Maak je klaar voor een Stop-Bernie-aanval zoals je nog nooit hebt gezien

Maak je klaar voor een Stop-Bernie-aanval zoals je nog nooit hebt gezien

31 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Een centraal uitgangspunt van conventionele mediawijsheid is ingestort. Donderdag publiceerden zowel de  New York Times  als  Politico  belangrijke artikelen waarin werd gemeld dat Bernie Sanders echt de Democratische presidentiële nominatie kon winnen. Zulke erkenningen zullen het momentum van de Bernie 2020-campagne versterken wanneer het nieuwe jaar begint – maar ze voorspellen een enorme escalatie van misinformatie en anti-Sanders.

Gedurende 2019 beweerden bedrijfsmedia routinematig dat de Sanders-campagne weinig kans had om de nominatie te winnen. Zoals zo vaak waren echoën journalisten elkaar meer dan aandacht schenken aan de realiteit van de basis. Maar nu roepen polling-cijfers en andere  indicatoren  op het terrein eindelijk heel andere krantenkoppen dan de media-inrichting.

Uit de  tijd : ” Waarom Bernie Sanders moeilijk te verslaan is .” Van  Politico : ” Democratische insiders: Bernie kon de nominatie winnen .”

Die verhalen, en andere die waarschijnlijk in copycat-nieuwsuitzendingen volgen, zullen de energie van Sanders-aanhangers vergroten en veel aarzelende kiezers aantrekken. Maar de verschuiving in de mediaverhalen over de kansen van de Bernie-campagne zal zeker de decibels van alarmbellen in elite-kringen stimuleren, waarbij het blussen van het vuur van progressief populisme een topprioriteit is.

Voor bedrijfsdemocraten en hun overvloedige media-bondgenoten werkte de aanpak van het  minachten  en minimaliseren van Bernie Sanders in 2019 niet. In 2020 zal de volgende stap zijn om hem met een breed scala aan aanvallen te vervelen.

Onderweg zullen de bedrijfsmedia af en toe een stem geven aan enkele verdedigers en supporters van Sanders. Een paar gevestigde democraten zullen in het begin van het jaar besluiten met hem aardig te zijn. Maar het overgrote deel van de media-aandacht van Sanders – gesynchroniseerd met dergelijke prominente zakelijke flunkies als Rahm Emanuel en Neera Tanden, evenals Wall Street Democraten die gewend zijn aan de heerschappij in de partij – zal variëren van neerbuigend tot woest.

Toen de Bernie-campagne  in 2019 niet werd  genegeerd door bedrijfsmedia, vlogen insinuaties en modder vaak zijn kant op. Maar we hebben nog niets gezien.

Met zoveel op het spel – inclusief het presidentschap en het topleiderschap van de Democratische Partij – zal geen bewaring worden geblokkeerd. Voor de krachten van de hebzucht van bedrijven en het militair-industriële complex, wordt het een totale propaganda-oorlog tegen de Bernie-campagne.

Hoewel er redenen zijn voor pessimisme, zijn er ook voldoende redenen om te begrijpen dat  een Sanders-voorzitterschap een reële mogelijkheid is . De laatste plaatsen waar we naar politiek realisme moeten zoeken, zijn bedrijfsmedia die opties verstoren en passiviteit aanmoedigen.

Bernie citeert graag een verklaring van Nelson Mandela: “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het klaar is.”

Vanuit de basis, als 2020 van start gaat, moet de oplossing duidelijk zijn: alle linkerhanden aan dek.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Is dit de echte reden waarom Amerika absoluut verwoest wordt door deze coronavirus pandemie?


Comments

comments