Iran zweert wraak op de Verenigde Staten, en “World War 3” is nu populair …

Iran zweert wraak op de Verenigde Staten, en “World War 3” is nu populair …

4 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De wereld is absoluut een betere plaats zonder de Iraanse militaire chef Qassem Soleimani. Hij was een slager, een moordenaar en een verachte internationale terrorist. Over de hele wereld vieren mensen zijn dood, maar dit brengt ons ongetwijfeld ook veel dichter bij een catastrofale oorlog met Iran. Zoals u hieronder zult zien, is de uitdrukking “World War 3” nu populair op Google en Twitter. Soleimani was de tweede belangrijkste persoon in Iran en hij was een zeer geliefde nationale held. Zijn dood heeft de Iraniërs absoluut woedend gemaakt en ze zweren al wraak.

Natuurlijk bekritiseren veel topdemocraten president Trump al sterk voor het bevelen van de staking die Soleimani heeft gedood, maar wat moest Trump doen? Volgens NBC News was Soleimani actief bezig met het plannen van meer aanvallen op Amerikaanse doelen …

Geplande aanvallen op Amerikaanse militaire, diplomatieke en financiële doelen in Libanon en Syrië vormden de dreigende dreiging die door Amerikaanse functionarissen wordt aangehaald als de reden dat president Donald Trump opdracht gaf tot het doden van de Iraanse commandant Qassem Soleimani , zeiden meerdere Amerikaanse functionarissen vrijdag.

“Wanneer we uitgebreide en zeer solide informatie beginnen te zien dat [Soleimani] dreigende aanvallen op de Verenigde Staten plant, heeft de president als opperbevelhebber de plicht om beslissende actie te ondernemen,” zei een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken die sprak op voorwaarde van anonimiteit. “Als we deze actie niet hadden ondernomen en honderden Amerikanen dood waren, zou je me vragen waarom je Soleimani niet hebt uitgeschakeld als je de kans hebt.”

Moest Trump daar gewoon zitten en de Iraniërs toestaan ​​honderden of zelfs duizenden Amerikanen te doden?

En de waarheid is dat Soleimani achter aanvallen op Amerikaanse troepen heeft gestaan ​​helemaal terug tot 2003. Het volgende komt uit een redactioneel artikel van USA Today …

De kritiek dat deze stap escalerend was, negeert het feit dat Iran het conflict in het Midden-Oosten al jaren escaleert. Iran steunt onder meer opstandelingen en milities in Jemen, Afghanistan , Gaza , Libanon en Syrië. Iran, met Soleimani’s Quds Force als speerpunt, was verantwoordelijk voor meer dan 600 Amerikaanse doden in Irak van 2003 tot 2011, 17% van alle Amerikaanse doden in dat conflict. De regering van president George W. Bush heeft Teheran nooit voldoende laten betalen, en de regering Obama was meer geïnteresseerd in het betalen van Teheran.

Als hij levend zou zijn achtergelaten, zouden er veel meer Amerikanen zijn gestorven.

Maar omdat president Trump beslissende actie ondernam, is zijn “schrikbewind voorbij” …

In korte opmerkingen in zijn Mar-a-Lago-resort in Zuid-Florida zei Trump dat Soleimani, die het bevel voerde over de Quds Force van Iran, ‘op heterdaad’ was betrapt op het plannen van ‘aanstaande en sinistere aanvallen op Amerikaanse diplomaten en militair personeel’.

“We hebben hem op heterdaad betrapt en hem beëindigd”, zei Trump in een kort toespraak. “Zijn schrikbewind is voorbij.”

Dus dat is het goede nieuws.

Het slechte nieuws is dat de Iraniërs ‘zware wraak’ beloven, en dat betekent dat een grote oorlog in het Midden-Oosten bijna een zekerheid is.

Dit is wat de hoogste leider van Iran, de Ayatollah Khamenei, te zeggen had in de nasleep van de dood van Soleimani …

Beste Iraanse natie!

Jaren van oprechte, moedige inspanningen om tegen de duivels en schurken in de wereld te vechten en yrs van het verlangen naar martelaarschap op het pad van God brachten uiteindelijk de beste commandant van de islam, Soleimani, naar deze verheven status. Zijn bloed werd vergoten door de meest barbaarse man.

Wij feliciteren Imam Mahdi (‘aj) & Soleimani’s zuivere ziel & condoleren de Iraanse natie met dit grote martelaarschap. Hij was een uitstekend voorbeeld van een persoon die getraind is in de islam. Hij bracht zijn hele leven door met vechten voor God. Martelaarschap was de beloning voor zijn onvermoeibare inspanningen door de jaren heen.

Zijn inspanningen en pad zullen niet worden gestopt door zijn martelaarschap, door Gods kracht, maar een #SevereRevenge wacht op de criminelen die gisteravond hun handen hebben gekleurd met het bloed van hem en de andere martelaren. Martyr Soleimani is een Intl-figuur van verzet en al zulke mensen zullen wraak nemen.

Alle vrienden – en vijanden – weten dat de jihad van het verzet met meer motivatie zal doorgaan en de definitieve overwinning wacht de vechters op dit gezegende pad. Het verlies van onze lieve generaal is bitter. Het voortdurende gevecht en de uiteindelijke overwinning zullen bitterder zijn voor de moordenaars en criminelen.

De Iraanse natie zal de nagedachtenis van de nobele majoor-generaal Soleimani en de martelaren met hem – in het bijzonder de grote Abu Mahdi al-Muhandis – eren en ik verklaar 3 dagen van rouw door de natie. Ik condoleer en feliciteer zijn familie.

En een belangrijke adviseur van Ayatollah Khamenei waarschuwt ook dat er “wraak komt” …

Ahman Khatami, adviseur van de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zei in een huiveringwekkende bedreiging voor de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten dat het “tijd is om de regio van deze verraderlijke beesten te ontdoen”.

Hij voegde eraan toe: “Ik zeg Amerikanen, vooral Trump, dat we wraak zullen nemen die hun daglicht zal veranderen in een nachtelijke duisternis.”

Dus hoe zal dat eruit zien?

We weten het nog niet, maar een voormalige CIA-functionaris vertelt ons dat er “dode Amerikaanse burgers” zullen zijn …

CBS News senior medewerker nationale veiligheid en voormalig acterend en plaatsvervangend CIA-directeur Michael Morell vertelde “CBS This Morning” de drone-aanval op Soleimani zal leiden tot “dode Amerikaanse burgers”.

“Soleimani was een kwaadaardig genie, hij had veel Amerikaans bloed aan zijn handen,” zei Morell. “De wereld is een betere plaats zonder hem. Het probleem is dat dit zeer hoge kosten met zich meebrengt. Nummer één, er zullen dode Amerikanen zijn, dode burgerlijke Amerikanen, als gevolg hiervan. Mogelijk in de komende dagen op elke plaats waar Iran zijn volmachten heeft, is Irak de meest waarschijnlijke plaats, maar ook Libanon, Bahrein, andere plaatsen in het Midden-Oosten. “

Natuurlijk zal president Trump op elke Iraanse aanval reageren door nog harder terug te slaan, en de escalaties zullen gewoon doorgaan totdat raketten heen en weer beginnen te vliegen.

Onnodig te zeggen dat de Israëliërs deze ontwikkelingen nauwlettend volgen , omdat ze absoluut begrijpen dat ze zouden worden aangevallen als er een grote oorlog uitbreekt. Iran kan zelfs besluiten dat een van de beste manieren om wraak te nemen, is dat hun volmachten raketten op Israëlisch grondgebied beginnen af ​​te vuren …

Maar Israel Army Radio zei dat het leger alerter alert was gebleven, uit angst dat Iran via zijn regionale bondgenoten zoals de door Teheran gesteunde Libanese beweging Hezbollah in het noorden zou kunnen toeslaan, of via de Palestijnse militante groep Hamas en de Islamitische Jihad in Gaza.

“Ze zullen wachten op het juiste moment om wraak te nemen, misschien door op Israëlisch grondgebied te schieten via sjiitische milities in Syrië en misschien zelfs vanuit Gaza,” schreef Ron Ben-Yishai, een commentator voor de Israëlische nieuwszender Ynet, op zijn website.

De komende dagen worden chaotisch en onvoorspelbaar.

Maar wat nu voor iedereen duidelijk is, is dat we nu dichter bij het uitbreken van de derde wereldoorlog in het Midden-Oosten zijn dan ooit tevoren.

In de uren nadat Soleimani was vermoord, begon de uitdrukking ‘Wereldoorlog 3’ zowel op Google als op Twitter te trending …

Veel van die tweets over de luchtaanval gebruikten memes om de situatie te belichten, grapjes over de angst dat het ‘World War 3’ zou kunnen veroorzaken – een uitdrukking die nu populair is op Twitter.

Zoekopdrachten naar ‘Wereldoorlog 3’ piekten ook binnen enkele uren na de luchtaanval in Irak op Google.

Google Trends registreerde ‘Iran’ als de tweede meest gezochte term in de Verenigde Staten, met meer dan 500.000 zoekopdrachten naar het onderwerp.

President Trump gaat niet achteruit.

Dus de enige manier waarop we geen oorlog zullen voeren is als de Iraniërs terugvallen en ik zie dat niet gebeuren.

Dit zijn de tijden waar zovelen van ons voor hebben gewaarschuwd , en ons hele leven staat op het punt om op een belangrijke manier te veranderen.

Er komt oorlog en de hele wereld zal de pijn van dit conflict voelen

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments