Brengt Santa Trump snoep of kolen mee voor de Chinese handelsvoorraad?

Brengt Santa Trump snoep of kolen mee voor de Chinese handelsvoorraad?

13 december 2019 0 Door Indignatie redactie

“Ons land volgt nu zo vastberaden dat het laat zien via welke weg het naar vernietiging zal gaan, te weten: eerst door consolidatie van macht en vervolgens corruptie, het noodzakelijke gevolg.” ~ Thomas Jefferson

De klok tikt op het voltooien van de eerste fase van de nieuwe handelsovereenkomst tussen de VS en China. Diplomatieke geruchten geven aan dat China alle huidige sancties wil verwijderen, iets waarvan ik niet denk dat het Trump bevalt, omdat hij die fire poker niet zou hebben om Beijing in fase-twee gesprekken te prikken.

Het afsluiten van de eerste fase zal het headline grabbing drama wegnemen dat we hebben doorstaan ​​in de achtbaan met Trump. Hij houdt ervan dat iedereen zich afvraagt ​​wat hij vervolgens gaat zeggen, alsof dat alles betekent met zijn geschiedenis van het runnen van het ovale kantoor als een presidentiële psyopsorganisatie. De wereld weet zelden wat hij gaat doen, of dat hij iets zal eren waar hij mee instemt.

Laten we eens kijken naar wat onderhandelen over vuurkracht elke kant heeft, te beginnen met de cijfers.

De invoer van China in de VS zal dit jaar met ongeveer 25% dalen, terwijl de invoer van de VS in China met 10% zal dalen. Het handelsonevenwicht in de VS bedroeg eind oktober $ 295 miljard.

De Amerikaanse sanctietarieven worden betaald door de geregistreerde importbedrijven, maar die kosten worden meestal doorberekend aan de consument. Ik ken Trump-aanhangers die denken dat de ‘tariefheffingen’ helpen ons tekort van triljoen dollar te beperken. Ze betalen uiteindelijk de tarieven, zelfs terwijl ze denken dat ze China een klap geven. Je kunt dit gewoon niet verzinnen. We hebben echt zulke mensen.

Trump blokkeert Huawei’s hightech Amerikaanse leveranciers voor 5G-telefooncomponenten, niet alleen voor dit jaar, maar permanent, omdat een rechtvaardiging voor ‘nationale veiligheid’ werd gebruikt om te rechtvaardigen dat de ‘sloopkogel’ die hun langetermijnleveranciers met China raakt, wordt gerechtvaardigd.

Beijing is op weg om Amerikaanse leveranciers te vervangen door een combinatie van andere handelspartnerbronnen, terwijl het de binnenlandse productie van kritieke hightech-producten stimuleert, om nooit meer in deze situatie te raken, vergelijkbaar met wat Iran heeft doorgemaakt.

China past geen pleister op het probleem toe. Omdat de VS hun financiële systemen hebben bewapend om te gebruiken als handelsoorlogclubs om de aanhoudende groei van China te vertragen, heeft Beijing via zijn groeiende lijst van handelsovereenkomstpartners gereageerd om nieuwe internationale financiële dienstverleners te creëren die immuun zijn voor buitenlandse druk. Deze omvatten ontwikkelingsbanken en een nieuwe betalingsinfrastructuur voor de afwikkeling van Amerikaanse financiële chantage via dreigingen dat ze worden geblokkeerd door het SWIFT-systeem of transacties uitvoeren via Amerikaanse banken.

In plaats van China op lange termijn te verzwakken, beginnen meer westerse economen te zien dat juist het tegenovergestelde het geval zou kunnen zijn. Er is al jaren maximale druk uitgeoefend op andere gesanctioneerde landen zoals Iran, en het heeft niet alleen overleefd maar is ook sterker geworden. Iran heeft zijn militaire defensievermogen gestimuleerd door jaren van preventieve stakingsdreigingen van Israël die werden ondersteund door zijn “nooit zeg nee” Amerikaanse beschermheer.

De Amerikaanse sanctiemachine heeft een golfeffect in gang gezet, omdat multinationals nu routinematig een defensief plan moeten ontwikkelen tegen eventuele Amerikaanse sancties en eisen voor handelstoegang. Deze bedrijven zullen op zoek gaan naar multi-source essentiële componenten van twee of meer leveranciers die betrouwbaardere gegevens hebben dan wat ze hebben waargenomen met een VS die zich terugtrekt uit overeenkomsten als onderdeel van het nativistische chauvinisme.

De VS hebben een visumgedreven guerrillaoorlogsaspect geïntroduceerd in de huidige handels- en politieke geschillen door visums voor handelspersoneel en VN en ander personeel van internationale organisaties vast te houden en zelfs te weigeren.

Bedrijven en landen die met zowel China als de VS willen werken, moeten een noodplan opstellen om de een of de ander te kiezen. De 5G-netwerkstrijd is een perfect voorbeeld.

Hoewel de VS een vertragend effect hebben op de internationale uitrol van China, zullen ze eind dit jaar nog steeds 130.000 5G binnenlandse basisstations hebben. Volgend jaar rond deze tijd wil Beijing 300 van zijn steden volledig bedraad hebben en de 5G-showcase ter wereld zijn.

Lees ook:  Trump looft de nederlaag van het fascisme terwijl hij de oorlog met China plaveit

Waar verlaat dat de VS op 5G? Wie wil er een toekomstig in de VS gemaakt 5G-netwerk kopen als het een record van sancties heeft met een druppel hoed? Welk land zou een afpersingsgesprek van de VS willen ontvangen dat “als u ons niet steunt bij deze VN-stemming, u mogelijk problemen krijgt met uw 5G-netwerk.”

Denk aan het unipolaire negatieve rimpeleffect van de VS dat dit kan hebben op internationale samenwerking op het gebied van technische innovatie waarbij elke stap onder een nationaal veiligheidsglas valt, zodat sancties kunnen worden gebruikt om concurrenten in elkaar te slaan en prijzen te verhogen, zelfs voor Amerikaanse consumenten, zoals nu gebeurt.

Geopolitiek zou het grootste deel van de wereld niet onder de controle van China of de VS willen vallen. Het niet-democratische systeem van China is niet algemeen gewenst, maar het wordt gerespecteerd als een betrouwbare economische partner en leider omdat het geen politieke onderwerping aan zijn systeem vereist om landen een hechte handelspartner te laten zijn. De nationale veiligheidsstaten: “Het is het recht van elke soevereine staat om zijn eigen ontwikkelingstraject te kiezen … Het importeert geen buitenlandse modellen, noch exporteert het Chinese model en vereist nooit dat andere landen zijn praktijken repliceren.”

Aan de andere kant hebben we de Amerikaanse heer Unipolar Power die een “Bent u voor of tegen ons” mentaliteit van de Koude Oorlog biedt als een filter voor het definiëren van relaties met de VS. Dit is het verkooppraatje van een land dat openlijk bepleit dat het kan breken met elke overeenkomst die naar zijn mening zijn belangen niet dient.

Trump heeft de op regels gebaseerde internationale orde uit het raam gegooid, denkend dat de VS in alle onrust gemakkelijker economische wil kan opleggen aan anderen, inclusief Amerikaanse bondgenoten. Voor nu lijkt de EU beide kanten op te willen, te rekenen op unipolair Washington als zijn ultieme verdediger, maar om zich niet volledig politiek of economisch te onderwerpen.

Macron is de rebel, of de pretend-a-rebel, door contact te maken met Rusland en de Duitse Merkel te rammelen, die haar eigen complexe relatie met Rusland heeft als een fervent voorstander van Nordstream 2, maar volledig achter de sancties van het Westen tegen Rusland voor de Krim .

Zelfs gepensioneerde Amerikaanse diplomaten zien de invloed van hun land snel afnemen onder Trump. De dagen van de-escalatie van wapens, niet-aanvalsverdragen en het idee dat als iedereen zijn economieën kan opbouwen, er meer handel voor iedereen kan zijn, is voorbij.

In de afgelopen 50 jaar onder het mom van het verspreiden van vrijheid en democratie, zijn de VS de vernietiger geweest van meer landen dan wie dan ook, met de mogelijke uitzondering dat de NAVO betrokken was bij een aantal van de veroveringen in gebieden waar geen haalbare of directe bedreiging bestond aan de NAVO.

Geen van de grote EU-landen zal daarentegen zijn eigen ISIS-jihadisten die in Irak en Syrië gevangen zijn genomen, repatriëren, en verkiezen dat zij een kwelling voor het Syrische volk blijven; en al die tijd hebben ze geprobeerd Syrië toe te voegen aan de vernietigde landenlijst van de NAVO met Afghanistan, Irak, Libië, Oekraïne en Jemen.

De toekomst van de twee grote geopolitieke kanshebbers wordt uiteengezet. De VS hebben dwaas een namaakstrategie rond de koude oorlog tegen Rusland en China opgezet door te proberen etnische en culturele geschillen aan te wakkeren, in de hoop substantiële interne destabilisatie te creëren. Generaal Wesley Clark introduceerde ons in fase één toen hij de beoogde landen schetste.

De VS lijkt zijn economische toekomst te zien als een technologie- en grote wapenexporteur. Het moet echte en gefabriceerde bedreigingen hebben opgewekt of gecreëerd uit het niets, in Hollywood-stijl. China en Rusland willen zaken doen en hebben stabiele en groeiende economieën nodig binnen hun handelspartnernetwerk.

China heeft de boerderij op de Nieuwe Zijderoute gewed om een ​​multi-polaire nieuwe orde aan elkaar te koppelen die de VS als een dodelijke bedreiging beschouwt, want als de VS klaar is met het installeren van poppen in Zuid-Amerika, kan het zijn dat de landen omverwerpen.

Er zou een dag kunnen komen dat de Deep State zichzelf als de afnemende economische macht ziet en een oorlog zou willen om de dingen om te draaien maar uiteindelijk ons ​​allemaal zou neerhalen. Dan zouden Amerikanen zich kunnen afvragen: “Hoe kan dit allemaal zijn gebeurd”, waarvan ik zou zeggen als ik er nog steeds ben: “Je had die vraag lang geleden al moeten stellen toen je er iets aan had kunnen doen.”Lees ook:  De mainstream media geven toe dat we ons in een "automatische recessie" bevinden - en het wordt alleen maar erger

Comments

comments