Salvini boos op Ocean Viking op weg naar Taranto

Salvini boos op Ocean Viking op weg naar Taranto

24 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De herverdeling van 159 migranten in Taranto, een Italiaanse haven, is geactiveerd. Maar de koploper is er niet blij mee.

De Europese Commissie heeft de procedure voor de herverdeling van de 159 migranten aan boord van Ocean Viking al geactiveerd: Frankrijk, Duitsland en Portugal hebben al hun eerste bereidheid getoond om quota van asielzoekers te accepteren.

Op basis van de huidige ‘geconsolideerde relatie van samenwerking en Europese solidariteit werd Taranto daarom aangeduid als de haven van aanvoer’, kondigde het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rome aan.

“Vanavond herinnerde de regering Taranto, niet voor de ILVA-affaire of voor de gezondheid van de inwoners, maar om immigranten te landen”, donderde Matteo Salvini in Chieti, over de beslissing van de regering om de Ocean Viking toe te staan ​​in de haven van Taranto.

ILVA, een Italiaans staalfabriekbedrijf, werd per 1 november 2018 onderdeel van ArcelorMittal Group, maar op 5 november 2019 kondigde ArcelorMittal zijn voornemen aan om de overdrachtsovereenkomst binnen 30 dagen in buitengewone administratie terug te nemen naar ILVA. Procedures om de fabriek te sluiten werden opgestart en vervolgens onder juridische en politieke druk onderbroken.

De leider van de Liga vertelde Sky Tg24 onlangs, en zei over de beslissing van het bedrijf om tegen 2023 4 700 ontslagen te creëren: “Ik denk dat er niets ergers kan worden gedaan”. Hij zei dat de ArcelorMittal-affaire “een enorme potentiële ramp was” met de werkloosheid die het zou veroorzaken.

Lees ook:  De Italiaanse Salvini roept op tot verkiezingen, roept de mogelijkheid op van meest rechtse heerschappij in de EU

Voordat het uitvoerende besluit werd genomen, veroordeelde de Democratische Partij de regering omdat ze te traag reageerde. “Ocean Viking heeft 162 mensen gered en heeft gevraagd om een ​​veilige haven naar Italië. Tot op heden heeft minister Lamorgese het Salvini ‘protocol’ gevolgd. Het betekent dat de haven niet wordt toegewezen voordat de herverdelingsovereenkomst tussen Europese landen is voltooid. Verkeerde en absurde keuze ‘, schreef Matteo Orfini, lid van de Democratische Partij op Facebook.

Hij voegde eraan toe: “De regel in een beschaafd land moet zijn om een ​​haven toe te wijzen, schipbreukelingen te landen en veilig te wachten op herverdeling op de grond. Het is 22 december, het is koud en golven van 5 meter worden aangekondigd. Laten we in ieder geval deze keer weer een nieuwe waanzin vermijden. ‘

Op 18 juli 2019 keerde het onder Noorse vlag varende schip gezamenlijk beheerd door SOS Mediterranee en Doctors Without Borders (MSF) terug naar zee. De Ocean Viking voert “zoek- en reddingsactiviteiten in het centrale Middellandse Zeegebied” uit met donaties met zijn #BackAtSea-campagne.

Ocean Viking is geregistreerd als vrachtschip bij het Norwegian International Ship Registry (NIS). Het schip werd eerder gebruikt als een ondersteunings- en reddingsschip voor offshore olie- en gasplatforms in de Noordzee. Gebouwd in 1989, het is 69,3 lang en 15,5 meter breed.

Lees ook:  Salvini (LEGA) moet de aanval inzetten

De grote brug, eenmaal leeg, is nu uitgerust met 4 snelle reddingsboten, een kliniek voor medische consulten, triage en herstelkamers.

Het AZG-team bestaat uit 9 personen: 4 medisch personeel (een arts, twee verpleegkundigen en een verloskundige), een logistiek medewerker, een cultureel bemiddelaar, een functionaris voor humanitaire zaken, een Field Communications Manager en een projectcoördinator die het team leidt.

Nog eens 9 mensen maken deel uit van de maritieme bemanning en zijn werknemers van de reder.Comments

comments