Trump wordt beschuldigd. The Stupid Party zegt: ‘Kom maar op!’

Trump wordt beschuldigd. The Stupid Party zegt: ‘Kom maar op!’

13 december 2019 0 Door Indignatie redactie

In de nasleep van de berekende overdracht van Robert Mueller van de “Get Trump” -portfolio aan het door de Democraten gecontroleerde Huis van Afgevaardigden, zijn twee dingen duidelijk.

Ten eerste zal president Donald J. Trump vrijwel zeker worden afgezet. Dat is duidelijk ondanks het ontwijken van House Speaker Nancy Pelosi die nu schattig speelt, en eerst wil proberen te verzekeren dat “we zo’n dwingende zaak willen maken, zo’n ijzeren zaak dat zelfs de Republikeinse Senaat, die op dat moment geen objectieve jury, zal overtuigd zijn. ”Vertaling: We hebben de goederen nog niet, maar we verwachten het wel.

Ten tweede, zoals generaals die spreekwoordelijk vochten tegen de laatste oorlog – namelijk de mislukte inspanningen van de Republikeinen in 1998 om Bill Clinton af te zetten – hebben velen in de GOP zichzelf ervan overtuigd dat een Trump-afzetting niet succesvol zal zijn en alleen de Democraten zal schaden. Anders gezegd, de Stupid Party komt opnieuw aan de gelegenheid tegemoet. Cue Karl Rove :

‘Als we weten wat ze vandaag weten, zullen er vijf dingen gebeuren als House Democrats verder gaat met de beschuldiging van president Trump.

‘Ten eerste zullen swing-kiezers concluderen dat de Democraten een zeer partijdige oefening houden.

‘Ten tweede zal beschuldigingsgesprekken grotendeels of volledig iets anders verdoezelen wat House Democrats wettelijk zal doen. Kiezers zouden kunnen beslissen dat de Democraten een niets-stelletje zijn.

‘Ten derde zal afzetting een veel grotere rol spelen in de primaire democratische president. De kwestie van afzetting zal de andere berichten van de hoopvolle democratische presidenten verdoezelen en het vooruitzicht op een terugslag oproepen tegen kandidaten zoals voormalig vice-president Joe Biden en senator Bernie Sanders uit Vermont, die afzetting nog moeten omarmen.

‘ Ten vierde zal de Republikeinse Senaat snel alle afzettingsbeslissingen van het Huis afwijzen en de kwestie doden .

‘En tot slot zal elk van de tientallen kwetsbare huisdemocraten in republikeins neigende districten die hun beschuldiging steunen, hun GOP-tegenstanders een groot probleem hebben gegeven.’ [Nadruk toegevoegd]

Vergis je niet, terwijl de Democraten Trump hopen te verwonden, zelfs als de poging om hem te verwijderen mislukt, zijn ze dodelijk serieus dat ze een realistische kans hebben om hem af te maken. Bovendien weten ze dat het verwijderen van hem door afzetting een beter vooruitzicht is dan hem bij de peilingen te verslaan.

De Democraten weten helemaal niet zeker of ze in 2020 zullen winnen, niet in het minst vanwege de zielige groep van zogenaamde kandidaten die ze te bieden hebben. Hun belangrijkste doel bij het nastreven van beschuldiging zal dus niet zijn om Trump voor 2020 te verzwakken, het is – nog steeds – om hem uit het Witte Huis te krijgen.

Dat komt omdat, zoals in 2016, Trump de enige GOP-kandidaat is die een kans heeft om te winnen. De Democraten willen zeker weten. Ze hebben hem in 2016 onderschat en willen de dobbelstenen niet opnieuw gooien. Hoewel Trump niet de transformerende president is gebleken waar veel van zijn aanhangers op hadden gehoopt, zal hij zeker het minste kwaad zijn in vergelijking met degene die de Democratische kandidaat wordt. (Spoiler alert: het zal Tulsi Gabbard niet zijn.) Erger nog, vanuit hun oogpunt blijft hij een giftige avatar van het oude Amerika dat ze goed en oprecht voor eens en altijd vonden om te rusten  . Ze kunnen niet gemakkelijk ademen terwijl hij in functie blijft, tenzij hij, hoe onwaarschijnlijk ook gezien zijn falen van prestaties, als een katalysator voor revival van dehistorische Amerikaanse natie geconfronteerd met uitsterven door toedoen van gecertificeerde slachtofferklassen .

Lees ook:  Zijn dit de vijf tweets die de wereld veranderen?

Rove verwijst naar het ‘weten van de Democraten’, maar Pelosi heeft duidelijk gemaakt dat ze nog veel meer willen weten voordat ze de trekker overhalen. Alle pluis boven ‘obstructie’ is gewoon om de pot te laten koken terwijl ze bij het echte vlees en de aardappels komen. Laat House Judiciary Committee voorzitter Jerry Nadler en House Intelligence [sic] commissie Adam Schiff jammeren over obstructie terwijl meerdere commissies en openbare aanklagers van de staat en stad van New York blijven graven: belastingen , zakelijke doodshandel in onroerend goed in New York , babes , racisme . Vergeet niet dat ze geen misdaad hoeven te vinden , alleen iets dat genoeg Republikeinen in de Senaat een excuus zal geven om Trump het hoofd te bieden.

Rove zegt dat de “Republikeinse Senaat snel alle afzettingsbeslissingen van het Huis zal afwijzen.” Dat is onzin, en Rove weet het. De relevante analoog aan de komende Trump-beschuldiging is niet Clinton 1998, het is Richard Nixon 1974. Bill Clinton had Juanita Broaddrick letterlijk in het midden van Fifth Avenue kunnen verkrachten op klaarlichte dag en de Democraten zouden nog steeds om de wagens heen zijn gegaan om hem te verdedigen, omdat dat deden ze inderdaad, zonder een enkele democratische stem te veroordelen. Omdat het nauwelijks hoeft te worden toegevoegd, hebben de media hen unaniem gesteund.

Nixon werd echter gedaan door zijn eigen partij toen de GOP-leiders van de senaat Tricky Dick (verafschuwd door het grootste deel van zijn partij, zoals Trump is) vertelden dat hij moest aftreden of zij zouden stemmen om hem te verwijderen. Dat komt omdat Republikeinen niet alleen de Stupid Party zijn, ze zijn ook de Cowardly Party. Afhankelijk van wat de Democraten opgraven op Trump, kunnen de Republikeinen erop rekenen dat ze enge artikelen in de Washington Post en New York Times zien en in paniek weglopen: “Ik heb de president altijd gesteund, maar ik kan niet verdedigen dat. Dus ik heb geen andere keuze dan om … “

Voeg daaraan toe dat tussen een kwart en een derde van de GOP-senatoren de kans zouden grijpen om een ​​mes in Trump’s rug te steken als ze de kans kregen, met potentiële Brutus en schijnheilige warmonger Mitt Romney aan de voorkant. Op het juiste moment zullen republikeinse pooba’s zoals Rove zich bij hen voegen, zich koesterend in de media om ‘ land boven partij te stellen’ .

Merk op dat dit geen voorspelling is dat Trump zal worden verwijderd, alleen dat zijn beschuldiging niet noodzakelijkerwijs de zinloze oefening zal zijn vanwege de GOP-meerderheid in de Senaat. Het is mogelijk dat Trump zal overleven. De Democraten komen misschien leeg op het benodigde vuil. Ze kunnen achterblijven bij het aantal Republikeinen dat ze nodig hebben om hem de “Nixon-talk” te geven. Zelfs als Trump een ultimatum krijgt, kan hij beslissen, in tegenstelling tot Nixon, om te vechten – en hij zou zelfs kunnen winnen. Maar neem het niet als een gegeven dat afzetting geen serieuze poging zal zijn om Trump te verwijderen die alleen maar averechts werkt voor de Democraten. Het zou kunnen lukken.Lees ook:  Overheid zet 250 asielzoekende lastpakken op een zwarte lijst: 'We maken ze het leven zuur'

Comments

comments