Bevestigd: Monsanto is een crimineel bedrijf dat willens en wetens chemische misdaden pleegt tegen al het leven op aarde

Bevestigd: Monsanto is een crimineel bedrijf dat willens en wetens chemische misdaden pleegt tegen al het leven op aarde

15 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Monsanto, ‘s werelds meest kwaadaardige bedrijf, heeft zich schuldig gemaakt aan het illegaal spuiten van verboden pesticiden op onderzoeksgewassen in Maui in 2014, waarvoor het nu $ 10,2 miljoen aan boetes moet betalen.

Volgens rapporten heeft Monsanto zowel een product als Penncap-M gespoten en opgeslagen dat een verboden insecticide bevat dat bekend staat als methylparathion, dat door de Environmental Protection Agency (EPA) is geclassificeerd als een “acuut gevaarlijk afval”.

Niet alleen heeft Monsanto Penncap-M illegaal op het Hawaiiaanse eiland gespoten en opgeslagen, maar het wist ook dat de EPA het gebruik van de chemische stof in 2013 had verboden, een heel jaar voordat Monsanto besloot de wet te overtreden en zijn testgewassen te doven met het.

Monsanto had blijkbaar zijn werknemers verteld om Penncap-M illegaal op maïszaad en andere onderzoeksgewassen in de stad Kihei aan de zuidwestkust van Maui te spuiten, en zeven dagen na het sproeien van de chemische stof het veld opnieuw binnen te gaan, hoewel de minimale wachttijd had moeten zijn minstens 31 dagen geweest.

Officieren van justitie van het advocatenkantoor van de Verenigde Staten voor het Central District van Californië hebben naar verluidt een deal gesloten met Monsanto, dat nu in handen is van de Duitse farmaceutische gigant Bayer AG, om het bedrijf niet te vervolgen zolang het akkoord gaat om 6 miljoen dollar aan strafrechtelijke boetes te betalen $ 4 miljoen aan dienstverlening aan de gemeenschap.

Bayer executive beweert hilarisch dat chemische bedrijven fungeren als “rentmeesters van het land”

In een verklaring probeerde Bayer-woordvoerder Darren Wallis te beweren dat deze ernstige schendingen een belangrijke afwijking waren van de kernwaarden van zijn bedrijf – wat misschien een waarheid is, gezien het feit dat het Monsanto was die dit deed voordat hij door Bayer werd opgekocht.

Tegelijkertijd heeft Bayer eigen misdaden gepleegd die in veel opzichten wedijveren met die van Monsanto, waardoor zijn heiligheid beweert op zijn best lachwekkend te zijn.

Lees ook:  Obesitas en andere ernstige gezondheidsproblemen zorgen ervoor dat het coronavirus meer Amerikanen kan doden

“Als rentmeesters van het land is het onze verantwoordelijkheid om landbouwproducten veilig te gebruiken en afval op de juiste manier te beheren,” verklaarde Willis hilarisch, implicerend dat zijn bedrijf de aarde blijft vervuilen met genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) en bijbehorende gewaschemicaliën zich op de een of andere manier vertaalt als zorgen voor de planeet.

“We nemen dit zeer serieus en aanvaarden de volledige verantwoordelijkheid voor onze acties,” voegde hij eraan toe. “We hebben stappen gezet om de interne processen te verbeteren en aanvullende training geïmplementeerd. We hebben onze eigen normen of de wet niet nageleefd. ‘

Beyond Pesticides gaf commentaar op het verboden insecticide in kwestie, waaraan Monsanto zijn werknemers heeft blootgesteld, evenals de omliggende gemeenschap, door Penncap-M te spuiten in strijd met de federale wet.

“Methyl parathion kan volgens de federale gezondheidsinstanties de dood, bewustzijnsverlies, duizeligheid, verwarring, hoofdpijn, moeilijke ademhaling, beklemming op de borst, piepende ademhaling, braken, diarree, krampen, tremoren, wazig zien en zweten veroorzaken.”

Beyond Pesticides waarschuwt verder dat methylparathion, een organofosfaatinsecticide, “het voortbestaan ​​van tientallen bedreigde diersoorten in gevaar heeft gebracht, eraan toevoegend dat het” in 2012 werd geannuleerd “en” geen producten die de chemische stof bevatten waren toegestaan ​​voor gebruik vanaf 1 januari, 2014.”

Hoewel het voor ons gewone mensen misschien veel klinkt, is $ 10,2 miljoen aan boetes vrijwel niets vergeleken met de miljarden dollars aan winst die Monsanto, en nu Bayer, haalt uit illegale acties zoals deze, waarvan de overgrote meerderheid nooit zelfs vervolgd worden.

“De winst van Bayer voor het derde kwartaal bedroeg $ 1,15 miljard”, zei Beyond Pesticides op zijn Twitter-account. “Het bedrijf betaalt dus 0,009% van zijn recente winst voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid en de veiligheid van het milieu.”

Om bij te blijven met het laatste nieuws over de chemische bedrijven en hun voortdurende aanval op de volksgezondheid en het milieu, zorg ervoor om te controleren ChemicalViolence.com .

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

DCClothesline.com

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De economische crisis van Covid-19 zal alles veranderen in de VS: effecten op korte en lange termijn

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Nieuwe studie bevestigt: Junk food neemt JAREN van je leven af
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments