Spookschip aangespoeld met verschillende onthoofde lichamen aan de Japanse kust

Spookschip aangespoeld met verschillende onthoofde lichamen aan de Japanse kust

31 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Een “spookschip”, vermoedelijk uit Noord-Korea, strandde vorige week aan de Japanse kust. Volgens de politie zijn zeven lichamen gevonden. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Afgelopen zaterdagochtend werd door de Japanse politie een “spookschip” doorzocht. De houten boot werd aangespoeld op de kust van het noordwesten van het eiland Sado in het land. De woordvoerder van de lokale politie kondigde aan dat de overblijfselen van zeven mensen waren gevonden die waren ontbonden en gedeeltelijk geskeletteerd. Twee van de zeven bemanningsleden werden zonder kop gevonden. Slechts twee van de hoofden konden worden onderscheiden.

Koreaanse karakters zijn ontdekt aan de buitenkant van de boot. De politie vermoedt dat het een Noord-Koreaanse vissersboot is die – gezien de geavanceerde mate van ontbinding van de lijken – al lang op zee moet zijn geweest. De doodsoorzaken zijn nog niet vastgesteld.

Vissersboten uit Noord-Korea zijn al jaren aangespoeld aan de kust van Japan. Omdat de boten meestal in een zeer vervallen staat verkeren, worden Noord-Koreaanse vissers – vooral in de wintermaanden – kennelijk blootgesteld aan de sterke seizoenswinden en stormen. Vanwege voedseltekorten en low-profit visgronden, duwt Pyongyang meer en meer vissers naar grotere vangsten van het vasteland.

De Japanse regering protesteerde onlangs officieel naar Noord-Korea nadat een Noord-Koreaanse vissersboot met ongeveer 60 zeevarenden aan boord in de buurt van de Japanse kust in oktober vorig jaar kapseisde. Deze vissersboot kwam illegaal de Japanse economische zone binnen en zonk na een aanvaring met een Japanse patrouilleboot.

Lees ook:  Coronavirus-infectietelling stijgt naarmate landen hun verspreiding proberen te beheersen


Comments

comments