3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Hoe het Congres en de Federal Reserve Kerstmis hebben gestolen

Federal Reserve

A security guard walks in front of an image of the Federal Reserve in Washington, DC, U.S., March 16, 2016. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo


 7 total views,  3 views today

Het gekibbel over beschuldiging weerhield de president en het congres er niet van om vorige week samen te komen om een ​​sluiting van de regering te voorkomen door een bestedingspakket van 1,4 biljoen dollar aan te nemen.

De overeenkomst met twee partijen heeft voor elk wat wils – een stijging van 22 miljard dollar om de totale uitgaven aan militarisme op 738 miljard dollar te brengen, en een verhoging van 27 miljard dollar om de totale uitgaven aan binnenlandse programma’s op 632 miljard dollar te brengen. Het legt ook een nationaal verbod op om tabaksproducten, inclusief e-sigaretten, aan iedereen onder de 21 te verkopen.

De overeenkomst werd opgesplitst in twee rekeningen. Beide rekeningen werden afgelopen maandagmiddag onthuld. De rekeningen passeerden dinsdag het Huis, dus alleen het Huisleiderschap en de leden van de Kredietcommissie (en hun personeel) die hielpen bij het schrijven van de meer dan 2000 pagina’s tellende deal hadden enig idee wat er in de rekeningen stond. Maar de meeste leden stemden voor de uitgavendeclaraties omdat ze bang waren voor terugslag over een andere sluiting van de kerstperiode. Het leiderschap van het huis heeft eenvoudigweg “afstand gedaan” van de regel die vereist dat alle wetgeving ten minste drie dagen beschikbaar moet zijn voordat er over gestemd kan worden.

De moderne praktijk van het financieren van de overheid via gigantische omnibus-rekeningen die worden gehaast in de wet zet de groei van de overheid op de automatische piloot. Deze praktijk geeft de president ook meer invloed op de begroting, waardoor de geest, zo niet de letter, wordt geschonden van de machtiging van de Grondwet aan het Congres om passende fondsen toe te kennen, die bedoeld was als controle op de uitvoerende macht.

Ondertussen blijft de Federal Reserve miljarden pompen in de terugkoopmarkt. Toen de Fed in september geld op de markt begon te injecteren, zei het dat interventie een tijdelijke maatregel was om een ​​liquiditeitstekort op korte termijn aan te pakken. Drie maanden later blijft de Fed niet alleen de terugkoopmarkt redden, maar bereidt ze zich ook voor op andere reddingsoperaties. Dit is verder bewijs dat we aan de vooravond staan ​​van een nieuwe door de Fed gecreëerde economische crisis.

Wanneer de crisis toeslaat, is het beste wat de Fed zou kunnen doen, de rentetarieven niet verlagen tot onder de niveaus die door de markt zijn vastgesteld. Dit zou consumenten, bedrijven en de overheid in staat stellen hun schulden te liquideren en een gezonde basis voor toekomstige groei te herstellen. Als de Fed zich niet zou bemoeien met de pijnlijke maar noodzakelijke correctie, zou het slechts een korte tijd duren voordat een echte economische bloei begon.

Het is onwaarschijnlijk dat de Federal Reserve dit pad zal volgen vanwege de pijn op de korte termijn die het zou veroorzaken door schulden geteisterde consumenten en, nog belangrijker, de pijn die het zou veroorzaken voor politici die gedwongen zouden worden om de uitgaven te verlagen en / of belastingen te verhogen. Maar het kunstmatig verlagen van de rentetarieven zal onvermijdelijk resulteren in een economische crisis die wordt veroorzaakt door een afwijzing van de wereldreserve valutastatus van de dollar.

De manipulatie van de rentetarieven door de Federal Reserve waardeert de waarde van de dollar, waardoor de staat van welvaartsoorlogvoering kan groeien en de insiders die het nieuwe geld ontvangen verrijken voordat de prijzen stijgen. Het grootste deel van de waardevermindering van de dollar wordt gevoeld door Amerikanen uit de midden- en arbeidersklasse wier loonstrookjes de stijgende kosten van levensonderhoud niet bijbenen.

Inflatie is niets meer dan een verborgen en regressieve belasting. Controle en het beëindigen van de Fed zou dus een topprioriteit moeten zijn van degenen die bezorgd zijn over toenemende inkomensongelijkheid en armoede, evenals degenen die dromen van een kerst zonder omnibus-uitgaven van 2000 pagina’s.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments