Poetin herinnert het westen: degenen die de geschiedenis negeren, zijn gedoemd het te herhalen

Poetin herinnert het westen: degenen die de geschiedenis negeren, zijn gedoemd het te herhalen

1 januari 2020 0 Door Indignatie redactie
1
(1)

President Poetin heeft onlangs een horzelsnest aangewakkerd door de westerse landen te herinneren aan hun eigen medeplichtigheid aan het ondersteunen van de opkomst van het nazisme lang voordat het Molotov-Ribbentrop-pact werd ondertekend op 23 augustus 1939.

Wat was precies dit nest van horzels?

Tussen 19 en 24 december reageerde Poetin meermaals op de gevaarlijke heropleving van het fascisme dat door Europa trok door de Poolse ambassadeur in Duitsland Józef Lipski (1934-1939) te roepen als “uitschot en een antisemitisch varken, er is geen andere manier over het beschrijven van hem … Hij deelde Hitler’s antisemitische sentiment en bovendien beloofde hij een monument in Warschau te bouwen voor de vervolging van het Joodse volk. “

Poetin sprak deze woorden grotendeels om te wijzen op een grote hypocrisie die de vorm heeft aangenomen van een resolutie van het Europees Parlement die op 17 september werd geïntroduceerd en waarin de Europese staten wordt opgeroepen officieel te erkennen dat het Russisch-Duitse niet-aanvalsverdrag van 1939 (het Molotov-Ribbentrop genoemd) Pact) was de enige oorzaak van de Tweede Wereldoorlog! De huidige Poolse regering heeft bewezen een van de luidste aanhangers van dit wetsvoorstel te zijn, wat vooral gevaarlijk is, omdat het ook een van de meest strategisch gelegen NAVO-leden is die het anti-ballistische raketschild (ABM) op zijn grondgebied herbergen als onderdeel van het leger doctrine van ‘Full Spectrum Dominance ‘ onder de militaire industriële utopisten van de NAVO en de Amerikaanse diepe staat.

Poetin herinnerde zijn luisteraars eraan dat de echte schuld voor de oorlog te vinden was in die Europese mogendheden die al lang vóór Rusland niet-aanvalsverdragen met Hitler hadden gesloten, te beginnen met de Overeenkomst van München van 1938 tussen Frankrijk, Engeland en Duitsland die de laatsten toestond Tsjechoslowakije op te delen . Tot dit punt zei Poetin: “Laat ze historische documenten lezen zodat ze kunnen zien dat de Overeenkomst van München in 1938 werd ondertekend: de leiders van belangrijke Europese landen – Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – ondertekenden een overeenkomst met Hitler om Tsjechoslowakije te verdelen.”

De Russische leider ging verder met te zeggen: “Het zijn mensen zoals zij die met Hitler hebben onderhandeld – het zijn zulke mensen die vandaag monumenten voor de bevrijdende krijgers, de soldaten van het Rode Leger die Europa hebben bevrijd en het Europese volk van de nazi’s hebben gesloopt.”

Lees ook:  De EU is van plan haar toetredingsproces te wijzigen

De verwijzing van Poetin naar “het afbreken van monumenten” wees rechtstreeks op Polen, dat zich in de afgelopen 30 jaar heeft onderscheiden als de meest enthousiaste vernietiger van pro-Sovjet-WO II-monumenten. Sinds 1989 zijn honderden van dergelijke monumenten gesloopt en hoewel er nog 200 over zijn, is hun toekomst zeer twijfelachtig omdat het anti-Russische sentiment een recordhoogte heeft bereikt. Andere voormalige naties van het Warschaupact die de afgelopen jaren zijn gevolgd bij de vernietiging van pro-Russische monumenten, zijn de door neonazi’s bereden staat Oekraïne, Tsjechië en Bulgarije.

Nu zou ik nog een ongemakkelijk feit toevoegen dat Poetin’s waarschuwingen hebben opgeroepen: de pro-nazi-ambassadeurshouding van Polen en het pro-nazi-beleid uit Engeland en Frankrijk waren niet uniek in de jaren voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog. Het feit is dat eugenetica als racistische quasi-wetenschap in de jaren 1920 en 1930 in de buurt van een groot deel van de westerse politieke en wetenschappelijke vestiging van het westen een bijna religieuze aanhang had bereikt met vooraanstaande aanhangers in Engeland zoals Sir Winston Churchill , Britse fascisten Sir Oswald Mosley en koning Edward VIII pochte het belang van de “zuivering van het ras”.

Churchill had Mussolini ‘de grootste wetgever onder de mensen’ genoemd in 1933 en verklaarde in 1938 ‘als Engeland een nationale ramp zou ondergaan, zou ze tot God moeten bidden om een ​​man met de kracht van geest en wil van een Adolf Hitler te sturen’.

Het Franse Vichy-regime had eugenetica omarmd onder de leiding van hondsdolle antisemitische veldmaarschalk Pétain die maar al te graag samen met de nazi’s bij de eerste gelegenheid samenwerkte. Het wordt te gemakkelijk vergeten dat zelfs de sterilisatiewetten van Duitsland zijn gemodelleerd naar Amerikaanse en Canadese eugeneticawetten die al tientallen jaren actief waren. Het is een beetje een ongemakkelijke verlegenheid voor het Westen dat Rockefeller / Carnegie Foundations sinds 1912 geld in zowel westerse als Duitse universiteiten hebben gestort in een poging de ‘wetenschap van rassenzuivering’ te legitimeren, die eigenlijk alleen maar een dekmantel was voor ‘bevolkingscontrole’ .

Laten we tot slot niet vergeten dat dezelfde Wall Street en City of London Banks die vandaag aandringen op een wereldwijde fascistische wereldregering in het decennium voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog enthousiast fortuinen in fascistische oorlogskas hebben gestort.

Dus wanneer Poetin de hypocrisie van westerse landen roept, verblind door de lessen uit hun verleden, maakt hij zich niet zo veel zorgen over het verleden, in zoverre hij weet dat degenen die hun ware geschiedenis negeren, gedoemd zijn het te herhalen.

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.
Lees ook:  Turkije houdt de NAVO gegijzeld totdat aan Syrië-gerelateerde eisen is voldaan


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments