Rechtbank van Bielefeld introduceert Sharia: islamitische bloedwraak telt niet als moord

Rechtbank van Bielefeld introduceert Sharia: islamitische bloedwraak telt niet als moord

21 december 2019 2 Door Indignatie redactie

De rechtbank van Bielefeld introduceerde de sharia officieel. De rechters classificeerden een wrede moord alleen als onderdeel van de islamitische bloedwraak als “lichamelijk letsel met de dood tot gevolg”.

Er gebeuren vreemde dingen in Bielefeld: een politieagent die heeft deelgenomen aan privé- mesverdedigingstraining vanwege toenemend migrantengeweld, wordt gestraft . Nu moeten twee Yazidi-Koerden zich verantwoorden voor “lichamelijk letsel met fatale gevolgen” voor de rechtbank van Bielefeld, die een Libanese Yazidi – een tegenstander van IS – uit zijn appartement lokte en ze vervolgens aan zijn deur afslachtte met 25 messteken. Uit wraak voor het breken van de neus van een van de slagers dagen daarvoor. Een rechter ziet in de laffe wraak noch verraad noch een moordpartij.

Rechter: Islamitische bloedwraak is geen moord

Volgens Wikipedia is bloedwraak een veel voorkomende methode om conflicten in grote delen van Turkije te beslechten, maar ook in andere islamitische landen zoals Albanië, Somalië en de islamitische Kaukasus. Nu lijkt het te worden geïmporteerd als een exportgoed in Duitsland, ondersteund door een rechter die de oorspronkelijke moordaanklacht van het parket verwierp en, in het geval van de twee Koerdisch geboren daders met Turks en Duits staatsburgerschap, alleen een beschuldiging van “lichamelijk letsel met fatale gevolgen” toestond – weinig onder de indruk van de gruwelijke details die de officier van justitie aan het begin van het proces heeft gelezen.

Lees ook:  Hoe (on)democratisch is de Europese Unie?

Volgens een rapport van WELT , “doodden de twee broers uit Herford en Lüdinghausen wraak een 32-jarige man met talloze messteken eind mei en lieten ze hen achter op een kruispunt in Hiddenhausen bij Herford.” Volgens officier van justitie Christopher York, Raschad. A. geslacht door middel van een mes van 15 centimeter lang met 25 mesjes. Talrijke orgels werden uit elkaar gescheurd. In het geval van een 23 centimeter diepe steek duwde de dader blijkbaar zelfs het handvat in de wond. De rug van het slachtoffer werd vervolgens geperforeerd.

Volgens het Westfalenblatt had de executie vooraf moeten gaan aan een geschil over geld. Het slachtoffer Raschad A. zou de latere messenslijper 1200 euro verschuldigd zijn geweest. In een geschil over de terugbetaling zouden de Libanezen zijn ogen hebben gesloten en zijn neus hebben gebroken. Dagen later lokte de broer van de gehavende Raschad A. het huis uit met een telefoontje. Dit werd gevolgd door de bloedige daad, die volgens de rechter noch verraderlijk noch vanwege lage motieven werd gedaan.

De rechtsstaat stort in

Naast de afgeslachte Yazidis is er nog een slachtoffer om over te klagen: de Duitse rechtsstaat, die in de toekomst het gewoonterecht in clan- en familiegeschillen zal opnemen. Of de familie van Raschad. A is er blij mee, kan worden betwijfeld. Volgens Westfalenblatt woonden meer dan 2.000 rouwenden de begrafenis van het slachtoffer bij, dat in het zuiden van Libanon werd begraven.

Volgens een broer was Rasad erg populair in het huis van zijn familie. “Toen IS de Koerden in Sinjar aanviel, verzamelde hij geld en kleding voor de Koerden.” De sympathie voor de dood van zijn broer was overweldigend. Zeker velen met evenveel sympathie zullen het proces volgen van “lichamelijk letsel resulterend in de dood”, vooral de uitspraak van het oordeel.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Duitsland: Coronamaatregelen zijn illegaal en gebaseerd op opzettelijke statistische fraude


Comments

comments