Gaat Rutte ook op prinses AMALIA bezuinigen? Over 2 jaar krijgt ze een vette uitkering van €4.000 per dag

Gaat Rutte ook op prinses AMALIA bezuinigen? Over 2 jaar krijgt ze een vette uitkering van €4.000 per dag

7 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

Geld voor de publieke sector is een groot probleem, maar voor een miljardairs familie kan Rutte gewoon geld vrijmaken nog erger als er fraude wordt geconstateerd blijk Rutte ineens al zijn geheugen kwijt te raken en afspraken uit het verleden kunnen niet meer teruggedraaid worden-

Amalia, op haar achttiende, kan ze officieel haar vader opvolgen als koning – en daar hoort ook een flinke uitkering bij van 1,5 miljoen euro per jaar belastingvrij, omgerekend ruim 4.000 euro per dag.

Ter vergelijking: premier Rutte ontvangt op dagbasis zo’n 455 euro – en daar moet de belasting nog vanaf.

Drie jaar geleden zorgde die toekomstige uitkering van Amalia nog voor een politiek relletje. Een groot deel van de oppositie vond de uitkering van 1,5 miljoen euro euro per jaar veel te hoog, zeker omdat het nog tientallen jaren kan duren voordat Amalia de troon bestijgt.

Maar premier Rutte wil het bedrag niet verlagen. Toenmalig D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zei daarover destijds:

“We doen er veel aan om topinkomens te beperken. Mag je dan nu niet zeggen: we hebben nog vijf jaar de tijd voordat prinses Amalia achttien is, laten we er nog eens naar kijken? Dat lijkt me niet toch niet zo raar. 1,5 miljoen euro is een boel zakgeld.”

In de tussentijd zorgt haar moeder – econome en VN-pleitbezorger voor inclusieve financiering voor ontwikkeling – er wel voor dat de prinsesjes goed weten hoe ze met hun geld moeten omgaan. De prinsesjes krijgen sinds hun zesde wekelijks geld van hun ouders.

Lees ook:  Media biedt nieuw wapen om BIDEN te beschermen: suggereren dat zijn geestelijke gezondheid faalt, betekent dat je ... Russische samenzwering bent

“Zakgeld is belangrijk, het is eigenlijk leergeld”, zei Máxima daarover in een interview met Straatjournaal Haarlem/Noord-Holland. Amalia en haar zusjes leren volgens Máxima zo “te ervaren dat er een grens aan zit: dit is het, meer krijg je niet. En als het misgaat, word je daarin niet geholpen door je ouders.”

‘Het Koningshuis is een nachtmerrie, privatiseer het!’

Het Koningshuis moet van z’n macht gestript worden. Dat zegt filosoof Floris Schleicher vandaag op Koningsdag in een ingezonden artikel. Volgens Schleicher is de monarchie namelijk een peperdure nachtmerrie, die best gefinancierd zou kunnen worden via het vragen van commissie voor ceremoniële taken. Kortom: de monarchie kan uitstekend worden geprivatiseerd.

Max Pam, columnist van de Volkskrant, heeft voor ons ontdekt waarom we het koningshuis nooit zullen afschaffen. Afgelopen jaar schreef hij namelijk in zijn column dat het koningshuis waarschijnlijk heel populair is doordat ze voorziet in de droom dat gewone jongens een meisjes op een dag met een prins of prinses kunnen trouwen. Ondanks de hoge kosten voor het koningshuis zal volgens hem het koningshuis dan ook nooit worden afgeschaft. Dit zou gelijkstaat aan het afschaffen van een droom! Maar volgens mij er is een oplossing die het beste van beide werelden biedt: het koningshuis privatiseren. Privatiseren klinkt op het eerste gezicht misschien als een gek idee, maar privatiseren kan op allerlei andere overheidsterreinen die we niet meer willen betalen. Waarom privatiseren we het koningshuis dan niet? Ik zal enkele argumenten geven waarom dit een goed idee is.

Lees ook:  Europa belegerd door mensensmokkelbendes

Een monarchie gaat in tegen belangrijke democratische en meritocratische waarden. Door te stemmen hebben burgers inspraak op overheidsbeleid, maar dat er geld naar het koningshuis gaat is sinds jaar en dag een zekerheid. Door instemming van het volk kan het kiezen en weten wat het krijgt en zijn er herverkiezingen waarbij een volk politieke actoren ter verantwoording kan roepen. Dit ontbreekt bij het koningshuis. We hebben totaal geen controle over wat we krijgen. En vergis u niet in het belang hiervan, want de koning heeft nog altijd macht; hij ondertekent onze wetten. Daarnaast stelt een staatshoofd die aan zijn machtspositie komt zonder daar iets voor te hoeven doen een slecht voorbeeld voor zijn landgenoten.

Verder kost het koningshuis de belastingbetaler enorm veel geld. Koning Willem Alexander alleen al ontvangt een uitkering (!) van 5,6 miljoen. Dit is maar een schijntje ten opzichte van het volledige bedrag dat naar het Koningshuis gaat zoals dit laatst werd ingeschat door het Republikeins Genootschap: 350 miljoen. Zij die denken dat het koningshuis dit goed maakt door haar handelsmissies, vergeten dat het Koningshuis dit geld ook voor ons kan opleveren als we het Koningshuis privatiseren.

Dus laten we er voor kiezen dat ook het koningshuis voortaan haar eigen geld moet verdienen. Ze kan dit voor al haar ceremoniële functies vragen, maar bijvoorbeeld ook via merchandise verdienen. Het zijn immers celebrity’s. Als het koningshuis voor velen de droom is die Max Pam beschrijft valt moet een dergelijk verdienmodel vast werken. Tegelijkertijd hoeven wij republikeinen ons dan niet te ergeren dat wij gedwongen zijn bij te dragen aan politieke ongelijkheid.

Lees ook:  Voordat u weer met vlaggetjes gaat zwaaien of vrolijk gaat zingen voor de jarige Koning Willem-Alexander , lees even mee.

Kortom, laten we de droom privatiseren, omdat het een nachtmerrie is om de droom van een ander te betalen dan krijgen de burgers tenminste geen peperdure rekening van een kroonprinses op hun bord!.

Met grote ergernis lees ik op teletekst dat er voor het vernieuwen o.i.d. van de website van het koninklijk huis € 300.000,- EXTRA(!) wordt uitgetrokken.
Dit terwijl menige Nederlander niet meer weet hoe hij/zij de eindjes aan elkaar moet (gaan) knopen.

Gehandicapten worden gekort en als het doorgaat worden gedeeltelijk gehandicapten uit de Wajong gezet en komen in de bijstand terecht,zelfs minima moeten “inleveren” en er wordt minder medische zorg vergoed. De enigen die nergens onder lijden en niet hoeven te bezuinigen zijn de oranje’s; voor hen gaat het luxe leven ongehinderd door met concerten en andere voorstellingen, verre vakanties, luxe buitenverblijven etc.

Denk niet dat ik jaloers ben, ik zou niet willen ruilen met de familie van oranje omdat ik me zou genéren om zo’n leven te leiden dat alleen oppervlakkige luxe schijn uitstraalt.

Maar dat dit “sprookje” maar voort kan kabbelen,hindert me enorm.Comments

comments