Kardinaal Woelki uit Keulen: “Hoe minder christenen we zijn, hoe islamitischer Duitsland wordt”

Kardinaal Woelki uit Keulen: “Hoe minder christenen we zijn, hoe islamitischer Duitsland wordt”

24 december 2019 0 Door Indignatie redactie

(David Berger) De aartsbisschop van Keulen Kardinaal Rainer Maria Woelki gaf Bildzeitung een geweldig interview voor Kerstmis , waarin hij ook actuele politieke vragen behandelt. Hij waarschuwt onder andere tegen de vervanging van het christendom door een soort klimaatreligie en de islam.

In het eerste deel van het interview spreekt de kardinaal op een zeer overtuigende manier over de maagdelijke geboorte van de Zoon van God in Bethlehem.

Waarom zou God, die de hele wereld prachtig heeft gemaakt, niet wonderbaarlijk ingrijpen in historische gebeurtenissen met de geboorte van zijn eeuwige zoon uit de Maagd Maria in de tijd?

God zelf wordt mens: een historische gebeurtenis die niet alleen wordt verbaasd door de christelijke wereld:

Kerstmis is de export hit van het christendom

“Het fascinerende is dat Kerstmis DE export hit van het christendom is en mensen van verschillende culturen en regio’s over de hele wereld met elkaar verbindt. Het staat voor de enige vraag die nooit oud of saai wordt over onze oorsprong. Waar kom ik vandaan, wat zal er van mij worden. Welke toekomst heb ik? Daarom wordt Kerstmis gevierd in Singapore, Tokio, New York of gewoon hier in Keulen en raakt het de harten van mensen. Kerstmis is een historische gebeurtenis waarin God tot de wereld spreekt en laat zien: ik laat de mens niet aan zichzelf over. ”

Lees ook:  alarm Het begint opnieuw: nieuwe asiel-tsunami baant zich een weg naar Duitsland

Dit wonder van Kerstmis wordt gecompenseerd door het verlies van vertrouwen van veel Europeanen in een des te meer diametraal contrast. Maar de religieuze aard van de mens staat geen vacuüm toe. Waar God wordt weggejaagd, komen de geesten heel snel binnen. Dit fenomeen wordt een probleem waarbij de kardinaal spreekt over klimaathysterie:

“Voor sommigen heeft klimaatbescherming religieuze aspecten aangenomen”

“Voor sommigen heeft klimaatbescherming een religieus karakter gekregen. Het behoud van de schepping was echter een onderwerp van de christelijke kerken lang voor Greta. ”

Maar dit fenomeen is ook duidelijk als het gaat om de islamisering van Duitsland. Op vraag van de Bildzeitung: “Ben je geïrriteerd dat veel moslims hun geloof vroomer leven dan christenen? Wordt Duitsland meer islamitisch? ”Kardinaal Woelki antwoordt:

“Ik heb niets tegen mensen die hun geloof serieus nemen en ernaar leven. Volgens het Shell-jeugdonderzoek zei 73% van de moslimjongeren dat geloof belangrijk voor hen is. Het is slechts 43% onder katholieke jongeren. 64% van de moslimjongeren bidt regelmatig, katholieke jongeren slechts 19% zegt dat ze regelmatig bidden. Dat maakt het verschil.

Maak geen glühwein of engelenfeesten van Kerstmis

Het is aan ons. Duitsland wordt islamitischer, hoe minder christenen we zijn en hoe minder we christelijk leven. Daarom moeten we ons geloof serieus nemen, we moeten Kerstmis serieus nemen en er geen glühwein of engelfeest van maken. Het is aan ons of we onze samenleving en onze coëxistentie als christenen vormgeven. Hoe meer we als christenen leven en authentiek zijn, hoe christelijker onze samenleving zal blijven of worden. ”

Lees ook:  14 jaar Merkel: Nooit eerder heeft een politicus in de Bondsrepubliek dergelijke schade toegebracht


Comments

comments