Boris Johnson wijst op de ontberingen van vervolgde christenen in de kerstboodschap

Boris Johnson wijst op de ontberingen van vervolgde christenen in de kerstboodschap

24 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Volgens berichten in de Britse media zal hij Britse premiers in zijn kersttoespraak gebruiken om zijn sympathie uit te drukken voor christenen “die over de hele wereld worden vervolgd”.

Boris Johnson zal ook zijn belofte doen om hun religieuze vrijheid te “verdedigen”. En dat met zeer specifieke politieke interventies in de landen waar sprake is van tastbare vervolging van christenen.

“Ik verklaar mijn solidariteit en beloof dat ik alles zal doen om de vervolgde christenen te helpen”

De “Telegraaf” citeert uit de toespraak: “Vooral vandaag wil ik dat we christenen over de hele wereld gedenken die worden blootgesteld aan vervolging. Je moet de kerst privé vieren, in het geheim, misschien zelfs in een gevangeniscel. Als premier wil ik daar verandering in brengen. We staan ​​de christenen overal solidair bij en verdedigen uw recht om uw geloof te praktiseren. ‘

Dit jaar zijn er in de Engelstalige wereld talloze studies gepubliceerd die spreken van een catastrofale toename van chirst-vervolging over de hele wereld. Al in 2018 merkte een studie van het Pew Research Center op dat christenen in 2016 in 144 landen werden vervolgd. De studie toont aan dat christenen de meest vervolgde religie ter wereld zijn.

Johnson, die de vakantie doorbrengt met zijn partner en de hond, wilde ook dat de Britten niet ruzie zouden maken over de Brexit aan de feesttafels en in de problemen zouden komen: “Jongens, ik hoop dat je de komende dagen geniet”, zei hij toegevoegd, “probeer niet te veel ruzie te maken met de schoonouders of iemand anders.”

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Boris Johnson heeft gewonnen Dank aan de Duitse verkiezingswerkers Merkel en von der Leyen!


Comments

comments