ISLAMITISCHE HOOFDDOEKOORLOG IN FRANKRIJK WARMT OP NA PROVOCATIE DOOR HET PARLEMENT (MUST WATCH)

ISLAMITISCHE HOOFDDOEKOORLOG IN FRANKRIJK WARMT OP NA PROVOCATIE DOOR HET PARLEMENT (MUST WATCH)

12 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Eerder dit jaar veroorzaakte Julien Odoul in het regionale parlement in Bourgogne-Franche-Comté, een lid van Marine Le Pen’s National Rally (RN) linkse verontwaardiging toen hij bezwaar maakte tegen het toestaan ​​van een sharia-conforme gesluierde vrouw die studenten en haar zoon vergezelde in een sessie.

Julien Odoul plaatste de video van zijn verklaringen op zijn Twitter-account en noemde de acties van de vrouw ook een “communitaire provocatie” na de terroristische aanslag van de Islamitische Jihad op 3 oktober 10 waarbij vier Franse politieagenten om het leven kwamen. 

Julien Odoul on Twitter

🔴 [RT]Au nom de nos principes républicains et laïcs, j’ai demandé à @MarieGuiteDufay de faire enlever le voile islamique d’une accompagnatrice scolaire présente dans l’hémicycle. Après l’assassinat de nos 4 policiers, nous ne pouvons pas tolérer cette provocation communautariste https://t.co/3WzqDEC3nn

De islamitische provocatie veroorzaakte argumenten onder de wetgevers waardoor de linkse vleugel naar Odoul schreeuwde: “u bent een fascist” en “Wij geven geen afkeer van de Republiek!”

Velen in de zaal waren het echter met Odoul eens en zongen ter ondersteuning: “Secularisme! Secularisme!”

Islamitische hoofdbedekking is sinds 2004 wettelijk verboden in Franse klaslokalen en overheidsgebouwen, maar is nog niet verboden in openbare ruimtes. In 2013 oordeelde de Franse staatsraad dat “moeders de vrijheid hadden om te dragen wat ze wilden wanneer ze kinderen vergezelden tijdens schooluitstapjes.”

Lees ook:  De jihadistische obsessie met Houris, de hemelse hoeren van de islam

Velen zoals Odoul beweren dat de Franse wet vrouwen al verbiedt om hoofddoeken te dragen in staatsscholen en moeders moeten worden gemaakt om te voldoen aan dezelfde wetten als Franse staatspersoneel, zoals leraren, die geen religieuze symbolen in de klas kunnen dragen, zoals gemeld in de Guardian .

“ Madame heeft alle vrijheid om deze sluier thuis, op straat te dragen [herinneren we ons aan de wet?] Maar niet hier, niet vandaag, “Zei Odoul,onder verwijzing naar de Franse waarden van ‘secularisme’ en ‘republikeinse principes’

Leden van de National Rally liepen de kamer uit en hekelden de acties van de vrouw als “een islamitische provocatie”.

Tijdens een persconferentie werd de Franse president Emmanuel Macron gevraagd commentaar te geven op de acties van de moslimvrouw. Macron heeft duidelijk gemaakt dat secularisme de islamisering van Macron’s Frankrijk niet mag verstoren

Ondertussen hebben Brigitte Bardot , Marine Le Pen en het meest recent Eric Zemmour te maken gehad met gevangenisstraf en hoge boetes voor het afleggen van kritische uitspraken over de islam in Macron’s Frankrijk. Moeten we verwachten dat Macron Odoeul binnenkort arresteert?Comments

comments