Ongelofelijk: slechts tien jaar werk en buitenlanders ontvangen contant pensioen uit Duitsland

Ongelofelijk: slechts tien jaar werk en buitenlanders ontvangen contant pensioen uit Duitsland

12 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Naar schatting 1,5 miljoen migranten hebben recht op het basispensioen. Voorwaarde is echter dat ze minimaal 35 jaar hebben gewerkt. GroKo voorspelt ongeveer twee miljard euro per jaar. Een melkmeisjerekening, want nu blijkt dat zelfs buitenlanders hiervan zouden moeten profiteren. Tien jaar betaald werk in Duitsland is echter voldoende voor hen. Er zijn ongeveer 6,6 miljoen mensen – in meer dan 40 Europese landen.

Maar dat is niet alles: de geplande verhoging van de magere pensioenen van lokale kandidaten, waarvan de bijdrage tussen de 30 en 80 procent van het gemiddelde inkomen is, moet volgens ‘experts’ (pro rata) aan buitenlanders in staten waarmee Duitsland socialezekerheidsovereenkomsten heeft gesloten. Deze omvatten Brazilië, Japan, Canada – en zelfs India. Nog 1,8 miljoen ontvangen reeds Duitse pensioenen.

Volgens een interne paper van het Federale Ministerie van Arbeid moeten “alle verplichte premieperioden en vergelijkbare equivalente perioden uit deze staten worden geteld en bij elkaar worden opgeteld” voor toegang tot het basispensioen. Het voormalige hoofd van de Duitse pensioenverzekering, professor Franz Ruland (77), had al in november voor de Europese wet gewaarschuwd, daarom zouden ook EU-buitenlanders moeten worden opgenomen. “Aangezien dit overeenkomstige stimulerende effecten heeft, zullen de kosten van het basispensioen aanzienlijk hoger zijn dan eerder geschat.”

In zijn rapport beschreef Ruland het compromis van de GroKo als “ongrondwettelijk, inefficiënt en oneerlijk”. Het had in november overeenstemming bereikt over een concept voor het basispensioen, dat op 1 januari 2021 moet worden ingevoerd: een aanvulling op het pensioen voor degenen die decennia hebben betaald in de wettelijke pensioenverzekering en nog steeds pensioenen ontvangen die lager zijn dan de basisgarantie.

Buitenlanders hoeven slechts 10 jaar te werken

Voor buitenlanders betekent dit concreet: als deze tien jaar in Duitsland hebben gewerkt en pensioenbijdragen hebben betaald, zouden ze recht hebben op het basispensioen omdat ze hun verdere 25 jaar werk in hun respectieve thuislanden zullen bijschrijven. Je hoeft er alleen maar bewijs voor te tonen; Een middelentest, zoals volledig vereist voor Duitse gepensioneerden, zou niet moeten plaatsvinden. Justitie? Dit wordt bepaald door de SPD: de wereld redden, de Duitsers dubbel belasten en laten graven voor statiegeldflessen. Hiervoor werken ze graag tot de leeftijd van 70 jaar en gaan dankbaar naar de tafel, omdat ze op hun beurt de geschiedenisboeken kunnen betreden als een herontwikkelaar van Europa, als een redder van de wereld.

Asielzoekers die niet worden gedeporteerd, de miljoenen pseudo-kandidaten en het eenzame verdienende leger en het EUC zorgen er al voor dat de kring van begunstigden op deze wereld enorm groeit, en in Roemenië of Bulgarije stijgt de levensverwachting plotseling tot 123 jaar. Hetzelfde geldt voor het aantal kinderen waarvoor volgens Duitse normen kinderbijslag wordt betaald, ongeacht de norm . Zelfs voor niet-bestaande …Lees ook:  ECB wil meer macht over ons pensioen en rijkdom

Comments

comments