Trump adviseert Greta over woedebeheersing: “Chill Greta, chill!”

Trump adviseert Greta over woedebeheersing: “Chill Greta, chill!”

12 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse president Donald Trump maakt een punt op Twitter met de belediging van Greta Thunberg. De 16-jarige klimaatactivist moet kalmeren, adviseert hij haar. Hij beschrijft de keuze van de jonge Zweed als Persoon van het Jaar als belachelijk.

Amerikaanse president Donald Trump in Washington heeft de verkiezing van Persoon van het Jaar door Greta Thunberg door het prestigieuze tijdschrift ‘Time’ als ‘belachelijk’ omschreven. Hij adviseerde de 16-jarige klimaatactivist op Twitter om haar “woedeaanval” onder controle te krijgen en te kalmeren.

“Zo belachelijk,” schreef hij letterlijk. “Greta moet aan haar woedeprobleem werken en dan met een vriendin een goede ouderwetse film ingaan! Rustig, Greta, rustig! “

Donald J. Trump on Twitter

So ridiculous. Greta must work on her Anger Management problem, then go to a good old fashioned movie with a friend! Chill Greta, Chill! https://t.co/M8ZtS8okzE

Overigens reageerde Thunberg zelf onmiddellijk – ze veranderde de beschrijving van haar profiel op Twitter als volgt:

“Een tiener die aan haar woedebeheersing werkt, nu aan het chillen is en een goede oude film kijkt met een vriend.”

Greta Thunberg is “persoon van het jaar”

De jonge Zweed is de jongste persoon die ooit het tijdschrift ‘Time’ van het jaar is genoemd. “Greta Thunberg is de meest overtuigende stem geworden op het belangrijkste nummer van de planeet”, zei het Amerikaanse tijdschrift woensdag. Wat begon met een verontwaardigde tiener en een plotselinge uitbraak van rebellie is uitgegroeid tot een van de meest onwaarschijnlijke en snelste beklimmingen naar wereldwijde invloed in de wereldgeschiedenis.

Lees ook:  Van 'Twelve More Years!' om haar op te sluiten! Trump zweept proto-fascistische Michigan-menigte in waanzin

Sinds 1927 eert het “Time” -artikel de persoonlijkheden van de wereld die het afgelopen jaar het meest waren gemarkeerd. In 2015 – het jaar van de vluchtelingencrisis – werd de Duitse bondskanselier Angela Merkel bijvoorbeeld uitgeroepen tot persoon van het jaar. Een jaar later, de Donald Trump, nadat hij net de Amerikaanse presidentsverkiezingen had gewonnen. In 2018 werd de vermoorde Saoedische journalist Jamal Khashoggi samen met andere verslaggevers uitgeroepen tot Persoon van het Jaar. In het verleden behoorden koningin Elizabeth II, Nobelprijswinnaar Nelson Mandela en Adolf Hitler en Joseph Stalin tot de eer.

“Elke keuze is een klimaatverandering”

Enkele uren vóór de aankondiging van de “Tijd” had Thunberg een toespraak gehouden op de Wereldconferentie over klimaatverandering in Madrid. Daarin bekritiseerde de jonge Zweed scherp de regeringen van rijke landen voor hun nietsdoen in de strijd tegen klimaatverandering. In een toespraak op basis van wetenschappelijke gegevens over CO₂-uitstoot en de opwarming van de aarde presenteerde ze met spoed de feiten over de gevolgen als de doelstellingen van de Overeenkomst van Parijs om de opwarming van de aarde tot 1,5 graden te beperken, werden gemist.

Thunberg heeft ook gewezen op het belang van parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië voor de strijd tegen klimaatverandering. “Elke verkiezing is een klimaatverandering”, schreef de 16-jarige donderdag op Twitter. “Waar voor uw kinderen. Dat klopt voor de planeet. Dat klopt voor toekomstige generaties. Waar voor de mensheid, “voegde ze eraan toe.

Greta Thunberg on Twitter

Every election is a climate election. Vote for your children. Vote for the planet. Vote for future generations. Vote for humanity. #GE2019 #UKElection

In het Verenigd Koninkrijk waren er in oktober grotere klimaatprotesten met tienduizenden deelnemers. Oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, stopte de milieu- en milieugroep Extinction Rebellion tijdelijk het Londense Oxford Circus, een centraal kruispunt van de winkelstraten van Oxford Street en Regent Street. Honderden demonstranten werden tijdelijk gearresteerd. Premier Boris Johnson had hen opgeroepen om de blokkades te stoppen. Ze zouden de hoofdstad moeten verlaten met hun “buff ruikende bivaks”, zei hij.

Lees ook:  Obama heeft het mis, Trump gebruikt Twitter niet genoeg


Comments

comments