Gesluierde sardine-beledigingen Salvini, Meloni

Gesluierde sardine-beledigingen Salvini, Meloni

17 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De gesluierde sardine Nibras beledigde de leider van de Liga, Matteo Salvini, noemde hem “dom en onwetend” en verklaarde dat de Liga “medelijden” had.

Het Italiaanse dagblad Il Giornale  meldde dat het gesluierde meisje zaterdag op het ‘sardine’-podium op Piazza San Giovanni in Rome klom en Salvini en Giorgia Meloni beschuldigde van’ haatbeleid verspreiden ‘en’ de dictatuur terug willen brengen naar ons land ‘. Ze voegde eraan toe: “We zullen u niet toestaan ​​om de zwarte pagina’s van het verleden te openen.”

Achbaal Nibras is de dochter van Mahmoud Asfa, hoofd van het Milanese islamitische centrum in Via Padova 144, beter bekend als het huis van de islamitische cultuur. Asfa ontving in 2009 de “Ambrogino d’Oro” -prijs voor “constructieve en constante dialoog tussen de Milanese samenleving en moslimburgers”.

Vorig jaar werden Mahmoud Asfa en Nibras ontvangen door de voormalige kamerpresident, Laura Boldrini, compleet met foto’s gepubliceerd op hun Facebook-profiel en met gunstige berichten over de betrokkenheid van de tweede generatie jongeren in het Italiaanse politieke leven.

Een senator van de Liga, William De Vecchis, die eerder krantenkoppen haalde omdat hij de kruisbeelden terug naar een basisschool in Fiumicino had gebracht, reageerde op de sardine met de sluier nadat de vijfentwintig-jarige met de hijab schreeuwde: “I ben een vrouw, ik ben moslim, ik ben de dochter van de Palestijn ”voor de 35.000 vissen die in Rome zijn verzameld.

Haar woorden brachten senator De Vecchis tot woede: ‘Handig trompetteren tegen een denkbeeldige dictatuur in een rechtstaat’, vertelde de vertegenwoordiger van de Liga aan de krant. “Aan Nibras zou ik willen voorstellen dat ze liever lessen geeft over democratie en respect voor vrouwen in landen waar de sharia van kracht is, waar de meisjes die de sluier afwijzen worden gestenigd en de anti-hijab-activisten gevangen worden gezet, omdat dat nodig zou zijn. Hoewel ik niet zeker weet of je deze concepten zo dicht bij je hart hebt. ‘

In haar toespraak wilde Nibras de kleine vis waarschuwen voor de autoritaire drift die Italië ervaart. De bedreigingen zijn Matteo Salvini en Giorgia Meloni – schuldig aan het stigmatiseren van haar gemeenschap en het schilderen van de vrouwen die er deel van uitmaken als onderdanig. Voor Nibras is de hijab in plaats daarvan een symbool van “emancipatie” en de weerspiegeling van “vrije keuze”.

Lees ook:  Verenigd Koninkrijk en EU bereiken op de valreep akkoord over brexit, maar zal het door het Britse parlement komen?

De centrumrechtse kiezers zijn volgens haar een stel ‘onwetende’ mensen die voor ‘straf’ moeten staan.

Giorgia Meloni, leider van Brothers of Italy, een nationale conservatieve partij in Italië, zei ook op haar Facebook-pagina: “Wat mij niet duidelijk is over het leuke meisje in de video is: waarom ben je trots op islamitisch zijn en kan ik niet zeggen dat ik christen ben? ‘

De leider van de gebroeders van Italië werd publiekelijk vernederd omdat ze eerder haar religieuze gehechtheid had bevestigd, terwijl Nibras dit weekend applaus kreeg.

De jonge vrouw heeft ook haar hand uitgeprobeerd op een proefschrift over democratie en rechten geweigerd.

Na het vullen van Piazza San Giovanni in Rome, verzamelden de vertegenwoordigers van de sardines zich in het paleis bezet door de krakers waar op 12 mei de almsgiver van de paus, kardinaal Konrad Krajewski , binnenkwam om de zegels van de meters te verwijderen en de elektriciteit opnieuw aan te sluiten.

Zo werd de eerste nationale bijeenkomst van sardines gehouden om “contact te leggen met degenen die deze maand alleen op Facebook communiceerden”.

Onder leiding van Mattia Santori maakten de afgevaardigden die de flashmob promoten, een eerste beoordeling van de gebeurtenissen, van wat werkte en wat moest worden beoordeeld.

“Het eerste doel is om zo snel mogelijk weer de straat op te gaan,” kondigde Santori aan het einde van de rally aan. “Er zullen geen partijen zijn en er zullen geen openbare lijsten zijn in Emilia Romagna. We zullen de linkse lijsten ondersteunen, ”zei Grazia De Sario.

“Het zien van mensen op straat die beleefde taal gebruiken en willen deelnemen, eist om deel te nemen, is prachtig,” zei Premier Giuseppe Conte. En commentaar op het verzoek van de sardines om de beveiligingsbesluiten van Matteo Salvini in te trekken, zei Conte: “Laten we zeggen dat we er al naar hebben geluisterd.” Hij voegde eraan toe: “In wezen is er de wil om terug te keren naar de oorspronkelijke versie van het besluit goedgekeurd door de Raad van Ministers. “

Lees ook:  Eerste zwembad voor moslims alleen in Frankfurt

Comments

comments