$ 80 miljoen Bounty voor het hoofd van Trump aangeboden op Iranian State TV

$ 80 miljoen Bounty voor het hoofd van Trump aangeboden op Iranian State TV

6 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De campagne van president Trump voor maximale druk op Iran is enorm mislukt, omdat de Islamitische Republiek haar verplichtingen aan de nucleaire deal heeft geschrapt en heeft gezworen de moord op haar machtigste commandant op het slagveld te wreken.

Donald Trump wil misschien zijn geplande bezoeken aan het Midden-Oosten verzetten, als hij die heeft, omdat er een premie wordt aangeboden voor zijn hoofd in Iran.

Volgens Al Arabiya werd de prijs bekendgemaakt door een naamloze eulogist bij de begrafenisstoet voor generaal Qassem Soleimani, die zondag op Iran’s Channel One vanuit de Iraanse stad Mashhad werd uitgezonden.

Hij vertelde de menigte dat als elke Iraanse chips $ 1 zouden bedragen, het totale bedrag gelijk zou zijn aan $ 80 miljoen.

“En we zouden deze $ 80 miljoen, voor onze eigen rekening, cadeau geven aan iedereen die [ons] het hoofd brengt van de persoon die de moord op de grootse figuur van onze revolutie beval,” zei de eulogist, verwijzend naar Soleimani.

“Iedereen die ons het hoofd van deze geelharige krankzinnige brengt, we zouden hem $ 80 miljoen geven namens de grote Iraanse natie. Chant als je het eens bent, ‘voegde hij eraan toe, terwijl de menigte juichte.

M. Hanif Jazayeri on Twitter

@WhiteHouse @SecPompeo @RealSaavedra @LouDobbs @GovMikeHuckabee @DonaldJTrumpJr @mschlapp @davereaboi @RichardGrenell @gatewaypundit @KurtSchlichter @willchamberlain @BDOH @JesseKellyDC OMG! Iran’s regime just announced an $80 million bounty for anyone who brings the head of @realDonaldTrump for killing Soleimani. PS: Iran’s ppl however are overjoyed at Soleimani’s death.

Hoewel het voorstel werd uitgezonden op de staatstelevisie, stopte de regering met het laten zweven van een soortgelijke – die zou neerkomen op een oorlogsverklaring.

De vooruitzichten voor een oorlog tussen de VS en Iran zijn de afgelopen week toegenomen na een reeks Amerikaanse aanvallen op door Iran gesteunde milities in Irak, die uitmondden in de gerichte moord op Soleimani, de machtige leider van de Quds Force, die Iran’s afhandelt clandestiene operaties in het buitenland.

Iran beloofde wraak te nemen, met veel analisten die een reeks tit-for-tat stakingen voorspelden in plaats van een volledig gewapend conflict. Donald Trump reageerde door tweemaal te dreigen om enkele tientallen Iraanse sites, waaronder enkele culturele, te treffen in mogelijke schending van het internationale recht.

De Islamitische Republiek heeft zondag de lat hoger gelegd door een terugdraaiing van haar resterende verplichtingen onder de nucleaire deal van 2015 aan te kondigen . Het land begon zijn toezeggingen in mei 2019 te beteugelen, precies een jaar nadat Donald Trump zich terugtrok uit het pact en beweerde dat het niet hard genoeg was voor Iran.

De Soleimani-gambiet is ook mislukt in Irak, waar het parlement een resolutie heeft aangenomen die de regering dwingt meer dan 5.000 Amerikaanse troepen uit het land terug te trekken.

De wetgevers en de regering waren verontwaardigd over het doden van Soleimani op Iraakse bodem en het feit dat het niet was gecoördineerd met Irak. De VS zeiden dat het “teleurgesteld” was door het besluit en drongen er bij Irak op aan het opnieuw te overwegen.Comments

comments