5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

De Australische premier Scott Morrison zet Greta thunberg op haar plek

australie

 9 total views,  3 views today

De Australische premier Scott Morrison verwierp de Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg’s veroordeling van zijn omgang met de bushfire “catastrofe”, zeggend dat hij prioriteit gaf aan de belangen van Australië boven voor buitenlanders vriendelijke PR.

Thunberg is een liberaal icoon geworden en een mainstream media die dol is op haar ‘kruistocht’ om problemen met klimaatverandering aan te pakken. In een tweet  op zondag sloeg ze politici omdat ze er niet in slaagden ‘ het verband te leggen tussen de klimaatcrisis en toegenomen extreme weersomstandigheden en natuurrampen zoals de #Australiafires’ .

Afgelopen maandag zei Morrison in een persconferentie dat hij niet ‘ hier is om indruk te maken op mensen in het buitenland. “Hij beweert dat hij” hier is om het juiste werk voor Australiërs te doen en hen op de eerste plaats te zetten “, zwoer de premier niet om” roekeloze doelen te omarmen en onze traditionele industrieën te verlaten die Australische banen zouden riskeren zonder een betekenisvolle impact op het mondiale klimaat te hebben . ”

Greta Thunberg on Twitter: “Not even catastrophes like these seem to bring any political action. How is this possible?Because we still fail to make the connection between the climate crisis and increased extreme weather events and nature disasters like the #AustraliaFires That’s what has to change. Now. https://t.co/DQcZViKJQz / Twitter”

Not even catastrophes like these seem to bring any political action. How is this possible?Because we still fail to make the connection between the climate crisis and increased extreme weather events and nature disasters like the #AustraliaFires That’s what has to change. Now. https://t.co/DQcZViKJQz

We doen in Australië wat volgens ons goed is voor Australië.

Naar verluidt zitten ongeveer 20.000 mensen op het pad van de grootste van de branden, die alleen al sinds de abnormale vroege start van het seizoen dit jaar al een gebied zo groot als Massachusetts heeft verwoest. Morrison houdt vol dat de oorzaak iets anders is dan klimaatverandering.

Record-hoge temperaturen in sommige delen van het land hebben 47,9 graden Celsius (118 Fahrenheit) bereikt, omdat droogte het noordelijke deel van het land treft en de brandgevaarklasse volgens het Australische Bureau of Meteorology het hoogst is.

Dat gezegd hebbende, sommige Australiërs op sociale media rolden met hun ogen bij de gedachte dat Morrison deed wat het beste voor hen was.

AussieRock (music is the best) on Twitter: “Morrison says he will never do more to fight climate change. Make him pay at every opportunity, He is complicit and is helping the destruction of Australia.Scott Morrison rejects ‘reckless’ climate action as Greta Thunberg slams inaction | The New Daily https://t.co/2fxAWn8WPY / Twitter”

Morrison says he will never do more to fight climate change. Make him pay at every opportunity, He is complicit and is helping the destruction of Australia.Scott Morrison rejects ‘reckless’ climate action as Greta Thunberg slams inaction | The New Daily https://t.co/2fxAWn8WPY

Mike Carlton on Twitter: “Politically, there is a small but important truth to these fires. At his first real test of leadership, Morrison failed abysmally. The flim-flam man, the Shire Liar was revealed to be as shallow as spilt milk. It will haunt him to the next election. / Twitter”

Politically, there is a small but important truth to these fires. At his first real test of leadership, Morrison failed abysmally. The flim-flam man, the Shire Liar was revealed to be as shallow as spilt milk. It will haunt him to the next election.

Maar niet iedereen was ook fan van de catastrofering van Thunberg.

Tom Nelson on Twitter: “Sorry, Greta, but fires are *not* evidence that trace CO2 causes fires. “Arson, mischief and recklessness: 87 per cent of fires are man-made”; fire has been in a long-term *decline* globally. https://t.co/Pg0T8nsWbz #ClimateTwitter pic.twitter.com/ilhA6LaAWn / Twitter”

Sorry, Greta, but fires are *not* evidence that trace CO2 causes fires. “Arson, mischief and recklessness: 87 per cent of fires are man-made”; fire has been in a long-term *decline* globally. https://t.co/Pg0T8nsWbz #ClimateTwitter pic.twitter.com/ilhA6LaAWn

Sydney Watson on Twitter: “We had fires this bad during Black SaturdayWe had fires this bad during Ash WednesdayWe have fires this bad literally every few years and have done so for literally decades.But cLimATe ChAnGeYou people are ridiculous. Australia is a country of bushfires. This isn’t new. / Twitter”

We had fires this bad during Black SaturdayWe had fires this bad during Ash WednesdayWe have fires this bad literally every few years and have done so for literally decades.But cLimATe ChAnGeYou people are ridiculous. Australia is a country of bushfires. This isn’t new.

Hoewel ze steun blijft steunen voor haar zaak, erkende Thunberg onlangs dat, ondanks meer dan een jaar van schoolstakingen en klimaatmarsen, ” vanuit een bepaald oogpunt we niets hebben bereikt .”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments