Ondanks inreisverbod: 10.000 asielzoekers zijn terug in het paradijs Merkel

Ondanks inreisverbod: 10.000 asielzoekers zijn terug in het paradijs Merkel

20 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Duitse autoriteiten hebben sinds 2015 ongeveer 9.400 mensen geïdentificeerd die zijn teruggekeerd naar Duitsland ondanks een tijdelijk verbod op terugkeer. Ongeveer de helft hiervan, 4.145 migranten, hebben opnieuw asiel aangevraagd, de federale regering reageerde op een verzoek van de FDP, dat werd ontvangen door het persbureau AFP.

De zaak van het clanhoofd Ibrahim Miri was ‘geen op zichzelf staande zaak’, zei FDP-fractievoorzitter Stephan Thomae van de AFP. Mensen die het land niet mogen binnenkomen, moeten “niet via de draaideur naar Duitsland terugkomen”. Het is echter belangrijk “om snel beslissingen te nemen, niet alleen in prominente individuele gevallen”.

“Als met name veroordeelde daders of daders ondanks een inreisverbod naar Duitsland terugkomen, moeten ze tijdens de behandeling van hun asielaanvraag kunnen worden gearresteerd”, eiste het parlementslid. De federale staten moeten “eindelijk genoeg detentieplaatsen creëren”. Het federale ministerie van Binnenlandse Zaken is al van plan een wet die de overtreding van een inreisverbod definieert als een onafhankelijke reden voor detentie. Bovendien moeten retouren landelijk en uniform worden gereguleerd, vroeg Thomae. Het is momenteel een zaak voor het land.

30.000 asielzoekers die het land hebben verlaten, zijn teruggekeerd

De 9.400 mensen zijn afgewezen asielzoekers die het land niet mogen binnenkomen en illegaal zijn teruggekeerd naar Duitsland. Eerder bleek uit een reactie van de federale overheid op een AfD-verzoek dat bijna 30.000 asielzoekers die het land hebben verlaten sinds 2012 zijn teruggekeerd naar Duitsland. Dit omvat ook migranten die vrijwillig zijn vertrokken.

De Bremen-clanchef Miri keerde een paar maanden later terug, ondanks het feit dat hij na zijn eerste deportatie naar Libanon in juli het land niet mocht binnenkomen . Eind november werd Miri opnieuw gedeporteerd naar Libanon.Lees ook:  Onthuld: het regime van Merkel brengt de kranten op één lijn - en de burger betaalt de rekening!

Comments

comments