4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Bevestigd: Monsanto is een crimineel bedrijf dat willens en wetens chemische misdaden pleegt tegen al het leven op aarde

mons

 13 total views,  3 views today

Monsanto, ‘s werelds meest kwaadaardige bedrijf, heeft zich schuldig gemaakt aan het illegaal spuiten van verboden pesticiden op onderzoeksgewassen in Maui in 2014, waarvoor het nu $ 10,2 miljoen aan boetes moet betalen.

Volgens rapporten heeft Monsanto zowel een product als Penncap-M gespoten en opgeslagen dat een verboden insecticide bevat dat bekend staat als methylparathion, dat door de Environmental Protection Agency (EPA) is geclassificeerd als een “acuut gevaarlijk afval”.

Niet alleen heeft Monsanto Penncap-M illegaal op het Hawaiiaanse eiland gespoten en opgeslagen, maar het wist ook dat de EPA het gebruik van de chemische stof in 2013 had verboden, een heel jaar voordat Monsanto besloot de wet te overtreden en zijn testgewassen te doven met het.

Monsanto had blijkbaar zijn werknemers verteld om Penncap-M illegaal op maïszaad en andere onderzoeksgewassen in de stad Kihei aan de zuidwestkust van Maui te spuiten, en zeven dagen na het sproeien van de chemische stof het veld opnieuw binnen te gaan, hoewel de minimale wachttijd had moeten zijn minstens 31 dagen geweest.

Officieren van justitie van het advocatenkantoor van de Verenigde Staten voor het Central District van Californië hebben naar verluidt een deal gesloten met Monsanto, dat nu in handen is van de Duitse farmaceutische gigant Bayer AG, om het bedrijf niet te vervolgen zolang het akkoord gaat om 6 miljoen dollar aan strafrechtelijke boetes te betalen $ 4 miljoen aan dienstverlening aan de gemeenschap.

Bayer executive beweert hilarisch dat chemische bedrijven fungeren als “rentmeesters van het land”

In een verklaring probeerde Bayer-woordvoerder Darren Wallis te beweren dat deze ernstige schendingen een belangrijke afwijking waren van de kernwaarden van zijn bedrijf – wat misschien een waarheid is, gezien het feit dat het Monsanto was die dit deed voordat hij door Bayer werd opgekocht.

Tegelijkertijd heeft Bayer eigen misdaden gepleegd die in veel opzichten wedijveren met die van Monsanto, waardoor zijn heiligheid beweert op zijn best lachwekkend te zijn.

“Als rentmeesters van het land is het onze verantwoordelijkheid om landbouwproducten veilig te gebruiken en afval op de juiste manier te beheren,” verklaarde Willis hilarisch, implicerend dat zijn bedrijf de aarde blijft vervuilen met genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) en bijbehorende gewaschemicaliën zich op de een of andere manier vertaalt als zorgen voor de planeet.

“We nemen dit zeer serieus en aanvaarden de volledige verantwoordelijkheid voor onze acties,” voegde hij eraan toe. “We hebben stappen gezet om de interne processen te verbeteren en aanvullende training geïmplementeerd. We hebben onze eigen normen of de wet niet nageleefd. ‘

Beyond Pesticides gaf commentaar op het verboden insecticide in kwestie, waaraan Monsanto zijn werknemers heeft blootgesteld, evenals de omliggende gemeenschap, door Penncap-M te spuiten in strijd met de federale wet.

“Methyl parathion kan volgens de federale gezondheidsinstanties de dood, bewustzijnsverlies, duizeligheid, verwarring, hoofdpijn, moeilijke ademhaling, beklemming op de borst, piepende ademhaling, braken, diarree, krampen, tremoren, wazig zien en zweten veroorzaken.”

Beyond Pesticides waarschuwt verder dat methylparathion, een organofosfaatinsecticide, “het voortbestaan ​​van tientallen bedreigde diersoorten in gevaar heeft gebracht, eraan toevoegend dat het” in 2012 werd geannuleerd “en” geen producten die de chemische stof bevatten waren toegestaan ​​voor gebruik vanaf 1 januari, 2014.”

Hoewel het voor ons gewone mensen misschien veel klinkt, is $ 10,2 miljoen aan boetes vrijwel niets vergeleken met de miljarden dollars aan winst die Monsanto, en nu Bayer, haalt uit illegale acties zoals deze, waarvan de overgrote meerderheid nooit zelfs vervolgd worden.

“De winst van Bayer voor het derde kwartaal bedroeg $ 1,15 miljard”, zei Beyond Pesticides op zijn Twitter-account. “Het bedrijf betaalt dus 0,009% van zijn recente winst voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid en de veiligheid van het milieu.”

Om bij te blijven met het laatste nieuws over de chemische bedrijven en hun voortdurende aanval op de volksgezondheid en het milieu, zorg ervoor om te controleren ChemicalViolence.com .

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

DCClothesline.com

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments