Het buitenlands beleid van Johnson’s Britain

Het buitenlands beleid van Johnson’s Britain

24 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Het is waarschijnlijk dat Boris Johnson de komende tien jaar premier van het Verenigd Koninkrijk zal zijn, wat een ontnuchterende gedachte is, en het is noodzakelijk dat speculatie over zijn mogelijke bedoelingen op het internationale toneel onderzoek van zijn persoonlijkheid en verleden record omvat.

Wanneer het parlement na een verkiezing voor het eerst bijeenkomt, schetst de nieuwe regering haar beleid in een toespraak die de lang lijdende koningin voor alle wetgevers moet houden, hetgeen zij op 19 december deed. Johnson’s programma omvatte plannen om de Europese Unie te verlaten , verdere beperkingen op immigratie, verhoogde gevangenisstraffen voor degenen die schuldig zijn aan terrorisme, en een toename van de uitgaven voor de National Health Service.

Er werd niet specifiek melding gemaakt van internationale aangelegenheden, hoewel Johnson instellingen als universiteiten en lokale raden zal verbieden om acties van het buitenland af te keuren door bijvoorbeeld af te zien van de aankoop van hun export. Johnson legde uit dat “een innovatie die deze toespraak introduceert, is dat we zullen voorkomen dat openbare lichamen het op zich nemen om goederen uit andere landen te boycotten om hun eigen pseudo-buitenlands beleid te ontwikkelen tegen een land dat met misselijkmakende frequentie Israël blijkt te zijn.”

In een interview in juli 2019 met Jewish News omschreef Johnson zichzelf als een ‘gepassioneerde zionist’ omdat Israël een ‘geweldig land is [waar ik van hou’. Hij zei: “Ik geloof in Israël. Ik steun Israël. Ik zal altijd Israël steunen ‘, wat een indicatie is van het toekomstige beleid van het VK met betrekking tot het Midden-Oosten, en nog een spijker in de kist van Palestina, waarbij het opmerkelijk is dat Johnson mevrouw Priti Patel heeft benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken in de nieuwe regering, omdat ze in 2017 moest aftreden als minister van buitenlandse hulp na een reeks leugens die ze aan premier Theresa May had verteld over een schimmig bezoek aan Israël.

Er werd gemeld dat ze in augustus 2017 ‘een geheime reis met een lobbyist naar Israël maakte, waarbij ze 12 vergaderingen hield, waaronder een met Benjamin Netanyahu, de Israëlische premier, zonder [premier] May of Boris Johnson te informeren, de buitenlandse secretaris. ‘Ze beweerde echter dat’ Boris op de hoogte was van het bezoek. Het punt is dat het ministerie van Buitenlandse Zaken hiervan op de hoogte was, Boris op de hoogte was van [het bezoek aan Israël]. ”En het lijkt erop dat hij het misschien wist, omdat de leugens die ze over haar bezoek vertelde vergeven en vergeten zijn, en ze is nu een belangrijk lid van de regering van Johnson. Dus misschien wist Boris inderdaad van haar bezoek.

Er zijn weinig andere aanwijzingen voor de richting van het buitenlands beleid, afgezien van de vastberadenheid van de conservatieve regering om de Europese Unie te verlaten, die voortdurend wordt belasterd en de schuld krijgt van alle kwalen die het verdeelde Verenigd Koninkrijk zijn overkomen.

Aan de andere kant lijken sommige Europese landen de voorkeur te hebben van Johnson, die erom bekend staat dat ze alle kansen aangrijpen om foto’s van hem te laten maken in wat hij denkt dat gunstige omstandigheden zijn. Twee dagen na de troonrede hij gespoten af in een Royal Air Force transportvliegtuigen tot zeven uur doorbrengen in Estland, waar hij Kerstmis lunch geserveerd aan een aantal van de 850 Britse troepen die daar gestationeerd als onderdeel van de NAVO Battle Group. Tijdens de fotomoment vertelde hij de troepen“Wat u doet, is aantonen dat de NAVO werkt en dat de NAVO een alliantie is waaraan wij in dit land absoluut zijn verbonden. Het VK biedt de garantie van de veiligheid voor het hele continent en met name hier in Estland ”- dat grenst aan Rusland. Hij ging niet in op precies hoe het VK iets op militair gebied kon doen, omdat het beschamend zou zijn geweest om toe te geven dat de Britse gewapende diensten in een staat van achteruitgang zijn. In augustus meldde de BBC dat de omvang van de strijdkrachten voor het negende opeenvolgende jaar was gedaald, waarbij het leger bijvoorbeeld slechts 75.000 getrainde soldaten had.

Lees ook:  Amerikaanse rechter dringt er bij het Hooggerechtshof op aan om een ​​einde te maken aan de Amerikaanse politiestaat die het oplegt

Desalniettemin zijn Britse soldaten overzee in het recente verleden handig geweest voor Johnson, die gebruik maakte van de militaire inzet van het VK in Afghanistan voor een stuk smerig politiek tapdansen toen hij in 2018 minister van Buitenlandse Zaken was.

Johnson is parlementslid voor het kiesdistrict Uxbridge en South Ruislip in buiten Londen, dicht bij de luchthaven Heathrow. Er is veel tegenstand onder de bewoners met betrekking tot de voorgestelde uitbreiding van Heathrow, met name een derde landingsbaan die een enorme hoeveelheid verkeer en lawaai zou toevoegen. Johnson besefte het belang van public relations hiervan en besloot in 2015 om zich te verzetten tegen de aanleg van de startbaan. Hij beloofde dat hij het project niet zou laten doorgaan en verklaarde dat hij “voor die bulldozers zou gaan liggen en de bouw van die derde landingsbaan zou stoppen.”

Na zijn verkiezing in 2015 werd hij minister van Buitenlandse Zaken en in juni 2018 vond het het belangrijkste dat hij Afghanistan voor een dag zou bezoeken.

En het gebeurde zo dat het parlement op die dag een belangrijke stemming had. Zoals de Financial Times meldde , “heeft Johnson“ op 25 juni negen uur lang Afghanistan bezocht, dezelfde dag waarop Kamerleden in Londen stemden over de goedkeuring van een derde landingsbaan naar de luchthaven Heathrow ”, wat het overheidsbeleid was. Zijn kleine excursie kostte de Britse belastingbetaler £ 19.000.

Met andere woorden, de heer Boris Johnson miste de moed om de mensen die hij in het Parlement vertegenwoordigt, te vertellen dat hij niet voor bulldozers ging liggen en op de startbaan zou stemmen – of tegen de premier zou zeggen dat hij kon zijn principes niet verraden en zou daarom tegen de aanleg van een baan stemmen en aftreden als minister.

De definitie van morele lafheid is “Het soort lafheid waarin een principieel standpunt wordt vermeden vanwege de risico’s ervan, vooral de afkeuring of vijandigheid van anderen,” en tot verbazing van weinig mensen, Johnson nam de lafaards uitweg en vermeed de besluit en vluchtte het land uit, waardoor de stemming ontbrak . Hij rende weg van de startbaan.

En dit is de man die nu de regering van het Verenigd Koninkrijk leidt, wat aantoont dat je heel veel mensen voor de gek kunt houden en bedriegen.

De in Johnson gecomponeerde toespraak van Queen bevatte de verklaring dat de regering ‘zal werken om de invloed van het Verenigd Koninkrijk in de wereld te bevorderen en uit te breiden. Een geïntegreerde evaluatie van het veiligheids-, defensie- en buitenlands beleid zal worden uitgevoerd om de plaats van de natie in de wereld opnieuw te beoordelen, die alle aspecten van het internationale beleid bestrijkt, van defensie tot diplomatie en ontwikkeling ”, die niets zegt.

Dus het lijkt er op dit moment op dat het liefhebben van Israël en het geloven dat “de NAVO een alliantie is waaraan wij in dit land absoluut zijn toegewijd” de belangrijkste redenen zijn voor Johnson’s buitenlandse beleid. Maar dat is genoeg om mee door te gaan, want een groot deel van de Arabische wereld vervreemdend (en dus het risico op extremistisch terrorisme vergroten) en aangeven dat Rusland wordt beschouwd als de belangrijkste vijand van Groot-Brittannië, zijn belangrijke indicatoren voor de toekomst. Het moet te hopen zijn dat hij zich niet aangetrokken voelt tot meer morele weglopers.Lees ook:  Van spoedwet naar politiestaat..

Comments

comments