Soleimani vermoorden duwt De VS En Iran op weg Naar Oorlog

Soleimani vermoorden duwt De VS En Iran op weg Naar Oorlog

3 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Opmerking: Deze oorlogsdaad van de Verenigde Staten duwt de regio in een nieuwe chaotische en destructieve oorlog.

Deze aanval werd uitgevoerd in de richting van Donald Trump volgens persberichten :

“De Amerikaanse strijdkrachten voerden op vrijdag luchtaanvallen uit in Bagdad om commandant van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, majoor generaal Qasem Soleimani, te doden, op aanwijzing van president Donald Trump, zei het ministerie van Defensie. ‘Op aanwijzing van de president heeft het Amerikaanse leger beslissende defensieve actie ondernomen om Amerikaans personeel in het buitenland te beschermen door Qasem Soleimani , het hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde Corps-Quds Force te doden …’, zei het Pentagon in een verklaring. ‘

De acties van de regering Trump en het Pentagon kunnen gemakkelijk een oorlog met Iran beginnen, die zeer snel een regionaal conflict kan worden. Als Iran een Amerikaanse top-generaal vermoordde en erover opschepte, zouden de VS reageren met een grootschalige aanval op Iran. Trump heeft de Amerikaanse grondwet en het internationale recht geschonden. Het leiderschap van Iran heeft een antwoord beloofd. Een aanval op een Amerikaans militair doelwit zou worden gezien als een gelijke reactie op deze moord. Onze hoop is dat Iran terughoudend is en het internationale recht gebruikt om Donald Trump en alle betrokkenen bij deze illegale handeling aansprakelijk te stellen. 

Mensen in de Verenigde Staten moeten reageren door geen oorlog te eisen, dat de VS Irak, Syrië en het Midden-Oosten verlaten, en de illegale unilaterale dwangmaatregelen tegen Iran en meer dan 30 landen stoppen. Het is tijd dat de VS zich aan het internationale recht houden en hun buitenlands beleid inzake gangsterisme stoppen.

Vergezel ons op zaterdag 4 januari op een nationale actiedag waarin de VS worden opgeroepen om Irak en het Midden-Oosten te verlaten. Deze actie is des te essentiëler nadat deze escalatie van conflict door Donald Trump de regio op de rand van oorlog brengt. KZ

 

Lees ook:  Fascist Trump wil Amerikaanse steden straffen die hem geen trouw beloven

Iraanse haviken ageren al jaren voor open conflict met Iran. Vanavond verplichtte de Trump-regering hen door de top IRGC-Quds Force-commandant Qassem Soleimani en het hoofd van Kata’ib Hezbollah te vermoorden in een drone-aanval in Bagdad:

Joyce Karam on Twitter

Hard to understate how big this is * Qassem Suleimani is Iran’s most powerful mil figure in Region * He runs Iran’s proxies in Lebanon, Syria, Iraq * Both men designated by US as Terrorist * Muhandis was at US embassy attack protest, calls himself “Suleimani soldier

Joyce Karam on Twitter

Hard to understate how big this is * Qassem Suleimani is Iran’s most powerful mil figure in Region * He runs Iran’s proxies in Lebanon, Syria, Iraq * Both men designated by US as Terrorist * Muhandis was at US embassy attack protest, calls himself “Suleimani soldier

Farnaz Fassihi on Twitter

Our collective story on the killing of Gen. Sulaimani in #Iraq. Lots of context & info here on who he was, what he did, what this means & where it may lead. #Iran https://t.co/MAtTwlIAnm

Reuters meldt dat een woordvoerder van de Popular Mobilization Forces in Irak ook de dood heeft bevestigd:

De Iraanse majoor-generaal Qassem Soleimani, hoofd van de elite Quds Force, en de Iraakse militiecommandant Abu Mahdi al-Muhandis werden laat op donderdag gedood in een luchtaanval op hun konvooi op de luchthaven van Bagdad, vertelde een Iraakse militiespeech aan Reuters.

Soleimani is een hoge Iraanse militaire commandant en hij is toevallig ook een van de meer populaire publieke figuren in Iran. Het doden van hem is niet alleen een grote escalatie die represailles garandeert en de regio verder destabiliseert, maar het versterkt ook hard-liners in Iran enorm. Trump beweerde geen oorlog met Iran te willen, maar zijn acties hebben bewezen dat hij dat wel doet. Niemand die oorlog met Iran wil vermijden, zou de moord op een hooggeplaatste Iraanse officier bevelen. Trump heeft aangegeven bereid te zijn de VS in een nieuwe oorlog te storten die rampzalig zal zijn voor ons land, Iran en de hele regio. Amerikaanse soldaten, diplomaten en burgers in de hele regio lopen vanavond allemaal veel meer gevaar dan vanmorgen, en de president is daarvoor verantwoordelijk.

Het is moeilijk over te brengen hoe irrationeel en destructief deze nieuwste actie is. De VS en Iran zijn maandenlang gevaarlijk dicht bij de oorlog geweest, maar de regering-Trump heeft geen moeite gedaan om de spanningen weg te nemen. Het enige dat nodig is om de twee regeringen over de rand van een open conflict te duwen, is een roekeloze aanval die de andere partij niet kan negeren. Nu hebben de VS precies zo’n aanval gelanceerd en durfde Iran te reageren. Het antwoord komt misschien niet meteen, maar we moeten aannemen dat het komt. Het doden van Soleimani betekent dat de IRGC vermoedelijk het open seizoen zal overwegen voor Amerikaanse troepen in de hele regio. De obsessie van Iran heeft de VS geleid tot een zinloze nieuwe oorlog die gemakkelijk had kunnen worden vermeden, en Trump en de Iraanse haviken zijn eigenaar van de resultaten.

Trump-aanhangers hebben vaak geprobeerd het slechte buitenlands beleid van de president te verdedigen door te zeggen dat hij geen nieuwe oorlogen was begonnen. Welnu, nu heeft hij het en hij zal verantwoordelijk zijn voor de te volgen gevolgen.Lees ook:  Een economische vertraging in de VS is bevestigd en we worden gewaarschuwd dat er "meer schade" is

Comments

comments