Paus slaat Christen die zijn hand neemt

Paus slaat Christen die zijn hand neemt

1 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Nou, dat was een mooie jaarwisseling in het Vaticaan. Paus Franciscus liep gisteren op oudejaarsavond het Sint-Pietersplein over en begroette de pelgrims die waren gekomen om hen te zien, horen en indien mogelijk aan te raken. Kijk wat er gebeurde toen een Oost-Aziatisch uitziende kleine vrouw zijn hand pakte.

Paus slaat Christen boos op de hand

Franciscus had de mensen op het Sint-Pietersplein in Rome begroet, zich naar hen omgedraaid en ook handen geschud. Nadat hij een kind had begroet, wilde hij zich van de menigte afwenden. Maar toen nam een ​​kleine Oost-Aziatische ogende vrouw zijn hand en trok hem naar haar toe. Maar dat leek het hoofd van de katholieke kerk en het absolutistische staatshoofd van het Vaticaan niet te behagen. Nadat hij een seconde of twee naar haar had geluisterd, sloeg hij krachtig op haar hand en trok zich terug. Een man uit zijn omgeving greep vervolgens de handen van de geïrriteerde vrouw en duwde ze terug terwijl Francis boos draaide.

Het incident werd opgesplitst in afzonderlijke afbeeldingen

De wereld is hier nog steeds prima. Francis groet de pelgrims. Aan de linkerkant zien we al de Oost-Aziatische ogende vrouw die haar handen in gebed vouwt en zichzelf al eerder gekruist heeft.  Het gaat gebeuren,  denkt ze, “en ik kan eindelijk de hand van de paus schudden.”

paus

Hij schudt ook de hand met sommigen, vooral het kind op de schouders van een volwassene, terwijl de Aziatische vrouw gretig wacht op haar topherder en mogelijk bidt tot haar kerkleider naar haar toe komt en haar eens in haar leven de hand schudt. We weten niet hoe lang de vrouw daar heeft gestaan, maar zeker niet alleen voor een paar minuten. Men zegt dat veel ‘gelovigen’ uren op het plein hebben verbleven.

Lees ook:  Het systeem is opgetuigd: gekwalificeerde immuniteit is hoe de politiestaat aan de macht blijft

paus

Maar dan wil Francis zich natuurlijk van haar afkeren, op wie ze verlangend had gewacht. Dus reikt de vrouw naar de hand van de vertegenwoordiger van de enige echte God, zoals de katholieken hem noemen.

paus

Maar hij lijkt deze overreactie van de vrouw niet leuk te vinden, die hem in haar ijver naar haar toe trekt en dan tot hem spreekt.

paus

Maar dan, na een seconde of twee, breekt Francis niet alleen van haar weg, maar slaat haar op de hand van zijn kleine kind als een vader.

paus

En dan draait zich boos weg van de vrouw, die volledig verbijsterd is en niet weet hoe ze net is gebeurd. Dan slaagt ze er eindelijk in om zo dicht bij haar hoofd van de kerk te komen, dat ze zelfs zijn hand kan pakken en met hem kan praten, en dan slaat hij haar hand en trekt boos weg van haar, haar achterlatend als een bewaterde Poedel staande. De arme vrouw had zich de jaarwisseling waarschijnlijk niet zo voorgesteld.

paus

En hier in bewegende beelden

Hier zie je de hele scène in één stuk:

Niet het eerste vreemde gedrag van Francis toen hij “gelovigen” ontmoette

Deze vreemde ontmoeting is niet de eerste die het hoofd van de katholieken boos maakt op openbare evenementen. In maart toonde Francis al een opvallend of verontrustend gedrag toen een aantal ‘gelovigen’ zijn pauselijke ring probeerden te kussen. Maar elke keer dat de paus zijn hand wegtrok van in totaal 19 mensen , wilde hij natuurlijk niet dat ze zijn ring kusten. Veel katholieken vonden dat dit een veronachtzaming was van de lange traditie. Wat achter dit zeer vreemde gedrag zit, is niet bekend. Een woordvoerder van de paus zei later: het zou “een eenvoudige kwestie van hygiëne” zijn . De paus wilde geen bacteriën verspreiden.

Lees ook:  Covid-19 doodscepticisme, verklaard door een cognitief wetenschapper

Het hoofd van de katholieken en het Vaticaan zijn voorstanders van de lijfstraffen

Begin 2015 had Francis (Jorge Mario Bergoglio), die sinds maart 2013 de 266e bisschop van Rome was en dus paus, hoofd van de rooms-katholieke kerk en absolutistische heerser van Vaticaanstad, het wekelijkse algemene publiek over de rol van vaders in het gezin toegewijd, zei dat het vanuit zijn gezichtspunt prima was om zijn kinderen te slaan zolang hun waardigheid werd gerespecteerd. Hoe dit hoort te gebeuren, natuurlijk, iemand slaan, hem fysiek geweld aandoen om hem groot te brengen zonder zijn zelfbeschikking te negeren, kan Francis geheim blijven. Misschien denkt hij dat als je altijd je handen of lichaam raakt, het goed is, je gewoon je gezicht niet raakt.

De Boven-Katholiek vertelde een anekdote : “Ooit hoorde ik een vader zeggen toen ik een paar ontmoette: ‘Ik moet mijn kinderen soms een beetje slaan, maar nooit in het gezicht om ze niet te vernederen’.” “Wat leuk!” , Francis legde uit. “Hij kent de betekenis van waardigheid. Hij moet haar straffen, maar recht doen … ‘ 

Het Vaticaan verdedigde vervolgens de positie van zijn staatshoofd. Er is al jaren harde kritiek op het standpunt van de katholieke kerk over afranselingen. In 2014 hebben leden van een VN-mensenrechtencommissie de implementatie van het VN-Verdrag inzake de rechten van het kind onderzocht. De achtergrond was meldingen van wijdverbreid fysiek geweld op katholieke scholen en instellingen .

Lees ook:  George Soros vuurt waarschuwingsschot op Trump: je bent je eigen graf aan het graven

In hun eindrapport herinnerden commissieleden de ‘ Heilige Stoel’ eraan dat de conventie alle ondertekenaars expliciet opriep om alle wettelijke en educatieve maatregelen te nemen om kinderen te beschermen tegen alle vormen van fysiek en mentaal geweld. De Heilige Stoel moet zijn eigen wetten aanpassen om afranselingen te verbieden en manieren vinden om ze in katholieke scholen en instellingen over de hele wereld te implementeren.

De relatie van de katholieke kerk met geweld moet verder en nader worden onderzocht, wat de komende maanden uitgebreid zal gebeuren.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments