Enorm chemie-experiment: bloggers laten schuimvulkaan ontploffen

Enorm chemie-experiment: bloggers laten schuimvulkaan ontploffen

27 december 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Twee YouTube-bloggers uit de Verenigde Staten voerden een enorm chemie-experiment uit in de achtertuin van een huis. Omdat de hoeveelheid “ingrediënten” recordbrekend was, veroorzaakten de onderzoekers een tsunami van schuim, voordat ze naar veiligheid moesten rennen om te schuilen

Een team onder leiding van Amerikaanse vloggers Nick Uhas en David Dobrik heeft een recordhoeveelheid van de zogenaamde “olifantentandpasta” geproduceerd. Het experiment, ook bekend als “schuimvulkaan”, vond plaats in de achtertuin van het huis van David Dobrik. Om een ​​record te vestigen, gebruikten populaire YouTube-bloggers 625 liter waterstofperoxide, 29 liter kaliumjodide-oplossing, 29 flessen vloeibare zeep en verschillende flessen kleurstof. Het mengproces werd opgenomen met videocamera’s.

Nick Uhas on Twitter

New World Record Elephant Toothpaste Experiment!! https://t.co/qlqV1RLTIl

Omdat de reactie extreem snel was, moesten de onderzoekers het reactievat zo snel mogelijk ontvluchten om te voorkomen dat ze gevangen werden door de tsunami van schuim. De resulterende olifantentandpasta stroomde door de hele achtertuin. Hun volume werd geschat op ongeveer 200 kubieke meter.

Nick Uhas on Twitter

Looks like a Hollywood action scene!!! Staring Matt King #elephanttoothpaste https://t.co/UZ9MVLi8Uz

Nick Uhas beweerde dat het chemische experiment onschadelijk was, dat de ingrediënten niet schadelijk waren voor het milieu. Daarna zouden de onderzoekers de plaats grondig hebben opgeruimd.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Klimaat en het geldspoor


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments