Amerikaanse ineenstorting

Amerikaanse ineenstorting

1 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Om de grote beschuldiging van charade te begrijpen, is het belangrijk om drie feiten over de vreemde vogel, bekend als de Verenigde Staten, in gedachten te houden.

De eerste is dat de VS de ultieme op wetgeving gebaseerde samenleving is, waarvan de structuur volledig is afgeleid van een enkel document van vierduizend woorden dat in 1787 is gemaakt. De tweede is dat terwijl Amerikanen de Grondwet beschouwen als het grootste regeringsplan dat bekend staat om man, het is eigenlijk het tegenovergestelde: een grotesk pre-modern overblijfsel dat met elk voorbijgaand jaar niet representatiever wordt en niet meer reageert. Een pro-landelijk verkiezingscollege dat de volksstemming heeft opgeheven bij twee van de laatste vijf presidentsverkiezingen; een scheve senaat die toestaat dat de meerderheid in tien stedelijke staten vier-op-één wordt overtroffen door de minderheid in de andere veertig; levenslang Hooggerechtshof rechtvaardigt wie een veto kan uitspreken tegen elke wet die in strijd is met een oude grondwet die alleen zij begrijpen – het is een kapotte oude rateldrap die een grondige revisie nodig heeft.

Het derde ding om in gedachten te houden is dat naarmate het constitutionele systeem steeds ondemocratischer wordt, het tweepartijenstelsel dat er in de negentiende eeuw uit is ontstaan ​​ook ondemocratischer wordt. Het resultaat is een tweedelige race naar rechts. Soms lijken de Republikeinen de leiding te nemen als Trump duizenden immigranten gevangen zet die op de vlucht zijn voor moorddadige omstandigheden in Midden-Amerika die de Amerikaanse oorlog tegen drugs heeft helpen creëren. Andere keren zijn het de Democraten die de trommels slaan voor de imperialistische oorlog tegen Rusland.

Lees ook:  Onwaarschijnlijkheid: een eigenschap die rechtse leiders teistert

Neem al deze factoren – xenofobie, hersenloze eerbiediging van de oude wet, een president opgelegd tegen de populaire wil, enz. – meng grondig, plaats in een super hete oven vanwege een groeiende imperiale crisis, en afzetting is wat eruit springt. Het proces zelf is erg oud, een bijproduct van de veertiende-eeuwse Anglo-Normandische wet. (Beschuldiging is afgeleid van de Oud-Franse empeechier, wat betekent om te verstrikken of in de val te lokken .) De Britten lieten het in de late achttiende eeuw achter toen Edmund Burke zeven jaar verspilde door een Indiase koloniale gouverneur genaamd Warren Hastings te beschuldigen op grond van corruptie. (Het House of Lords heeft hem uiteindelijk vrijgesproken in 1795). Maar toen namen de Amerikanen het op en nu, twee eeuwen later, worden ze ondergedompeld in dezelfde hersenloze oefening.

De resultaten waren half december al te duidelijk toen de ene Democraat na de andere naar de Tweede Kamer ging om Donald Trump aan te klagen voor het overtreden van de oude grondwet door dodelijke militaire hulp te onthouden aan de neonazi’s van het Oekraïense Azov Bataljon.

“Vroeger kwamen we op tegen Poetin en Rusland – ik weet dat de partij van Ronald Reagan vroeger was,” verklaarde Adam Schiff, de Democratische pointman op beschuldiging, zijn stem trillende van emotie. De strijd om Oekraïne te verdedigen gaat ‘meer dan Oekraïne’. Het gaat over ons. Het gaat om onze nationale veiligheid. Hun gevecht is ons gevecht. Hun verdediging is onze verdediging…. En wanneer de president onze belangen opoffert, onze nationale veiligheid voor zijn verkiezing, offert hij ons land op voor zijn persoonlijk gewin. ‘

Lees ook:  Trump bedreigt 's werelds meest eco-gevoelige habitats

Dit was de Democratische lijn in een notendop. Om de oude republiek thuis te beschermen, moeten de VS buitenlandse satraps betalen om haar imperiale belangen in het buitenland te verdedigen. Aangezien geen enkele patriottische Amerikaan het oneens kan zijn, moeten alle problemen voortkomen uit bemoeienis van de kwaadaardige dictator Vladimir Poetin en zijn verraderlijke pop in het Oval Office. Amerikanen moeten daarom de oude wet vervullen door hem te beschuldigen, precies zoals de ‘grondleggers’ hadden gewild. Alleen dan zullen vrede en vrijheid terugkeren naar het land van de vrijen en het huis van de dapperen.

Het is allemaal nogal belachelijk, maar wat nog meer gek is, is dat miljoenen Amerikanen denken dat het waar is. Trump is ondertussen in zijn element. Nu de Democraten hebben gestemd om hem in het Huis te beschuldigen, zou hij niets liever willen dan een langdurig proces in de Senaat, omdat (a) vrijspraak in het Hogerhuis een zekerheid is en (b) de Republikeinse meerderheid in staat zal stellen de folteraars naar het rek door iedereen van Joe en Hunter Biden tot Adam Schiff zelf te dagvaarden en hen minachtend voor het Congres te verklaren als ze weigeren te getuigen. Senator Majority Leader Mitch McConnell heeft een totale senaatsoorlog beschreven als ‘wederzijdse verzekerde vernietiging’, en hij heeft gelijk omdat, eenmaal losgelaten, de oude constitutionele machinerie alles op zijn pad zal vermalen.

Lees ook:  Twitter verwijdert nep-coronavirus-samenzweringsvideo die wordt gedeeld door Trump en beperkt het account van Don Jr.

Amerikaanse politiek zal alleen maar farcical groeien. Als Poetin steeds groter wordt op het wereldtoneel; als “het moment is aangebroken,” zoals het Times Literary Supplement onlangs aankondigde , “voor zelfs de meest geharde sceptici om toe te geven dat hij een van de meest succesvolle wereldleiders van onze tijd is”; als de VS tegelijkertijd van de ene imperiale ramp naar de andere wankelen, zelfs terwijl ze afdalen in een burgeroorlog – dan is het niet omdat de Russische leider bijzonder slim is, maar omdat de VS vastzitten in een oude denkwijze die steeds meer gescheiden wordt van de realiteit. Het is verloren in een constitutioneel doolhof van eigen makelij en afzetting leidt het steeds dieper in het doolhof.Comments

comments