Minstens 547 kinderen werden misbruikt in het koor onder leiding van de broer van paus Benedictus XVI

Minstens 547 kinderen werden misbruikt in het koor onder leiding van de broer van paus Benedictus XVI

15 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Het eindrapport onderstreept een “cultuur van stilte” van de kant van de kerk die priesters en professoren in staat stelde de agressie gedurende zes decennia uit te voeren.

Volgens het eindrapport van advocaat Ulrich Weber, ingehuurd door de kerk, zijn ten minste 547 kinderen van het beroemde koor van de kathedraal van Regensburg slachtoffer van seksueel en fysiek misbruik door priesters en leraren tussen 1945 en de jaren 1990. de zaak, die in 2010 uitbrak en de broer van paus Benedictus XVI bespatte.

Dus, volgens Weber, leden ongeveer 500 kinderen uit het bovengenoemde koor, in Duitsland bekend als ‘Regensburg Domspatzen’ (Mussen van de kathedraal van Regensburg), fysiek geweld en nog eens 47, seksuele aanvallen, waaronder verkrachtingen.

49 priesters en professoren betrokken bij de misstanden

“De getroffenen omschrijven hun schooljaren als een gevangenis, als een hel en als een concentratiekamp . Velen noemden die jaren de slechtste tijd van hun leven, gekenmerkt door angst, geweld en hulpeloosheid,” zei de advocaat , geciteerd door ‘Deutsche Welle’ .

Het koor van de kathedraal van Regensburg tijdens een repetitie in 2014

Van de 49 priesters en professoren die betrokken waren bij de aanvallen op minderjarigen zouden negen van hen bovendien seksueel misbruik hebben gepleegd. Volgens Weber zou de kerk een ‘cultuur van stilte’ hebben bevorderd , waardoor ze de agressie zes decennia lang konden uitvoeren.

Lees ook:  Paus Franciscus dringt er bij priesters op aan "Bezoek, troost aan coronavirus-patiënten" ... probeert hij de epidemie te VERSPREIDEN?

In 2010 werd het koor, meer dan 1.000 jaar oud, opgeschrikt door een golf van beschuldigingen van seksueel misbruik door voormalige leden. Zo hadden in 2013 meer dan 400 slachtoffers de misbruiken van kerkelijk personeel gepresenteerd en gedetailleerd.

De broer van Benedictus XVI, koorregisseur gedurende 30 jaar

De zaak was erg controversieel, want van 1964 tot 1994, toen de meeste misbruiken plaatsvonden, werd het koor geregisseerd door Georg Ratzinger, de oudere broer van paus Benedictus XVI. In dit verband benadrukte Weber herhaaldelijk dat Ratzinger sommige gevallen moest kennen , hoewel hij ontkende dat hij enige vorm van informatie had.

“Als ik de buitensporige vormen van geweld had gekend, zou ik iets hebben gedaan”, zei Georg Ratzinger in een in 2010 verleend interview, waarin hij zijn excuses aanbood aan de slachtoffers. “In het begin heb ik ook geslagen, maar ik had altijd een slecht geweten.”

De auteurs van het rapport hopen dat hun onderzoek slachtoffers zal helpen vrede te vinden en het lijden dat ze als kinderen hebben ervaren, te verlichten. Vorig jaar bood de kerk slachtoffers financiële compensatie aan tussen 5.000 en 20.000 euro. Verwacht wordt dat na de publicatie van het rapport dit cijfer zal worden vastgesteld door een onafhankelijke entiteit.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Het 'vredesplan' van Trump is niet alleen absurd, het is ook gevaarlijk


Comments

comments