Schaamteloze asiel-Moldaviërs: ‘Ik wil sigaretten en zakgeld, Nederlandse regering is onze ergste vijand!’

Schaamteloze asiel-Moldaviërs: ‘Ik wil sigaretten en zakgeld, Nederlandse regering is onze ergste vijand!’

22 december 2019 11 Door Indignatie redactie

Tsunami van kansloze asiel-Moldaviërs overspoelt azc’s, eisen ‘zakgeld’, ‘sigaretten’, 2 x per dag ‘warm Moldavisch eten’ en ‘gratis kamer’.

“De 34-jarige Moldaviër Vasili Codreanu is nu anderhalve maand in Nederland. Net als zijn landgenoten heeft de man geen schijn van kans op een verblijfsvergunning, maar heeft wel de mond vol van de opvang in Nederland. „Waarom krijgen we geen leefgeld?”, vraagt de vader van drie kinderen zich af. „Ik wil ten minste vijftig euro per week per persoon.”

De Nederlandse overheid zat ‘ineens’ met een probleem. Moldavische asielzoekers komen sinds enkele jaren in steeds grotere aantallen deze kant uit en gaan maar niet weg. Ze overbelasten de IND, die probeert uit te zoeken of ze terecht asiel aanvragen. Nou, dikke kans van niet dus. de 34-jarige Vasili Codreanu is glashelder: “Ik wil sigaretten en zakgeld.”

“Nederlandse regering is onze ergste vijand”
Moldavië is een zogeheten ‘veilig land’, wat in de migratie-discussie betekent dat je als Moldaviër praktisch kansloos bent met je asielaanvraag. De Nederlandse overheid moet natuurlijk wel weer even laten zien hoe braaf dit land wel niet is, dus kijkt men voor de zekerheid ook even of er bij de Moldaviërs niet ergens een politiek vluchteling of een recentelijk in elkaar getrapte homoseksueel tussenzit. Ja wat, kán toch?!

Maar hele dikke kans van niet. Want de Moldavische Vasili Codreanu heeft, volledig zelfstandig, zijn eigen ruiten en die van zijn mede-asielzoekers ingegooid met deze uitspraak:

“De Nederlandse regering is onze ergste vijand. Zelfs voor honden zorgen ze beter. Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld.”

Lekker janken
En met zo’n uitspraak weet je als verslaggever haast instinctief dat je goud in handen hebt, dus druk je die plopkap nog een keer onder z’n neus en kijk je of er nog meer uitkomt. En ja hoor, zónder moeite:

„Waarom krijgen we geen leefgeld?”, vraagt de vader van drie kinderen zich af. “Ik wil ten minste vijftig euro per week per persoon. Wij moeten weg maar we mogen niet eens in hoger beroep”, schreeuwt Codreanu terwijl hij met zijn terugkeerbesluit wappert. “Nederland controleert niet eens of ik gevaar loop.”

Niet eens Moldavisch eten!
Het zit de beste man ook allemaal niet mee. Komt hier als vader van drie kinderen, is geen homo, wordt niet vervolgd, mag niet eens in hoger beroep, moet terug en krijgt niet eens Moldavisch te eten!

“Hier eten we maar een keer per dag warm. En ze houden niet eens rekening met wat wij willen. Ik heb nog geen enkele keer Moldavisch gegeten hier. Het eten wat we al krijgen stoppen ze vol met kruiden. Een lekkere pasta met vlees zit er niet bij. Dit is pure spot, zelfs varkens worden beter behandeld.

De door Vasili gecreëerde vlek waar hij zo vrolijk in blijft wrijven is inmiddels een zwart gat geworden en heeft een doorgang naar een andere dimensie geopend. Eentje waarin de wereld op z’n kop staat, zo lijkt het:

„In Frankrijk was het beter”, verzucht de man terwijl andere bewoners instemmend knikken. “Daar kregen we wel gewoon geld. We hoorden dat in Nederland alles beter was, maar we krijgen geen gratis kamer en zakgeld.”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments