags en toevallig het incident was – niettemin beschreven door BBC-politieke redacteur Laura Kuenssberg als een “behoorlijk grimmige ontmoeting” – verschillende verkooppunten hadden al verhalen verteld die het beschreef als een aanval.

Wat heeft de BBC deze keer nog meer verkeerd gedaan? Oh, alleen verdomme alles, maat. Er was de BBC write-up van een studie over hoeveel verkiezing advertenties zijn misleidend of onjuist is, die in het verslag gepresenteerd als het vinden van een probleem “over de partij spectrum,” toen de studie eigenlijk vond dat 88 procent van de Tory advertenties vorderingen had betwist en nul arbeid deden. Maar weet je, beide partijen doen het. Er was de tijd dat een BBC-journaliste Labour’s schaduwonderwijssecretaresse onderbrak om haar te vragen of ze worstjes nationaliseerde, wat klinkt als een Twitter-grap maar echt is en is gebeurd. En er was de schande van meerdere BBC- journalisten die spotten met Labour’s belofte om tegen 2040 twee miljard bomen te planten, een aantal datdoor werkelijke expertschattingen ambitieus maar verre van onmogelijk – want ooh, zijn er geen twee miljard ladingen? Is dat niet heel veel bomen? Dit was ‘s werelds helder schijnende baken van onafhankelijke rapportage, door een groot aantal onbekwaam en dom gemaakt.

Lees ook:  China opgesloten in hybride oorlog met de VS.

Het is moeilijk om niet brutaal te zijn bij de BBC voor dit gedrag tegen de achtergrond van toenemende kinderarmoede en een falende NHS. En het is moeilijk om niet te concluderen dat er een zeker animerend centrisme aan het werk is in de Britse media, zoals linksen in de Amerikaanse media waarnemen; dat ze liever kleine c conservatisme-, die in dit geval gebeurt er met kapitaalintensieve betekenen t Tories tot de grootschalige onrust van een radicale Corbyn regering.

Ik vrees een hartverscheurende vrijdagochtend, wetende wat we hadden kunnen hebben en wie we hadden kunnen helpen. De kinderen die honger lijden . Ouderen die langdurige zorg nodig hebben . Dat het zelfs een mogelijkheid is, laat staan ​​ongelooflijk waarschijnlijk, dat we deze gemene regering opnieuw verkiezen, is een aanklacht tegen mijn vreselijke kleine land. Dat minstens een derde van de waarschijnlijke kiezers goed is met de Tories en alles waar ze voor staan, maakt dat ik mijn paspoort naar de bodem van de oceaan wil sturen. (Klinkt bekend, Amerika?)

We kunnen vrijdag wakker worden voor een nieuwe toekomst, onder de eerste regering die zich al decennia inzet om arme mensen te helpen. Of we kunnen wakker worden met dezelfde zure, wrede Engeland van Tory-regel, waar de voordelen worden verlaagd en immigranten worden bedreigd en de NHS langzaam afbrokkelt. Er zal altijd een Engeland zijn, maar wat voor Engeland willen we zijn?Comments

comments