BREAKING: Trump afzetting artikelen goedgekeurd door House Judiciary Committee

BREAKING: Trump afzetting artikelen goedgekeurd door House Judiciary Committee

13 december 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Het Congressional Judiciary Committee heeft beschuldigingen tegen president Donald Trump goedgekeurd, waarbij de wetgevers grotendeels bij hun partijen blijven. Het proces zou nu al volgende week kunnen beginnen met een volledige stemming in het Parlement.

Na het bespreken van artikelen over beschuldiging in een verhitte sessie op donderdag, stemde de commissie 23 tot 17 om beide artikelen vrijdag goed te keuren als Resolutie 755 van het Huis, waarbij de president werd beschuldigd van machtsmisbruik en obstructie van het Congres.

Het voltallige Huis zal de artikelen verder bespreken op woensdag, met een stemming die volgens partijlijnen wordt verdeeld en Trump de derde president ooit maakt die wordt afgezet voordat het Congres de feestdagen schorst. Als het Huis stemt om af te zetten, zal de Senaat de zaak in het nieuwe jaar behandelen.

Een republikeins amendement van de vertegenwoordiger van Ohio, Jim Jordan, wilde de aanklacht “machtsmisbruik” neer te halen , werd eerder op donderdag na uren van discussie verworpen door het gerechtelijk comité, terwijl Matt Gaetz, een republikein uit Florida, probeerde een verwijzing naar de voormalige De zoon van vice-president Joe Biden, Hunter, in de artikelen. Twee extra GOP-amendementen werden ook door de commissie neergeschoten, één wijzigde de taal van de artikelen en de andere elimineerde de “obstructie van het Congres” volledig.

Lees ook:  Constitutionele spanningen lopen op tussen Trump en de staten

In de loop van het debat betoogden de Republikeinen dat het de Democraten waren, niet de president, die het recht belemmerde door de GOP-minderheid zijn eigen reeks hoorzittingen te weigeren waarin het zijn eigen getuigen kon roepen. Democraten zeggen dat ze president Trump hebben uitgenodigd voor de hoorzitting, waar hij zijn zaak kon presenteren, maar het aanbod werd afgewezen door het Witte Huis.

Rep. Steve Chabot on Twitter

The majority really should hold themselves in contempt for conducting this one-sided biased impeachment investigation, and then attacking the White House for refusing to participate in such a patently unfair process.

Het door de Democraten gecontroleerde Huis startte het onderzoek naar beschuldigingen eind september nadat een klokkenluider uit het Witte Huis naar voren kwam met beschuldigingen van corruptie die voortvloeiden uit een telefoontje in juli tussen president Trump en zijn Oekraïense tegenhanger, Volodymyr Zelensky. De klokkenluidersklacht – snel aangepakt door Democraten – beschuldigde dat Trump probeerde Amerikaanse militaire hulp te exploiteren om Zelensky te dwingen een onderzoek in te stellen naar Biden en de Oekraïense gasfirma die zijn zoon huurde.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Hoe het Amerikaanse regime sancties gebruikt om een ​​land zwak te maken voor invasie


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments