Beschuldiging: de vrijspraak van Trump zou een bewijs zijn van een achteruitgang van de politieke cultuur

Beschuldiging: de vrijspraak van Trump zou een bewijs zijn van een achteruitgang van de politieke cultuur

18 december 2019 0 Door Indignatie redactie

  • Geschiedenis wordt vandaag in het Congres geschreven, woensdag.
  • Donald Trump is de derde Amerikaanse president die beschuldigd wordt van beschuldiging.
  • De achteruitgang van de politieke cultuur toont aan dat hij waarschijnlijk zijn baan niet zal verliezen, aldus Karl Doemens.

Washington. Als je de huidige gemoedstoestand van de Amerikaanse president wilt verkennen, moet je naar Twitter gaan. Het korte berichtenaccount van Donald Trump werkt als een hartslagmeter: als de frequentie omhoog schiet, is de pomp van de patiënt duidelijk aan het racen. Tien of twintig tweets per dag zijn veilig. Als het aantal stijgt tot meer dan honderd zoals vorig weekend, moet je je voorbereiden op een noodgeval.

Donald J. Trump on Twitter

READ THE TRANSCRIPTS! The Impeachment Hoax is the greatest con job in the history of American politics! The Fake News Media, and their partner, the Democrat Party, are working overtime to make life for the United Republican Party, and all it stands for, as difficult as possible!

De woede van de poltergeist in het Oval Office heeft een reden. Vandaag, woensdag, zal Trump waarschijnlijk geschiedenis schrijven – maar anders dan hij zou willen: het House of Congress wil de beschuldiging van beschuldiging tegen hem uitvoeren. Na Andrew Johnson in 1868 en Bill Clinton in 1998 is Trump de derde Amerikaanse president die wordt afgezet. Voor een ‘stabiel genie’ is dit natuurlijk jammer.

De affaire in Oekraïne is slechts het hoogtepunt van een reeks schandelijke taboe-schendingen

Als een nuchtere waarnemer vraagt ​​men zich eerder af waarom een ​​politicus die sekszaken verstopt met hush-geldbetalingen, maffia of criminele adviseurs om zich heen verzamelt en onderzoek naar de rechtsstaat openlijk belemmert, niet lang geleden uit het Witte Huis is verjaagd. Het chanteren van de Oekraïense president in een vuile campagne tegen Trump’s onschuldige rivaal Joe Biden, die nu centraal staat in de beschuldiging, is slechts de laatste schakel in een lange keten van schandalige taboes.

Bill Clinton werd 20 jaar geleden aangeklaagd wegens valse verklaringen over een affaire. Trump heeft van minachting voor wetten en de grondwet een principe gemaakt. Hij is de voorbeeldkandidaat voor afzetting.

Toch gelooft bijna niemand in Washington dat Trump zijn baan verliest. De kiezers zijn vreselijk belangeloos. De oppositie had gehoopt dat verklaringen van hooggeplaatste ambtenaren en diplomaten die Trump’s machtsmisbruik in detail illustreerden, een golf van verontwaardiging zouden veroorzaken. TV-kijkcijfers daalden echter tijdens de hoorzittingen en goedkeuringsbeoordelingen voor afzetting stagneerden tussen 45 en 50 procent. Dat is genoeg om het narcistische ego van Trump te beledigen. Uiteindelijk is het misschien niet voldoende dat de Senaat de tweede parlementaire vergadering afzet.

Lees ook:  Voormalig minister van Oorlog Jeanine Hennis-Plaschaert loog tegen het parlement

De volgers van Trump zijn loyaal aan hun idool

Het debat over beschuldiging heeft de frontlinies in de Amerikaanse samenleving niet doorbroken, maar eerder benadrukt. Iedereen die zich afstemt op de lawaaierige lederen agitatieprogramma’s van Sean Hannity of Tucker Carlson op het rechter televisiestation Fox News, ervaart een compleet andere realiteit.

In deze wereld is Joe Biden een corrupte vertegenwoordiger van het establishment en wil radicaal links een lastercampagne gebruiken om de overwinning van de populaire favoriet Trump ongedaan te maken. Politiek is een kwestie van vertrouwen geworden in de Verenigde Staten. Meer dan 90 procent van de Trump-kiezers zit achter hun idool. De Republikeinen zijn al lang gedegenereerd van een partij met nobele idealen tot een stel opportunistische favorieten en huurlingen van de president.

Trump wisselt zelf tussen grotesk zelfmedelijden en steeds dwingender aanvallen op zijn politieke tegenstanders met het oog op de beschuldiging. Hij veronachtzaamt de parlementaire rechten door te weigeren te getuigen tegenover overheidsfunctionarissen en door geen documenten uit te geven. En hij drijft demonstratief tot het uiterste: in het midden van het onderzoek ontvangt hij zijn advocaat Rudy Giuliani, die weer naar Oekraïne is gereisd om de intrige tegen Biden te voeden.

Angstwekkend, de inflatie van het doorbreken van taboes leidt tot dof worden van delen van de bevolking. Het heeft de Democraten in een moeilijke positie geplaatst: om politieke hygiëne en zelfrespect moeten ze nu de afzettingsprocedure openen. Maar de belangrijkste getuigen – vooral Trump’s trekker Giuliani en zijn voormalige veiligheidsadviseur John Bolton – weigeren te getuigen.

Het doorbreken van deze blokkade voor de rechtbank zou maanden duren en de campagne voor de presidentsverkiezingen volgend jaar volledig overschaduwen. Veel democratische parlementsleden willen dit niet en daarom hebben parlementaire woordvoerster Nancy Pelosi er bewust voor gekozen onvolledige aanklachten in te stellen.

Het wordt een politiek succes voor Pelosi als de Democraten woensdag de meerderheid van de beschuldigingen van Trump tegen het Huis van Afgevaardigden naar een handvol dissidenten brengen. Maar dan gaat het proces naar de Senaat in januari, waar de Republikeinen de leiding hebben.

Hun woordvoerder Mitch McConnell heeft duidelijk gemaakt dat hij niet geïnteresseerd is in een onafhankelijk onderzoek, maar uitsluitend in de verdediging van Trump. Er is daarom veel te suggereren dat afzetting uiteindelijk zal mislukken. Trump zal dit verklaren met ongekende Twitter-salvo’s om de vrijspraak van topklasse te krijgen. Het zou in feite het bewijs zijn van de beangstigende achteruitgang van de politieke cultuur en de democratische scheiding van machten tussen een verachtster van de rechtsstaat.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Met Trump die er in 2020 onverslaanbaar uitziet, bereidt Dems Michelle Obama voor op weesgegroetjes

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Terreur in Halle: extreemrechtse aanval op synagoge mislukt - neonazi Stephan B. (27) doodde twee mensen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments