British House of Commons stemt voor Johnson’s Brexit-overeenkomst

British House of Commons stemt voor Johnson’s Brexit-overeenkomst

20 december 2019 0 Door Indignatie redactie

LONDEN. Het Britse Lagerhuis keurde het exitcontract van premier Boris Johnson met de EU goed. Tijdens de vrijdagsessie stemden 358 parlementsleden voor en 234 stemden tegen de deal. Het Verenigd Koninkrijk zal de EU op 31 januari 2020 verlaten en verdere details van toekomstige betrekkingen met Brussel in een overgangsperiode tegen het einde van het jaar verduidelijken.

De aangenomen wet verbiedt ook het verlengen van deze overgangsperiode tot na 2020. Johnson sprak over “een nieuwe dageraad voor ons land”. De jaren van vertraging lagen achter Groot-Brittannië, zei hij.

Grootste arbeidsfaillissement sinds 1935

Vorige week had de Johnson Conservative Party duidelijk de algemene verkiezingen gewonnen en de Tories de grootste meerderheid gegeven sinds het bewind van Margaret Thatcher. De Labour-partij, geleid door Jeremy Corbyn, die campagne voerde voor een tweede Brexit-referendum, had echter het slechtste resultaat sinds 1935.

De nieuwe verkiezingen waren noodzakelijk geworden omdat Johnson eerder in het parlement had gefaald met zijn Brexit-plan. Na verschillende opnames hadden de conservatieven daar eindelijk geen meerderheid, zelfs niet met de Noord-Ierse DUP. (Tb)

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments