Kersttoespraak 2019 koning Willem-Alexander bullshit verhaal

Kersttoespraak 2019 koning Willem-Alexander bullshit verhaal

29 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Wat een onzinnige kersttoespraak van koning Willem-Alexander terwijl jezelf niet in Nederland bent maar op vakantie in het buitenland. Een koning zonder enige zelf reflexie.

De toespraak lijkt niet door hem persoonlijk te zijn geschreven. De controlerende hand van VVD-minister-president Mark Rutte die zijn falend beleid in de kersttoespraak probeert weg te moffelen, en de invloed van speechschrijver Jan Snoek en nog wat communicatie-adviseurs, zijn er duidelijk druk mee geweest. Allemaal zijn ze bij Koninklijke Beschikking benoemd waarmee zij lid zijn Willem-Alexanders hofhouding. Daar kan onmogelijk een Nederlandse recht-door-zee mentaliteit uit voortkomen.

Voor het eerst kwamen de jongeren nu in beeld omdat zij het koningshuis steeds minder zien zitten, dus dan maar een portie strategische beïnvloeding ertegenaan gegooid. Puur paaigedrag maar de hedendaagse jeugd trapt daar niet meer in. Een prinses Amalia die in 2021 € 4.095 per dag gaat ontvangen, dat pikken de jongeren niet meer. De toespraak kan zo de prullenbak in.

Willem-Alexander geeft warrig aan dat miljoenen professionals en vrijwilligers er ook in moeilijke omstandigheden samen het beste van maken. Leerkrachten, politiemensen, artsen en verplegers. Ambtenaren en rechters (vreemde opmerking want rechters zijn ook ambtenaar). Boeren, bouwers en biologen.

Maar de praktijk is 100% anders. Zelf heb ik bijvoorbeeld nog nooit iets van dankbaarheid van de oranjes gemerkt, integendeel ! Bij de Baarnse politie waar ik jarenlang werkte, waren wij er wel altijd voor hun veiligheid maar de oranjes waren er NOOIT voor ons. Ze leven in een eigen wereld.

Lees ook:  America's War on Terror is de ware oorzaak van de vluchtelingencrisis in Europa

Er zijn nu minimaal 10.000 politiemensen te kort, de politieacademie kromp sterk in en trekt de komende jaren ietsje aan met 8%, dat is natuurlijk een lachertje, puur flutbeleid. De minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus belooft van alles maar doet weinig, dat kan ook niet anders met zo weinig politiemensen. Helaas zijn dit de feiten, daar horen geen kletspraatjes van de koning bij wiens ogen nog steeds niet voor de echte problemen in Nederland zijn opengegaan. Ik zou zeggen, vertel de waarheid, in dit land is geen plaats voor mooipraterij en sprookjes.

Het valt de koning verder op hoe intens die vrijheid wordt beleefd. Maar één ding staat vast, onze vrijheid hebben we niet aan de Oranjes te danken, al wil Willem-Alexander ons dat wel op een slinkse manier wijsmaken.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments