Kan Bibi zichzelf gratie verlenen om de gevangenis te vermijden?

Kan Bibi zichzelf gratie verlenen om de gevangenis te vermijden?

1 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

“Met een heer ben ik altijd anderhalve heer, en met een fraude probeer ik anderhalve fraude te zijn.” ~ Otto von Bismarck, kanselier van het Duitse rijk, 1871-1890

Een uitgeput Israëlisch publiek krijgt tijdelijk een respijt van de twee mislukte pogingen van Israël om een ​​regering te vormen door een hopeloos verdeelde Knesset. De gevechtslinies van de politieke partijen blijven verhard, omdat er geen compromis mogelijk was om een ​​meerderheidcoalitie samen te stellen. Het lijkt erop dat het politieke ego eerst moet worden gediend en de belangen van het land op de tweede plaats.

2 maart 2020 is gepland voor de volgende pollingdatum. Vroege peilingen tonen Benny Gantz ‘partij, Blauw en Wit, met 2 tot 4 zitplaatsen en enkele wisselende relaties tussen de kleinere partijen.

De Labour-partij regeerde bijvoorbeeld ooit drie decennia over Israël, totdat het niet was gevestigd door het voormalige hoofd van de Irgun-terreurorganisatie, Menachem Begin. Het vreest nu niet dat de minimumstemming moet worden toegewezen aan zetels en is op zoek naar een andere partij om toe te treden.

Kleinere politieke partijen die nieuwe allianties willen vormen

Bezalel Smotrich van de Joodse Home-Nationale Unie vertelde Channel 12 nieuws dat hij de kleine rechtse partijen heeft opgeroepen zich te verenigen. “We moeten leren van fouten uit het verleden. In de [april] verkiezingen liepen we met twee lijsten en Nieuw Rechts passeerde de kiesdrempel niet. Als dat niet het geval was geweest, zouden we al een jaar naderen met een goede rechtse regering. ‘Smotrich vroeg om een ​​enkele lei die het religieuze recht vertegenwoordigde.

Een andere naamloze ambtenaar in de rechterbovenhoek meldde aan Channel 12 nieuws dat “Er geen nieuwe blinde aanhang van Netanyahu zal zijn …” Een vierde verkiezing is geen optie en zou onvergeeflijk zijn. ”

Niet iedereen zit in de trein. Nieuw Rechts-chef Naftali Bennett herhaalde het voornemen van zijn partij om in maart onafhankelijk te lopen. Als waarnemend premier benoemde Netanyahu de minister van Defensie van Bennett totdat een nieuwe regering opnieuw muzikale stoelen speelt met alle ministeries in Israël. Dit is hard gevochten voor posities voor alle publiciteit die ze kunnen genereren voor degenen die ooit voor de PM-slot willen rennen.

Bibi gebruikt politieke onrust als zijn vervolgingsschild

Tot dusver lijkt Bibi te winnen op het politiek-juridische vlak in termen van het blokkeren van elke echte beweging in zijn formele aanklacht en vervolging. Er is nu een gelaagd juridisch gevecht waarbij hij elk hulpmiddel tot zijn beschikking zal gebruiken om te voorkomen dat hij in een rechtszaal zit.

Lees ook:  Rellen in Chili laten minstens zeven doden achter als de overheid de noodtoestand verlengt

Procureur-generaal Mandelblit wilde geen uitspraak doen over de vraag of Bibi na zijn drie aanklachten voor corruptie premier kon blijven en het besluit aan het Hooggerechtshof gaf. Hij beschouwde de vraag als een theoretische, omdat Bibi geen regering heeft totdat de nieuwe Knesset is gekozen en hij coalitiestemmen heeft om een ​​regering te vormen.

Bibi zou een twee voor één aanwezig kunnen hebben in die kwestie. Hij heeft verklaard dat hij van plan is om parlementaire immuniteit aan te vragen, maar moet wachten tot er een nieuwe Knesset is. De vertraging zou hem voldoende tijd kunnen geven om politieke steun op te bouwen om zijn strafzaken te bestrijden, omdat zijn strategie was om iedereen die betrokken was bij zijn vervolging aan te vallen als leden van een staatsgreep om hen illegaal te verzetten.

Hij heeft altijd volgens deze regel politiek geleefd, valt meedogenloos iedereen aan die het niet met je eens is, dus hij is teruggevallen op wat goed heeft gewerkt in het verleden. Ik durf te wedden dat het Hooggerechtshof de zaak uit patriottisme zal beslissen en niet wil dat de staat maand na maand eindeloos afdrijft, wanneer er zoveel belangrijke kwesties op tafel liggen.

Aftredend officier van justitie Shai Nitsan spreekt in het openbaar

Staatsadvocaat Shai Nitsan die het Bibi-onderzoek leidde, heeft vorige week ontslag genomen, waardoor de functie van de openbare aanklager open bleef. Er is onenigheid tussen waarnemend minister van Justitie Amir Ohana en procureur-generaal Mandelblit over hoe snel een waarnemend nieuwe openbare aanklager kan worden benoemd. De een zegt over een paar dagen en de ander beweert niet totdat er een nieuwe regering is gevormd.

Een boze Shai Nitsan kon in de Jerusalem Post reageren op Bibi meedogenloze aanvallen op niet alleen hem, maar het hele vervolgteam als onderdeel van een poging tot staatsgreep.

Hij verklaarde dat, terwijl Bibi hem beschuldigde dat hij op een persoonlijke jihad zat om hem uit zijn ambt te verwijderen, “het is niet mijn persoonlijke positie [om een ​​aanklacht in te dienen]. Een team van 25 mensen ging zitten – ik heb geen idee wat hun politieke opvattingen zijn – en iedereen vond dat er een aanklacht moest worden ingediend. ”

Lees ook:  Bibi's Get-out-of-Jail Card ... Oorlog met Iran

Kan Bibi gratie verlenen

Netanyahu is een oude rot in het kopen van tijd om uit moeilijke plekken te komen. Zelfs vóór de laatste deadline voor het vormen van een regering kwam president Rivlin op 4 december openlijk voor gratie voor Bibi als hij ontslag zou nemen uit de politiek en zou bekennen. Hij nam dat door, ook al gaf Mandelblit ook zijn goedkeuring.

Sindsdien verklaarde koningmaker Benjamin Liberman, die de Russische emigrantenpartij vertegenwoordigt, dat hij een gratie zou aanvaarden om het struikelblok te verwijderen dat Bibi had bij het vormen van een nieuwe regering.

Hij verklaarde dat hij wilde dat Bibi “met waardigheid met pensioen ging”, dat er een “gevoel van vermoeidheid” was bij Netanyahu in de Knesset, het gevoel dat hij een last was geworden. Met betrekking tot de vraag of er wettelijke ondersteuning zou zijn voor een pardon zei hij: “Ik weet zeker dat er muur-tot-muur steun zal zijn. Ik denk dat iedereen hier vindt dat de man behoorlijk wat heeft bijgedragen en met gepast respect moet worden losgelaten, maar niemand wil hem [hier] meer zien. ‘

Dit is taart in de lucht droomt voor Liberman. Als netanyahu zo’n toestemming zou krijgen om “waardig met pensioen te gaan”, zou hij de geschiedenis ingaan voor het creëren van de Bibi-maas in de wet voor elke corrupte politicus die achter hem aanloopt, en er lijken er op dit moment nogal wat in de rij te staan.

Meer grote politieke corruptieschandalen worden openbaar

Een van die gevallen betreft het ex-hoofd van de Israëlische orde van advocaten, Efi Nave, die zal worden beschuldigd van omkoping en schending van vertrouwen; samen met Eti Craif, een rechter van het gerechtshof van Rishon Lezion, voor aanklacht wegens omkoping en het vernietigen van bewijsmateriaal.

Nave was een van de negen leden van de krachtige gerechtelijke benoemingscommissie die uitspraak doet over zowel plaatsing als promotie voor rechters in het drieledige gerechtelijk systeem van Israël. Aanklagers beweren dat Nave de carrière van de aantrekkelijke rechter Craif promootte in ruil voor een romantische relatie.

Het andere geval is veel ernstiger, omdat het het grootste transplantaatgeval in de geschiedenis van Israël zou kunnen worden, en het bevat twee van de naaste voormalige assistenten van Netanyahu. Voormalig stafchef van Bibi, David Sharan, wordt beschuldigd van het aannemen van steekpenningen van David Shimron, de persoonlijke advocaat, vertrouweling en achterneef van Bibi.

Lees ook:  Is het een oorlogsdaad om Iran's IRGC aan te wijzen als een terroristische organisatie?

Shimron wordt ervan beschuldigd Michael Ganor, de agent van de Duitse ThyssenKrupp Marine Systems, te helpen bij het verbergen van de overgang met hulp bij het witwassen van geld. Eliezer Maronm, een voormalig hoofd van de Israëlische marine is ook aangeklaagd.

De beschuldigden zijn een “who’s who” van de militaire en politieke elite van het land, waardoor de reputatie van het speciale land dat niet publiekelijk kan worden bekritiseerd, verder wordt geschaad, en die dekvloer wordt gebruikt om topambtenaren te verrijken die vinden dat het hun taak is om wat extra geld te verdienen aan de kant achter de kracht van hun reputatie en hoge posities in het verleden.

Zal Bibi worden bezoedeld met een ander groot corruptieschandaal?

Netanyahu is in dit stadium in dit geval niet genoemd, maar iedereen die denkt dat hij zoiets niet zou weten, zou ook in de tandenfee geloven. Deze case heeft alle zaden van een lange soap. The Times of Israel rapporteert,

“Ganor tekende aanvankelijk een deal om de belangrijkste getuige van de aanklager te worden in de zaak waarin hij naar verluidt toegaf een reeks hoge functionarissen om te kopen om te helpen contracten met het Israëlische ministerie van Defensie te sluiten.

Maar in een schokbeweging in maart vertelde hij de politie dat hij de belangrijkste delen van de verklaring die hij in de zaak gaf wilde veranderen. Ganor beweerde dat terwijl hij achter de feiten stond die hij aan de politie had gegeven, de betalingen die hij gaf advieskosten waren en geen steekpenningen. Hij zei dat de politie hem onder druk had gezet om de omstandigheden te beschrijven, zodat zij de bewering staken dat hij had gehandeld om senior staatspersoneel om te kopen.

Naar verluidt kwam die stap nadat Miki Ganor ontdekte dat de ondertekening van een overeenkomst van staatsgetuige zijn naam op een internationale zwarte lijst van banken had geplaatst en zijn toegang tot tientallen miljoenen sikkels in banken in Cyprus en Oostenrijk had geblokkeerd. “

Zal deze zaak de corruptiezaak van Bibi kruisen? We zullen het te zijner tijd weten. De Mideast heeft een lange reputatie voor corruptie en is niet onverdiend. Bij Veterans Today, met elk jaar dat voorbijgaat, leren we meer en meer dat het zo ongeveer overal is, vast verankerd in het politieke systeem waar geld de moedermelk is.Comments

comments