Iran: tientallen sterven massaal in paniek tijdens de begrafenis van generaal Soleimani

Iran: tientallen sterven massaal in paniek tijdens de begrafenis van generaal Soleimani

7 januari 2020 0 Door Indignatie redactie

De begrafenis van de Iraanse generaal Qassem Soleimani, die door de Verenigde Staten in zijn geboortestad Kerman is vermoord, zou massale paniek hebben veroorzaakt. Volgens de Iraanse televisie zijn 35 mensen gedood en tientallen gewond geraakt tijdens de begrafenisceremonie.

De televisie verwees naar het hoofd van de lokale hulpdiensten. Volgens het persbureau Tasnim onderzoeken de autoriteiten in Kerman de incidenten, maar willen ze niet de eerste berichten in de media over hoge slachtoffers bevestigen.

Honderdduizenden mensen nemen deel aan de lopende begrafenisdienst in de Zuidoost-Iraanse stad. Reeds op maandag namen meer dan een miljoen mensen deel aan een begrafenisstoet in Teheran, waarin zij hun woede en verontwaardiging over de Verenigde Staten uitten. De processie in Kerman markeert het einde van de begrafenisdienst.

Soleimani, dat extreem populair is in Iran, werd vrijdag tijdens de raketaanvallen op het vliegveld van Bagdad vermoord. De Iraakse brigade-generaal Abu Mahdi al-Muhandis en de Iraanse brigade-generaal Hossein Purdschafari stierven in de drone-aanval.

Generaal Soleimani was op het moment van zijn moord op een diplomatieke missie in Irak . De gearrangeerd door de Amerikaanse president Donald Trump drones moord en vormt een ongekende schending van het internationaal recht. In het weekend, Trump dreigde een Iraanse vergelding met verwoestende aanvallen op Iraanse doelwitten in zaak tegen culturele locaties in het land.

Lees ook:  Waarom de S-400 een nog grotere bedreiging vormt voor de Amerikaanse wapenindustrie dan u denktComments

comments