Boeren en de OM hebben flinke ruzie

Boeren en de OM hebben flinke ruzie

28 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Ze zeggen het zelf. Maar er zit een giftig addertje onder het gras. We citeren een stukje faalangst uit het krantje wat het OM op uw kosten volkrabbelt:

Hadden politiemensen niet eerder al hun auto voor de tractoren kunnen zetten: “Stop! U bent gearresteerd”?

(Beetje fel) “Já? Dénk je dat? Ik denk het niet. Allereerst niet voor agenten zelf. Die moesten echt aan de kant. Vergis je niet: de dynamiek was vaak echt niet fijn. Ik weet niet of je de beelden gezien hebt van boeren die bij het Malieveld door het hek heen reden? Je kunt wel van alles bedenken en gaan inzetten, maar de dilemma’s zijn groot. Chauffeurs van vrachtwagens die waren ingehuurd als beweegbare afzetting van het Binnenhof, werden bedreigd en geïntimideerd. Er was veel alcohol in het spel. En het grote publiek stond vrij massaal achter de demonstranten. Dan zit je met dilemma’s. Als je dan stevig optreedt, kan de boel enorm escaleren, met alle risico’s van dien. Tegen welke prijs wil je dan gaan optreden?

Boeren bedreigden en intimideerden, volgens de mevrouw van het OM. Ze reden zo maar dwars door de opgestelde hekjes heen, we hebben het allemaal gezien. Dat ging trouwens met beleid en de schade is vergoed. Dat zegt mevrouw er niet bij. Het giftigste addertje onder het gras: “Er was veel alcohol in het spel.” In gewoon Nederlands zouden we dan zeggen, hoe goor kun je het bedenken om je totale onmacht te verdoezelen. Was het leger ook niet al ingezet? Ook die gingen braaf aan de kant, het enige alternatief is de “Napoleon-optie”: er een pantser divisie op af sturen en met zwaar geschut de boeren onder vuur nemen.

Dat het OM zich nu beroept op het ongecontroleerde gedrag van een zootje bezopen boeren op mega grote trekkers, slingerend en botsend over de A12 is wel het laatste wat je verwacht. Maar het kan blijkbaar ongestraft. Er gaan geruchten dat de boeren verhaal gaan halen. Ze hebben gelijk. Het blijkt steeds weer dat de boeren gelijk hebben, alleen ze krijgen het niet.

Het Openbaar Ministerie heeft wederom gefaald, vindt men zelf. De politie te velde heeft de andere kant op gekeken. Ingehuurde vrachtwagenchauffeurs werden verrot gescholden, ja. Maar als je je, net als de politie door een falend OM laat misbruiken om een falend kabinetje in het zadel te houden, dan kun je op wat intimidatie wachten.

Hup, Kabinet Rutte! Al een enkele reis Bariloche geboekt? Want in de Boerenrepubliek nemen ze het niet zo nauw met land- en volksverraders. Zeker niet als ze een borreltje op hebben….Comments

comments