“Korans worden verbrand”: Arsenal distantieert zich van de tweet van Özil over China en de Oeigoeren

“Korans worden verbrand”: Arsenal distantieert zich van de tweet van Özil over China en de Oeigoeren

15 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De Engelse Premier League-club FC Arsenal heeft afstand genomen van een tweet van zijn speler Mesut Özil, waarin hij de onderdrukking van de moslim Oeigoerse minderheid in China aan de kaak stelt. Özil bekritiseerde ook de stilte van de moslims.

De Duitse ex-international Mesut Özil haalt opnieuw de krantenkoppen. Dit keer is het niet – net als voor het WK 2018 – een foto met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, maar een tweet op Twitter. De 31-jarige beschreef in zijn profiel hoe de moslimminderheid van de Oeigoeren in China wordt onderdrukt. In zijn bericht van 13 december in het Turks zegt het zoiets als:

Korans worden verbrand, moskeeën gesloten, islamitische scholen verboden, religieuze geleerden achtereenvolgens vermoord.

In de tekst veroordeelt hij de “stilte van de moslimbroeders” en hun media: “Maar de moslims zwijgen.” En: “Weet u niet dat vervolgingstoestemming de vervolging zelf is?”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe vereniging van Özil heeft sindsdien afstand genomen van de tweet. In een officiële verklaring kondigde Arsenal aan: “De inhoud is de persoonlijke mening van Özil. Als voetbalclub heeft Arsenal zich altijd aan het principe gehouden dat hij niet politiek betrokken was.”

De Oeigoerse moslimminderheid woont in het noordwesten van China, in de provincie Xinjiang, en is etnisch verwant met de Turken. 

Mesut Özil on Twitter

HayırlıCumalarDoğuTürkistan 🙏🏼

IlmFeed on Twitter

@MesutOzil1088 Here’s the translation:

 

Lees ook:  Stocks Krater - 3,5 biljoen dollar in mondiale markt cap uitgewist - China gaat US Treasuries" dumpen


Comments

comments