Waarom de oprichters van Amerika oorlog zouden voeren tegen het hedendaagse Amerika

Waarom de oprichters van Amerika oorlog zouden voeren tegen het hedendaagse Amerika

14 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De officiële viering van de overwinning van Amerika en de nederlaag van Groot-Brittannië in de Revolutionaire Oorlog vond plaats op 25 november 1783, in de Fraunces Tavern in Manhattan, op de hoek van Pearl and Broad Streets. Dit werd de volgende dag gemeld in Rivington’s New-York Gazette en wordt beschreven in de OPRICHTERS van Ray Raphael 2009 : The People Who Brought You a Nation (p. 416) . Generaal George Washington was de held bij de gelegenheid en hield de toespraak. Het was “13 Toasts” (ter ere van de dertien staten). Numeri 9-13 beweerden de basiswaarden die de voormalige natie door de voormalige kolonisten in hun nieuwe natie had willen vestigen:

  1. Moge gerechtigheid ondersteunen wat moed heeft opgedaan.
  2. De rechtvaardiging van de rechten van de mensheid in elk kwart van de wereld.
  3. Moge Amerika een asiel zijn voor de vervolgde van de aarde.
  4. Moge een hechte unie van de staten de tempel bewaken die ze tot vrijheid hebben opgetrokken.
  5. Moge de herinnering aan deze dag een les zijn voor prinsen .

Iedereen aanwezig was die vijf doelen aan het roosteren – doelen die volledig consistent waren met de Onafhankelijkheidsverklaring van 1776 en die redelijkerwijs kunnen worden beschouwd als een weerspiegeling van de visie van de Stichters, net zoals die Verklaring had weerspiegeld.

Niemand kan eerlijk zeggen dat het huidige Amerika de visie en doelen van die mannen weerspiegelt. Misschien is de meest flagrante manier waarop het huidige Amerika deze “toosts” schendt, # 11: “Moge Amerika een asiel zijn voor de vervolgde van de aarde.” Het huidige Amerika zegt de vervolgde om buiten te blijven.

Op 24 november 2019 kopte de nieuwssite van de Democratische Partij, Huffington Post, “Trump Got His Wall, After All: Een kleine, toegewijde groep hardliners heeft bureaucratische barrières opgeworpen die veel moeilijker te overwinnen zijn dan een stuk beton.” Rachel Morris heeft daar gedocumenteerd dat Trump zeer vakkundig is geslaagd de immigratie naar de VS te blokkeren – en niet alleen door de vervolgde maar door personen die dat niet zijn:

De restrictisten hebben de asiel- en vluchtelingenprogramma’s van Amerika al jaren ingrijpend teruggeschroefd. Maar geen enkele categorie immigranten (1) is ontsnapt aan de opkomst van ontkenningen en vertragingen – niet de Palestijnse student met een Harvard-beurs die werd gedeporteerd bij de landing in Boston, of de Australische bedrijfseigenaargedwongen te vertrekken na hier een leven te hebben opgebouwd. Niet de Bolshoi Ballet-sterren die op een of andere manier niet voldeden aan de criteria van getalenteerde artiesten, of de Iraakse vertalers die hun leven riskeerden voor het Amerikaanse leger en wiens jaarlijkse opnames van 325 naar slechts twee gingen na de verandering in het bestuur. Dan zijn er de gevolgen die moeilijker zijn vast te leggen in koppen of statistieken: de paren van wie het huwelijk uit elkaar viel toen de buitenlandse echtgenoot veel langer dan normaal in hun thuisland moest wachten, en het onbekende aantal mensen dat de poging om blijven vanwege financiële moeilijkheden of de spanning van het leven met een niveau van onzekerheid dat onhoudbaar wordt.

Lees ook:  Kauthar poseert met nazi-vlag, Kauthar zegt sorry, en… voila! Kauthar mag blijven als GroenLinks-kandidate

“Wat mij al vroeg duidelijk werd, was dat deze jongens elke weg wilden afsluiten om de VS in te komen,” zei de eerste voormalige senior DHS-functionaris. “Ze wilden het aantal mensen dat onder elke categorie kon komen verminderen: illegalen, legalen, vluchtelingen, asielzoekers – alles. En ze wilden het aantal buitenlanders hier al op alle mogelijke manieren verminderen. ”Geen enkele regering in het moderne geheugen is zo toegewijd geweest aan het beperken van elke vorm van immigratie naar de Verenigde Staten. Om er een te vinden die dat was, moet je een heel eind teruggaan, tot 1924.

In het huidige Amerika is er een strijd tussen de miljardairs, zoals Trump, die zichtbaar racistisch zijn, versus de miljardairs, zoals Bezos (die de Washington Post controleert) , en zoals de groep miljardairs die de Huffington Post controleren, die aren ‘t. De laatste, de Democratische Partij-groep van miljardairs, wil immigranten kunnen uitbuiten, niet uitsluiten. Een land dat wordt gerund door zijn miljardairs is geen land dat wordt gerund door – of zelfs niet in overeenstemming met – Amerika’s oprichters, omdat ze een hekel hadden aan aristocratie en hun best deden om te voorkomen dat er zich in de VS vormden

Maar # 11 was niet de enige toast van de Founders die nu toast is geworden. In plaats van bijvoorbeeld ’10. De rechtvaardiging van de rechten van de mensheid in elk kwartaal van de wereld ‘, hebben we nu door de VS dictaturen en staatsgrepen en invasies opgelegd, tegen – en om te onderdrukken – democratie, in gevallen als Iran 1953, Guatemala 1954, Chili 1973, Nicaragua 1985-7, Irak 2003, Libië 2011, Syrië VS-, Oekraïne 2014 en Jemen 2015-. De VS van vandaag is de Grote Dictator, niet de Grote Emancipator.

En toch geloven Amerikanen dat dit de natie is waarvoor de Amerikaanse revolutie werd gevochten. In plaats daarvan is het eigenlijk een uitbreiding en herstel van de dictatuur waar die mannen oorlog tegen hadden gevoerd en verslagen (hoewel we nu kunnen zien dat dit slechts een tijdelijke overwinning was). Het Amerika dat ze oprichtten eindigde op 26 juli 1945 , toen de Deep State eindelijk de controle overnam. En natuurlijk hebben ze controle over de uitgevers en de rest van de media, zodat het Amerikaanse volk dit feit niet kent. Maar gelukkig lees je nu een site die niet wordt beheerd door de miljardairs van Amerika; dus je weet het, ondanks de constante inspanning van de miljardairs om het voor je te verbergen en je voor de gek te houden om de mythe te geloven.

Amerika’s oprichters waren grote figuren uit de geschiedenis , maar het huidige Amerika is vijandig voor alles waar ze voor vochten. Het Amerika van vandaag is waar ze tegen hadden gevochten .

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De isolationistische staat van Amerika vandaag

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  In twee decennia de helft van alle banen verloren aan automatisering
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments