BREAKING: Trump afzetting artikelen goedgekeurd door House Judiciary Committee

BREAKING: Trump afzetting artikelen goedgekeurd door House Judiciary Committee

13 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Het Congressional Judiciary Committee heeft beschuldigingen tegen president Donald Trump goedgekeurd, waarbij de wetgevers grotendeels bij hun partijen blijven. Het proces zou nu al volgende week kunnen beginnen met een volledige stemming in het Parlement.

Na het bespreken van artikelen over beschuldiging in een verhitte sessie op donderdag, stemde de commissie 23 tot 17 om beide artikelen vrijdag goed te keuren als Resolutie 755 van het Huis, waarbij de president werd beschuldigd van machtsmisbruik en obstructie van het Congres.

Het voltallige Huis zal de artikelen verder bespreken op woensdag, met een stemming die volgens partijlijnen wordt verdeeld en Trump de derde president ooit maakt die wordt afgezet voordat het Congres de feestdagen schorst. Als het Huis stemt om af te zetten, zal de Senaat de zaak in het nieuwe jaar behandelen.

Een republikeins amendement van de vertegenwoordiger van Ohio, Jim Jordan, wilde de aanklacht “machtsmisbruik” neer te halen , werd eerder op donderdag na uren van discussie verworpen door het gerechtelijk comité, terwijl Matt Gaetz, een republikein uit Florida, probeerde een verwijzing naar de voormalige De zoon van vice-president Joe Biden, Hunter, in de artikelen. Twee extra GOP-amendementen werden ook door de commissie neergeschoten, één wijzigde de taal van de artikelen en de andere elimineerde de “obstructie van het Congres” volledig.

Lees ook:  Muellergate en de discrete leugens van de bourgeoisie

In de loop van het debat betoogden de Republikeinen dat het de Democraten waren, niet de president, die het recht belemmerde door de GOP-minderheid zijn eigen reeks hoorzittingen te weigeren waarin het zijn eigen getuigen kon roepen. Democraten zeggen dat ze president Trump hebben uitgenodigd voor de hoorzitting, waar hij zijn zaak kon presenteren, maar het aanbod werd afgewezen door het Witte Huis.

Rep. Steve Chabot on Twitter

The majority really should hold themselves in contempt for conducting this one-sided biased impeachment investigation, and then attacking the White House for refusing to participate in such a patently unfair process.

Het door de Democraten gecontroleerde Huis startte het onderzoek naar beschuldigingen eind september nadat een klokkenluider uit het Witte Huis naar voren kwam met beschuldigingen van corruptie die voortvloeiden uit een telefoontje in juli tussen president Trump en zijn Oekraïense tegenhanger, Volodymyr Zelensky. De klokkenluidersklacht – snel aangepakt door Democraten – beschuldigde dat Trump probeerde Amerikaanse militaire hulp te exploiteren om Zelensky te dwingen een onderzoek in te stellen naar Biden en de Oekraïense gasfirma die zijn zoon huurde.

Comments

comments