Open brief aan Greta Thunberg en haar klimaatscholieren

Open brief aan Greta Thunberg en haar klimaatscholieren

2 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Kun je het woord ‘klimaat’ niet meer horen? Komt het je in de oren? Ik denk dat het in veel gezinnen het onderwerp van gesprek was, na alles privé, familiaal, na het uitpakken van de cadeaus, het eten van koekjes en op de eerste kerstdag lag de eend met rode kool en knoedels op tafel.

De sloot liep over de tafel: aan de ene kant tweeten degenen, zoals ex-piraat Marina Weisband, na het mislukken van de klimaatconferentie in Madrid: “Mijn dochter werd geboren in 2016. Je kansen om 2076 te ervaren zijn behoorlijk klein. Ik weet niet eens wat ik voel over het falen van # Madrid. ‘

Profane grondstoffen

En aan de andere kant van de geul, degenen die al lang hun nek hebben gebroken met alle morele zelfverzekerdheid van de “Fridays for Future” activisten en Greta Thunberg-discipelen. Of die waarover de cabaretier Dieter Nuhr, die vijandig staat tegenover de Groenen, zegt: “Natuurlijk kun je de trein nemen als je op minder dan een dag lopen van het dichtstbijzijnde treinstation woont.” auto. “

Ik ben opgegroeid in het land. Half in Beieren (Isartal) en half in het Zwarte Woud bij Freiburg. Het dichtstbijzijnde treinstation was een paar kilometer verderop. Er was geen metro voor de deur zoals in Berlijn. De auto was een noodzakelijk vervoermiddel. We hebben tien jaar met een Volvo-variant gereden en daarna met een Passat-stationwagen – totdat de carrosserie roestte. Het was een alledaagse waar. Slechts een van mijn broers cultiveerde de ‘cultus rond de auto’ toen hij met een buddy begon te werken aan Britse Daimler-klassiekers.

Lees ook:  De klimaatramp in Madrid

Wereldlijkheid van de metropolen

Voor miljoenen is de auto een symbool van het hebben gemaakt, het is verbonden met het economische wonder, de legendarische opkomst van Duitsland om wereldkampioen te exporteren na de totale ineenstorting in 1945. De auto werd in 1886 gepatenteerd door Carl Benz in Duitsland, Duitse ingenieurs (Rudolf Diesel!) Worden beschouwd als de meest ingenieuze uitvinders en uitvinders van steeds efficiëntere en milieuvriendelijke motoren.

We spraken met een van de oprichters van het initiatief “Fridays for Hubraum”. De grillige Facebook-groep verzamelde binnen een paar weken meer dan een half miljoen supporters.

Pure onzin? Dit articuleert een deel van die stille meerderheid die wordt genegeerd door het wereldvreemde debat over de totale geleidelijke afschaffing van kernenergie, op kolen gebaseerde energieopwekking en het verbod op verbrandingsmotoren. Het is dit kosmopolitisme van de metropolen dat heeft geleid tot de overwinning van een Trump in de Verenigde Staten of Boris Johnson in Engeland. De werkende middenklasse slaat terug.Comments

comments