Iran, It’s Your Move – Trump’s verwijdering van de Iraanse generaal Qassim Suleimani zal waarschijnlijk een wereldwijde oorlog starten

Iran, It’s Your Move – Trump’s verwijdering van de Iraanse generaal Qassim Suleimani zal waarschijnlijk een wereldwijde oorlog starten

3 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

We zijn net getuige geweest van een van de belangrijkste moord in het Midden-Oosten in decennia. Enkele uren geleden beval president Trump de drone-aanval op de internationale luchthaven van Bagdad, waarbij de Iraanse generaal-majoor Qassim Suleimani en verschillende andere belangrijke functionarissen om het leven kwamen. 

Suleimani was het hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde Quds Force, maar nog belangrijker was hij een enorme nationale held in Iran. Het beschrijven van deze moord als “seismisch” zou het geen recht doen. De Amerikaanse senator Chris Murphy zegt dat Suleimani “de op één na machtigste persoon in Iran was” en elders wordt hij beschreven als “de meest invloedrijke militaire ambtenaar in het Midden-Oosten gedurende tientallen jaren”. Dit is een grote overwinning voor president Trump en het Amerikaanse leger, maar het maakt het ook veel, veel minder waarschijnlijk dat we een volledige oorlog met Iran kunnen voorkomen.

Abu Mahdi al-Muhandis, de plaatsvervangend commandant van de Popular Mobilization Forces, werd ook gedood in de staking. Maar het is de dood van Suleimani die alles verandert. In de VS zijn onze generaals geen nationale beroemdheden, maar in Iran was Suleimani een van de meest herkenbare gezichten in het hele land. Hij was zelfs zo diep geliefd dat de Iraanse staatstelevisie hun programmering letterlijk onderbrak om zijn dood aan te kondigen …

In Iran onderbrak de staatstelevisie de programmering om de dood van generaal Suleimani aan te kondigen.

Het nieuwsanker reciteerde het islamitische gebed voor de doden – “Van God kwamen we en tot God keren we terug” – naast een foto van generaal Suleimani.

Al meer dan twee decennia runt Suleimani in wezen de show voor Iran in het Midden-Oosten. Als je hieraan twijfelt, bekijk dan gewoon het bericht dat hij in 2008 naar de Amerikaanse generaal David Petraeus stuurde …

In 2008 schreef Soleimani in een brief aan David Petraeus: “Beste generaal Petraeus: u moet weten dat ik, Qassem Soleimani, het Iran-beleid voor Irak, Syrië, Libanon, Gaza en Afghanistan beheerst.”

Sinds 2008 werd Suleimani natuurlijk nog krachtiger, zowel binnen als buiten Iran. Hij was degene aan de top van de voedselketen die de volmachten van Iran hun marsorders gaf, en er is geen enkele manier dat de Amerikaanse ambassade eerder deze week zou zijn aangevallen zonder zijn directe goedkeuring.

Dus Trump heeft absoluut een doelwit gekozen dat rechtstreeks verantwoordelijk was voor de schade aan onze ambassade, maar wat gebeurt er daarna?

Uiteindelijk zal dat aan Iran liggen.

De Iraniërs zouden hun staart tussen hun benen en ineen kunnen steken in angst nu dit is gebeurd, maar dat is waarschijnlijk niet waarschijnlijk.

Het zou moeilijk zijn om de extreme woede die de Iraniërs nu voelen, onder woorden te brengen. Hun diep gehate vijand, de Verenigde Staten, heeft zojuist een zeer geliefde nationale held gedood. Ze zullen wraak willen, en ze willen dat het zo pijnlijk mogelijk is.

Lees ook:  Nerveuze republikeinen zien Trump zinken en de senaat meenemen

Onnodig te zeggen dat er waarschijnlijk aanvallen zullen plaatsvinden op Amerikaanse doelen in de regio, en minister van Defensie Mark Esper heeft verklaard dat het Amerikaanse leger zelfs “preventieve actie” kan ondernemen om dat te voorkomen …

“Er zijn aanwijzingen dat ze mogelijk extra aanvallen plannen. Dat is niets nieuws, ‘zei Esper. “Als dat gebeurt, dan zullen we handelen en trouwens, als we een melding krijgen van een aanval van een soort indicatie, zouden we ook preventieve actie ondernemen om Amerikaanse troepen en Amerikaanse levens te beschermen – het spel is veranderd. ”

Verder kunnen de Iraniërs besluiten dat een “oog om oog” benadering in dit geval gerechtvaardigd is.

Met andere woorden, nu we een van hun belangrijkste leiders hebben gedood, kunnen ze besluiten om een ​​of meer van onze belangrijkste leiders te doden.

Zoals ik eerder heb uitgelegd , is Hezbollah de sterkste en meest goed gefinancierde terreurorganisatie op de hele planeet. Ze zijn zeer sterk aanwezig in Noord-Amerika en ze hebben zeker de mogelijkheid om vrijwel overal op Amerikaans grondgebied te toeslaan.

Als ik een prominente militaire functionaris, een lid van het Congres of een toppoliticus was, zou ik de komende dagen zorgvuldig “mijn zes in de gaten houden”.

Sommige leden van het Congres zijn zich al bewust van de implicaties van wat er net is gebeurd. Dit is bijvoorbeeld wat de Amerikaanse senator Cory Gardner zojuist zei …

Senator Cory Gardner, R-Colo … een lid van de commissie Buitenlandse Betrekkingen, juichte het besluit van de regering Trump toe om Soleimani te mikken. Maar, voegde hij eraan toe: “Ik dring er nu bij de regering op aan om voorbereid te zijn op mogelijke represailles, ook tegen Amerikaanse troepen die in de regio zijn gestationeerd, en om nauw overleg te plegen met het Congres over eventuele volgende stappen mocht de situatie escaleren.”

En de Amerikaanse senator Richard Blumenthal heeft de pers verteld dat de moord op Qassim Suleimani ons rechtstreeks in een complete oorlog met Iran zou kunnen leiden …

Sen Richard Blumenthal, Connecticut-democraat en lid van het Comité voor de gewapende diensten, zei dat de aanval die Soleimani heeft vermoord, een grote militaire escalatie met Iran zou kunnen veroorzaken.

“Er is geen twijfel over dat Soleimani Amerikaans bloed aan zijn handen had”, zei Blumenthal donderdagavond. “Hij was een vijand. Maar deze stap kan leiden tot de meest resulterende militaire confrontatie in decennia. “

In 1914 was de moord op aartshertog Franz Ferdinand de vonk die de Eerste Wereldoorlog begon.

Zou het kunnen dat we net getuige zijn geweest van de vonk die de Tweede Wereldoorlog zal beginnen?

Alleen de tijd zal het leren, maar op dit moment worden meer Amerikaanse troepen ingezet in het Midden-Oosten …Lees ook:  Duitsers zijn bang voor geweld en burgeroorlog

Comments

comments