5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Klimaatveranderingactivisme haalde Greta Thunberg uit een jarenlange depressie

greta

Swedish environmental activist Greta Thunberg cries at the end of her speech to the environment committee of the European Parliament in Strasbourg, April 16, 2019. REUTERS/Vincent Kessler - RC1B396987E0


 16 total views,  3 views today

Greta heeft eerder niet gegeten of met mensen gepraat vanwege haar depressie, onthult haar vader in een nieuw interview

Klimaatveranderingactivisme haalde Greta Thunberg op, die eerder deze maand de jongste persoon werd die Time werd genoemd tot ‘Persoon van het Jaar’, van een jarenlange depressie.

“Ik zie dat Greta hier heel blij mee is en ik zag waar ze eerder was”, onthulde haar vader in een nieuw interview met BBC Radio 4 Today.

“Drie of vier jaar” voor haar schoolstaking raakte Thunberg depressief over haar bezorgdheid voor de toekomst van de wereld vanwege de klimaatverandering. Ze sprak met niemand behalve haar ouders, zus en een alleenstaande leraar. Thunberg at ook niet, “wat natuurlijk de ultieme nachtmerrie was als ouder.”

Toen Thunberg aan haar klimaatstaking begon, was ze in staat om vragen van journalisten te beantwoorden en veganistische Paid Thai te eten die haar werd aangeboden, hoewel ze eerder niet had gesproken met mensen die ze niet goed kende en vermeed te eten.

“Je denkt dat ze nu niet gewoon is, omdat ze speciaal is, en ze is erg beroemd en al deze dingen,” zei de vader van Thunberg. ‘Maar voor mij is ze nu een gewoon kind. Ze kan alle dingen doen zoals andere mensen dat kunnen. Zij is gelukkig.”

De vader van Thunberg ontkende ook dat hij en zijn vrouw hun dochter aan klimaatactivisme hadden onderworpen, en legde uit  dat ze aanvankelijk dachten dat haar activistische ambities “een slecht idee waren, jezelf op de sociale media zetten met alle haat.” Terwijl ze nerveus waren over hun ‘eigen dochter plaatste zichzelf min of meer in de frontlinie van zo’n enorme vraag zoals klimaatverandering’, ze kwamen uiteindelijk overeen dat als ze het deed, ze het zelf zou moeten doen en ‘ongelooflijk goed voorbereid’ zou zijn met haar onderzoek zodat ze alle vragen over klimaatverandering kon beantwoorden. 

Thunberg is inderdaad het doelwit geweest van een aanzienlijke hoeveelheid haat vanwege haar steun voor maatregelen ter bestrijding van klimaatverandering. Ze is beschreven als ‘diep gestoord’, afgedaan als de ‘Justin Bieber van de ecologie’, had haar uiterlijk beledigd en had zelfs een Brexiteer-grap waarvan hij hoopte dat ze in een zeilongeval zou belanden. 

Fox News-anker Laura Ingraham vergeleek Thunberg met de enge kinderen uit de horrorfilm Children of the Corn , grapje: “Ik kan niet wachten op het vervolg van Stephen King, ‘Children of the Climate.’ Nu zal links – als ze ooit aan de macht komen – gewoon het excuus van klimaatverandering gebruiken om hun vrienden te belonen. “

Ingraham toonde ook eens een clip van Thunberg die aan het woord was en vroeg toen: “Heeft iemand anders dat chillen?”

Nadat Thunberg was gekozen als ‘persoon van het jaar’, tweette president Donald Trump: ‘Zo belachelijk. Greta moet aan haar probleem van woedebeheersing werken en dan met een vriend naar een ouderwetse film gaan! Chill Greta, Chill! ‘

Thunberg antwoordde door haar Twitter-status te veranderen om te lezen: “Een tiener die werkt aan haar probleem van woedebeheersing. Momenteel chillen en kijken naar een goede ouderwetse film met een vriend. “

Je kunt de volledige video hieronder bekijken via Twitter :

BBC Radio 4 Today on Twitter: “Svante Thunberg, father of @GretaThunberg, talks to us about the journey his daughter has been on – from a time when she rarely left the house or spoke to anyone outside her family, to campaigning globally on climate change. https://t.co/wMHvNpJoQG #r4today pic.twitter.com/WQdDNZS86X / Twitter”

Svante Thunberg, father of @GretaThunberg, talks to us about the journey his daughter has been on – from a time when she rarely left the house or spoke to anyone outside her family, to campaigning globally on climate change. https://t.co/wMHvNpJoQG #r4today pic.twitter.com/WQdDNZS86X

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.




Comments

comments