Staan linkse extremisten achter de gelekte politievideo?

Staan linkse extremisten achter de gelekte politievideo?

20 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Wie heeft de video geüpload? Net op tijd voor de vierde verjaardag van de ernstige linkse rellen in Leipzig in 2015 , verscheen eind vorige week een video met politie-interne beelden van de opstand op sociale netwerken. Sindsdien vragen autoriteiten, politici en de media zich af hoe en door wie de bestanden zijn doorboord. Plots is extreem links geweld weer een probleem.

Dus: wie heeft de video geüpload? Een woordvoerder van de politie in Leipzig zegt op verzoek van YOUNG FREEDOM dat men er sterk van kan uitgaan dat de video links is gepubliceerd. Dit werd gesuggereerd door de datum van publicatie – 12 december, precies vier jaar na de rellen met 69 gewonde politieagenten – en de rekening. De onderzoekers hebben echter ook andere sporen gecontroleerd, zoals internet.

De veronderstelling dat links er misschien achter zit, voedt ook de getuigenis van een naar verluidt betrokken partij. Hij nam enkele dagen voor de publicatie contact op met de linkermagazines Vice en Kreuzer  en stuurde ook enkele videofragmenten. Op de vraag waarom hij en zijn groep – de persoon in het meervoud had gesproken – opnamen hebben gepubliceerd die in de handen van conservatieve partijen zijn geweest, zei hij: “We willen aantonen dat de aanvallen op de politie op dat moment effectief en effectief waren. De politie moest zich terugtrekken en verloor kort de controle over de situatie. “

“Het moreel van de kameraden versterken”

De video toont opnames van een politiehelikopter, een waterkanon of rechtstreeks van een politieketen. In feite is de clip ook bedekt met opnames van de politieradio. Het is te horen in hoe ambtenaren informeren over relschoppers die de politie aanvallen met stenen en knallers en hoe ambtenaren herhaaldelijk vragen om “dringende versterkingen”.

Met de publicatie wil men “de moraal van de kameraden versterken”, zegt de vermoedelijke auteur van de video. Bovendien distantieerden zijn groep en hij zich van linkse organisaties die ‘nazi’s’ in de weg stonden maar fysieke en materiële schade verwierpen. “We willen geen gedifferentieerd beeld, we willen sterke veranderingen aanbrengen.”

Lees ook:  Beschuldiging, gebracht door de CIA

De video’s en opnames van de politieradio “ze hebben gestolen van een slecht beveiligde netwerkschijf van de politie”, citeerden de bladeren. “Dat kunnen we uitsluiten”, zegt de politie van Leipzig. Dergelijke documenten worden niet opgeslagen op servers aangesloten op het gewone netwerk, noch is het mogelijk om een ​​opslagmedium te gebruiken om toegang te krijgen tot een computer en de bestanden te stelen.

Naast de mogelijkheid dat de video intern door de politie is neergestoken of door links is gehackt, zijn er verschillende andere manieren waarop de video van de politieservers naar Twitter en YouTube had kunnen gaan. Advocaten van linkse extremistische verdachten hadden de video ook in handen kunnen krijgen door de dossiers te inspecteren. Dit gebeurt via het parket. Met andere woorden, de documenten gaan door verschillende bureaus en dus naar verschillende mensen die ze hadden kunnen publiceren.

Binnenlandse politicus CDU: “We hebben een probleem met extremisme in Saksen”

De vraag wie de video misschien heeft doorboord en gepubliceerd is slechts één. De andere is: doet de politiek te weinig tegen links extremisme? In de afgelopen weken hebben bedreigingen en aanvallen op rechters, politieagenten, bouw- en vastgoedbedrijven en kantoren de krantenkoppen gehaald . Vooral in Leipzig sloegen linkse extremisten met korte tussenpozen toe. Met ongeveer 250 mensen klaar om hun toevlucht te nemen tot geweld, wordt de stad als een hotspot beschouwd.

De binnenlandse woordvoerder van de CDU Group voor het Saksische staatsparlement, Rico Anton, is niet verrast door de omvang van het geweld in de video. “Toen we in 2015 spraken dat linkse extremisten het zuiden van Leipzig tot een slagveld hadden gemaakt, waren we overdreven”, zei hij op woensdag van YOUNG FREEDOM.

“In Saksen hebben we een probleem met extremisme – zowel van links als van rechts”, benadrukt Anton. En de rechtsstaat moet hierop met passende middelen reageren. Hij noemt de “Soko LinX” als voorbeeld . Het 20-koppige onderzoeksteam is sinds 1 december in gebruik en is bedoeld om de druk op de extreem linkse scène te vergroten. Als er een vermoeden bestaat dat linkse extremisten de video hebben geüpload, zal Soko er ook mee omgaan.Lees ook:  Welkom in de linkergroene Merkel-dictatuur - democratie is eindelijk geschiedenis

Comments

comments